Home Dagje uitPretparken Phantasialand review: is het de moeite waard?

Phantasialand review: is het de moeite waard?

door Bianca
Gepubliceerd op: Laatste update:

Phantasialand stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Op de tv-reclames ziet het eruit als een goed onderhouden park met diverse soorten attracties en recent een paar snelle, nieuwe toevoegingen. Er was maar 1 probleem, de entreeprijs. Deze is namelijk €47,50 om precies te zijn (seizoen 2018) en dat is behoorlijk veel geld!

Daarom stelde ik een bezoek aan dit Duitse pretpark elke keer uit. Tot deze week! Albert Heijn heeft namelijk een goede, tijdelijke aanbieding waarbij je de kaartjes voor €32,50 per stuk krijgt. Lever je Airmiles in dan betaal je slechts €30 per persoon! Dus we kochten twee kaartjes en vertrokken op een doordeweekse dag tijdens een schoolweek naar Phantasialand.

De reis er naartoe

Vanaf ons huis is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Phantasialand. Althans, als er geen files staan. Het park opende om 10 uur dus wij besloten om 7:30 weg te gaan, hopende dat we dan achter de files aan zouden rijden. Maar helaas, er waren diverse ongelukken gebeurd….Om 10:40 reden we uiteindelijk het parkeerterrein op van Phantasialand. Het park ligt vlak langs de snelweg en op de korte route binnendoor staat alles goed aangegeven. We mochten onze auto parkeren op het terrein bij de Mystery ingang. Deze ingang zit vlak naast de nieuwe attracties Taron en Raik.

Er stond geen rij bij de entree dus we konden zo naar binnen. De uitrijkaart voor het parkeerterrein zouden we na afloop wel halen. Na een korte toiletbreak (vlak naast de ingang, top!) gingen we richting de eerste attractie van de dag.

De attracties van Phantasialand

Phantasialand is een relatief klein attractiepark dat is opgedeeld in diverse themagebieden. Deze zijn ontzettend mooi aangekleed! Er is veel aandacht besteed aan de thematisering van het park. Wat wel een behoorlijke uitdaging is, is de ingang vinden van sommige attracties.

Mystery en Klugheim

Taron in Phantasialand vanuit de wachtrij

De eerste attractie waar we naartoe gingen is Taron, de snelste multi-lanceerachtbaan ter wereld. We volgden netjes de borden en na kort zoeken kwamen we uit bij de ingang van de achtbaan. Op het bord stond 40 minuten wachttijd, prima te doen. Na een klein halfuurtje wachten stonden we vooraan en namen we plaats op de tweede rij. Je zit met z’n tweeën naast elkaar in een stoeltje, met je voeten los. Tassen en andere losse items moet je in een afgesloten kast achterlaten.

Over de rit zal ik niet te veel verklappen maar wat een geweldige achtbaan is Taron! De lancering, snelheid en de vele bochten daarna geven je het gevoel dat je zweeft. Je komt meerdere keren los uit je stoel en de tweede lancering is een beleving op zich! Kortom, echt een aanrader en een attractie die je niet mag missen.

Na een tweede keer Taron (15 minuten wachten, joehoe!) was het tijd voor nog een achtbaan in Phantasialand, Raik. Dit is een Boomerang achtbaan zoals dat zo mooi heet. Je neemt plaats in het karretje, wordt naar achteren getrokken, raast door het station en over het parcours totdat er geen rails meer over zijn. Dan stopt het karretje en leg je dezelfde rit achterstevoren af. Hartstikke leuk, maar erg kort.

In het Mystery gedeelte zijn er naast deze twee achtbanen nog 2 andere attracties: Mystery Castle en River Quest. Mystery Castle is een spookachtig kasteel waar de wachtrij door diverse griezelige kamers loopt. De attractie zelf is een bungee-drop toren waarin je in het donker naar grote hoogte wordt gelanceerd en vervolgens naar beneden valt. River Quest is een waterattractie met ronde bootjes waar je erg nat wordt. Er staan naast de attracties droogcabines (tegen betaling), als je niet de gehele dag met natte kleding wilt lopen.

