Disney parken in Disneyland Paris: wat je moet weten over deze pretparken!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Disneyland Paris is misschien anders dan je van andere pretparken gewend bent. Niet alleen omdat je er een paar uur voor moet reizen, maar ook omdat het bestaat uit twee pretparken. En dat zie je niet zo snel.

Je kunt je dan ook goed voorstellen hoe groot het is en waarom je aan een dag eigenlijk niet genoeg hebt. Je zou er nog voor kunnen kiezen om maar een van de twee pretparken te bezoeken, maar eigenlijk is dat zonde. Laten we eerst kijken naar de Disney Parken en wat er te doen is.

Direct naar:

Wat zijn de Disney Parken in Disneyland Paris?

De Carrousel in het Disneyland Park

De Disney Parken zijn de twee pretparken van Disneyland Paris.

Het eerste park is het Disneyland Park. Hier vind je onder andere het roze kasteel, de parade en de avondshow Disney Illuminations. Dit is ook het oudste pretpark van Disneyland Paris dat sinds 1992 bestaat en dit jaar dus de 30e verjaardag viert.

Tien jaar later, in 2002, kwam het tweede Disney Park erbij, het Walt Disney Studios Park. Dit pretpark heeft een filmthema en voelt daardoor iets minder magisch aan. Maar het is ook de plek waar je de nieuwste attracties vindt met daarbij de meest populaire attractie in Disneyland Paris: Crush’s Coaster.

Wat is er te doen in de Disney Parken?

Buzz Lightyear attractie in het Disneyland Park

Elk van de twee Disney Parken is een pretpark op zich. Dus je kunt het misschien nog wel het beste vergelijken als twee pretparken bezoeken op 1 dag.

De pretparken lijken ook niet echt op elkaar dus je krijgt twee verschillende ervaringen. Elk Disney park heeft een eigen thema, shows, attracties, restaurants en winkels.

Het Disneyland Park heeft de meeste attracties en shows. Hier ben je dan ook zeker een volle dag zoet. Zeker als je de parade en de avondshow wilt zien. Het is ook het attractiepark met de meeste restaurants, al serveren deze voornamelijk fastfood. Er zijn een paar restaurants die ook andere gerechten op het menu hebben, dit zijn de restaurants met tafelbediening.

In het Walt Disney Studios Park vind je de meeste thrillrides. Grote favorieten zijn Crush’s Coaster, The Twilight Zone: Tower of Terror en Avengers Assemble: Flight Force. Je vindt hier ook het nieuwste gedeelte van Disneyland Paris: Avengers Campus, een gedeelte van het park dat helemaal in Marvel stijl is. En misschien wel de twee leukste shows in Disneyland Paris: Mickey and the Magician en Frozen: A Musical Invitation.

Verder lezen

Wat zijn de verschillen tussen de twee Disney Parken?

Parade in het Disneyland Park

Het eerste verschil tussen de twee Disney Parken is het thema. Voor de meeste Disney magie moet je in het Disneyland Park zijn. Hier vind je ook de meeste Disney figuren en natuurlijk het roze kasteel.

De attracties in het Disneyland Park zijn vrijwel allemaal geschikt voor het hele gezin. Slechts een paar attracties hebben een minimumlengte om erin te mogen, dit zijn voornamelijk de achtbanen. Verder is dit een heel gezinsvriendelijk park. In het Walt Disney Studios Park zijn er aanzienlijk minder attracties en slechts een handje vol is geschikt voor het hele gezin.

Beide Disney Parken hebben eigen shows. In het Disneyland Park is er onder meer de parade, die bestaat uit allemaal praalwagens met Disney figuren erop, en de avondshow Disney Illuminations met veel special effects en vuurwerk.

Het Walt Disney Studios Park heeft de shows Mickey and the Magician en Frozen: A Musical Invitation, waar we het hierboven al even over hadden. Maar ook Disney Junior Dream Factory, een show speciaal voor jonge kinderen.

Tip! Wanneer je een Disneyland Paris verblijf boekt zitten tickets bij het pakket inbegrepen. Hiermee kun je tijdens je bezoek onbeperkt de twee Disney Parken bezoeken. Meer over een verblijf

Welk Disney Park kun je het beste kiezen als je er maar een kunt bezoeken?

Als je maar een Disney Park kunt bezoeken ga dan zeker naar het Disneyland Park. Hier vind je niet alleen de meeste attracties, maar het is ook precies wat je van Disneyland Paris voorstelt.

Er is hier meer dan genoeg te doen om je zeker een dag te vermaken, dus vervelen zul je hier zeker niet. Maar het is wel goed om te vermelden dat het eigenlijk zonde is als je niet ook het Walt Disney Studios Park bezoekt. Hoewel dit park niet zo mooi is als het Disneyland Park, zijn hier wel een hoop leuke attracties die je eigenlijk niet wilt missen.

Wanneer je een verblijf in Disneyland Paris boekt zitten de tickets voor beide Disney Parken inbegrepen. Boek je een los ticket? Dan kun je deze voor €20 meer upgraden naar beide parken. Dat is het zeker waard.

Het beste Disney Park voor gezinnen met jonge kinderen en/of tieners

Voor gezinnen met jonge kinderen is het Disneyland Park de beste optie. Hier vind je veel attracties zonder minimum lengte om erin te mogen. Leuk om te bezoeken zijn hier onder andere Peter Pan’s Flight, Dumbo the Flying Elephant, Casey Jr. The Little Circus Train, It’s a Small World en het labyrint van Alice in Wonderland.

In dit park zijn ook genoeg spannende attracties voor tieners, zoals de achtbanen HyperSpace Mountain en Indiana Jones and the Temple of Peril. Maar voor de meeste thrillrides moeten zij toch in het Walt Disney Studios Park zijn. Daarom dat we dat park aanraden voor oudere kinderen en tieners.