Home Overzicht pretparken Legoland Duitsland

Legoland Duitsland

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij Legoland denk je waarschijnlijk eerst aan Denemarken. Maar wist je dat er ook een Legoland Duitsland is? Je vindt dit pretpark in het zuiden van Duitsland tussen Stuttgart en München.

Net als bij de andere Legoland parken richten ze zich hier met name op jonge kinderen. Voor oudere kinderen zullen de attracties niet spannend genoeg zijn. Maar zeker de kleintjes kunnen zich hier uitstekend vermaken.

Het park bestaat uit een hoop attracties, iets dat je in eerste instantie niet zult verwachten bij zo’n klein park. Er zijn een paar thrillrides, waterattracties maar ook speeltuinen, shows, en zelfs een gedeeltes waar kinderen tussen de 3 en 6 jaar hun rijbewijs kunnen halen.

In het park zijn er een aantal restaurants met uiteenlopende gerechten. Van schnitzels tot pizza’s, salades tot wokgerechten. Voor de zoetekauwen vind je er ijs en pannenkoeken.

Blijven slapen kan ook in de eigen hotels van Legoland Duitsland of op de camping. Deze bevinden zich direct naast het park en zijn natuurlijk geheel in Lego-stijl. Het ene hotel heeft een piratenthema, het andere is een kasteel. De kamers zijn gethematiseerd. De bedden in het piraten hotel zijn in de vorm van kleine bootjes. De kamers in het kasteel lijken zo uit de Middeleeuwen te komen.

Kortom, het is een echt vakantieresort die je zeker eens kunt bezoeken als je in de regio bent of op doorreis naar het zuiden.