China Town

Van het Mystery gedeelte gingen we naar China Town. De gebouwen in dit gedeelte ogen Aziatisch en ook de winkels en de etenswaren passen bij dit thema.

De eerste attractie waar we in gingen was Feng Ju Palace. Een Villa Volta-achtige attractie met een Aziatische storyline (in het Duits, dus we begrepen er niet zoveel van). De attractie zelf is leuk, maar de voorshow deed menig wenkbrauw fronzen.

Na deze attractie was het lunchtijd. We besloten wat te eten bij China Snack. Dit is een populair restaurant waar je diverse wokmaaltijden en Aziatische snacks kunt halen. Daarnaast hebben ze ook broodjes Bratwurst en friet. De prijzen voor het eten vallen reuze mee. Een grote beker fris, 0,5L kost €3, een broodje Bratwurst €3,50 en een wokmaaltijd €5. Zeker voor een pretpark zijn dit zeer schappelijke prijzen!

Tegenover het restaurant was de ingang van de volgende attractie, Geister Rikscha. Dit is een ondergronds spookhuis, maar er is weinig spannends of engs aan. Na deze ietwat teleurstellende rit gingen we door naar het volgende themagebied: Mexico.

Wat nog wel geinig is om te vermelden is dat je hier dus ook kunt overnachten. Direct naast het park in één van de twee Phantasialand hotels.

Mexico

Achtbanen Phantasialand
Mexico gedeelte

Tijdens onze zoektocht naar de ingang van de achtbaan Colorado Adventure kwamen we terecht bij Tikal. Een kleine, vrije val toren waarbij de stoeltjes om de toren heen draaien. Dit is één van onze favorieten, we hebben zoveel lol gehad in deze kleine, simpele attractie!

Hierna gingen we nogmaals op zoek naar de ingang van Colorado Adventure. Deze bevindt zich aan de achterkant van de attractie. Er stond geen wachtrij dus we konden direct plaatsnemen in het karretje. Dit is echt een leuke mijnachtbaan die behoorlijk lang duurt. Echt een bezoekje waard.

Helaas was Chiapas, de wildwaterbaan gesloten dus bleef er nog maar 1 attractie over in dit gedeelte van het park: Talocan. Dit is een lange bank die meerdere malen over de kop gaat met daarbij water- en vuureffecten.

Vanuit Mexico staken we over, via Berlin, naar het Fantasygedeelte.

Fantasy

Dit gedeelte bevindt zich aan de linkerkant van het park (zie kaart hierboven) en is met name gericht op de jongere bezoekers. De aankleding en de attracties hebben iets weg van de Efteling.

Omdat dit gedeelte gericht is op de jongere bezoekers hebben we veel attracties overgeslagen. Wat we wel hebben gedaan zijn de waterfietsen waarbij je zelf een rondje kunt fietsen over het meer. Daarboven zit de Würmling Express monorail, een kort ritje waarin je voeten even tot rust kunnen komen.

De waterattractie Wakobato hoort een interactieve boottocht te zijn waarbij je, als je de doelen goed raakt, er diverse fonteinen gaan sprayen. Helaas stonden deze uit, waardoor het maar een saai boottochtje was.

Wel spannend zijn de achtbanen Winja’s Fear en Force. Omdat het zo rustig was, was maar 1 van de twee attracties geopend. De rit zelf is erg leuk en beetje te vergelijken met Crush’s Coaster in Disneyland Paris. Een beetje verstopt ligt het laatste gedeelte van dit park met twee leuke attracties, Temple of the Night Hawk en Hollywood Tour. De eerste is de langste indoorachtbaan ter wereld. Hollywood Tour is een soort Fata Morgana die je langs scenes uit diverse klassieke Hollywood films brengt.

Van het Fantasy gedeelte gingen we terug naar het Berlin gedeelte van het park.

Berlin

Het Berlin gedeelte is een grote “winkelstraat” met een carrousel aan het begin en een zweefmolen aan het eind. In de straat zitten een aantal restaurantjes en de attractie Das verrückte Hotel Tartüff. Dit is een hotel waarbij de kamers zijn veranderd in een Luna Park – zoals je die misschien wel kent van de kermis. We hebben hier de grootste lol gehad!

De andere attractie in dit gedeelte is Maus au Chocolat. Dit is een interactieve 3D rit waarbij je met een grote slagroomspuit moet schieten op muizen in een bakkerij. Als je een muis raakt krijg je punten en wie de meeste heeft wint! Voor wie weleens in de Amerikaanse Disney Parken is geweest, deze attractie is te vergelijken met Toy Story Mania.

Tenslotte, bekeken we in dit gedeelte ook de Pirates in 4D show. Dit is een oude piratenfilm over kapitein Lucky waarin ze diverse 3D effecten hebben gemaakt. 4D betekent dat je daarnaast ook diverse lucht- en watereffecten hebt. Erg leuk en zeker een aanrader om je voeten even rust te geven.

Deep in Africa

Het laatste gedeelte van het park is Deep in Africa. Dit gedeelte is in Afrikaanse stijl gebouwd en heeft 1 attractie. Een hele pittige achtbaan, namelijk de Black Mamba. Dit is een inverted achtbaan, wat betekent dat het karretje onder de rails hangt i.p.v. er bovenop. De achtbaan zelf is een aanrader, je gaat op hoge snelheid door scherpe bochten en gaat regelmatig over de kop.

Met de Black Mamba kwam onze dag in Phantasialand tot een eind. Maar wat vonden we ervan?

Phantasialand de moeite waard?

Phantasialand heeft ons echt positief verrast. Ondanks de bescheiden afmeting van het park is er meer dan genoeg te doen. Attracties zijn dicht op elkaar gebouwd waardoor je maar weinig doelloos rondloopt. Het was soms even zoeken naar de entree van de attracties, maar als je die eenmaal had gevonden was de attractie vrijwel altijd de moeite waard.

Doordat we op een doordeweekse schooldag waren, stonden er nauwelijks wachtrijen. Het langst hebben we gewacht bij Taron en Winja’s Fear/Force. Hierbij was de wachttijd ongeveer 30 minuten. Bij de rest konden we zo doorlopen of moesten we hooguit 5 minuten wachten. Ondanks de korte wachttijden hebben we ons toch de gehele dag vermaakt. We hebben maar 2 korte breaks genomen, één voor koffie en de ander om te lunchen. Daarom kan ik mij zo voorstellen dat je op drukkere dagen zeker 2 dagen nodig hebt om alles te zien.

Kortom, twijfel je erover om naar Phantasialand te gaan, dan is onze tip zeker doen! Je zult je er absoluut vermaken! Zelf houd ik de aanbiedingen weer goed in de gaten, er zit zeker een vervolgbezoek in.

Bekijk de actuele Phantasialand kortingsacties!

Veelgestelde vragen Phantasialand

Waar ligt Phantasialand?

Phantasialand ligt in Duitsland, in het plaatsje Brühl. De makkelijkste manier om er te komen is met de auto. Voer dan het volgende adres in je navigatie in: Berggeiststraße 31-41, Brühl, Duitsland

Kan je makkelijk parkeren?

Absoluut, er zijn diverse (betaalde) parkeerterreinen op loopafstand van het pretpark. Als je in de buurt komt wordt je door een medewerker begeleid naar de parkeerplaats.

Wat voor attracties zijn er in Phantasialand?

Er zijn thrillrides, familie-attracties en zelfs voor de allerkleinste bezoekers is er genoeg te doen. Aanraders zijn de achtbanen Taron, Crazy Bats en Black Mamba. Mijn favoriete familie-attractie waren Maus au Chocolat en Hotel Tartuff.

Is 1 dag voldoende?

Als je op een rustige dag doordeweeks gaat heb je voldoende tijd om alles te bekijken. Ga je in het weekend of vakanties dan is een extra dag best lekker.

Welk pretpark is leuker, Phantasialand of Movie Park Germany?

Phantasialand Review

[rwp_box id=”0″]


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter