Europa-Park: is dit het leukste pretpark van Duitsland?

Home Dagje wegPretparkenEuropapark Europa-Park: is dit het leukste pretpark van Duitsland?

Europa-Park is misschien wel een van de beste pretparken van Europa. Al is het in Nederland helemaal niet zo bekend. Jammer eigenlijk, want het is absoluut een aanrader. Zeker als je van pretparken houdt.

Maar ook als je een leuk uitje met kinderen zoekt is Europa-Park een goede bestemming.

Europa-Park in het kort

Bron: Europa-Park

Je vindt Europa-Park in het Zwarte Woud in Duitsland. Vanuit Nederland is dit ongeveer net zo ver reizen als het populairdere Disneyland Paris.

De beste manier om er te komen is met de auto. Openbaar vervoer is in deze regio toch wat lastiger.

Het park staat bekend om de vele attracties van topniveau met misschien wel de beste achtbanen van heel Europa. Vind je thrillrides niks? Geen probleem! Er zijn in Europa-Park ruim 50 attracties dus altijd wel iets te vinden waar jij plezier aan beleeft.

Rondom het pretpark zijn er diverse themahotels gebouwd. Van kasteel tot colloseum, deze hotels horen bij de beleving.

En ben je op rondreis? Europa-Park heeft ook een eigen campingterrein.

Om het plezier compleet te maken ligt er ook nog een groot tropisch zwemparadijs naast het attractiepark, met glijbanen, wildwaterbanen en zelfs een lazy river met aquarium.

De attracties van Europa-Park

Piraten in Batavia attractie – Bron: Europa-Park

De attracties van Europa-Park kun je het beste omschrijven als alle attracties die je ooit bent tegengekomen in andere attractieparken, alleen dan bij elkaar.

Je hebt nog nooit zoveel te doen gehad in een pretpark.

Wij zijn fan van de achtbanen in dit attractiepark. Deze zullen stuk voor stuk zorgen voor een adrenalineboost. Onze favoriet is de Silver Star, een op Mercedes gebaseerde achtbaan. En de EuroMir die lijkt op Crush’s Coaster uit Disneyland Paris.

Behalve de achtbanen zijn er nog zoveel meer attracties in Europa-Park. Denk aan boottochtjes, dark rides, VR-attracties, een monorail, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het hier.

En er blijven steeds nieuwe attracties bij komen. Niet zo gek als je je bedenkt dat Europa-Park is gebouwd door de familie Mack, de bekende attractiebouwers.

Meer over de leukste attracties in Europa-Park

Europa-Park hotels

Hotel Bell Rock – Bron: Europa-Park

Je zult het misschien niet verwachten maar Europa-Park heeft 6 eigen hotels, gebouwd rond het attractiepark:

  • Krønosår
  • Bell Rock
  • Colloseo
  • Santa Isabel
  • El Andaluz
  • Castillo Alcazar

Elk van deze hotels is een belevenis op zich.

Zo hebben wij zelf al geslapen in Hotel Colloseo. De kamers waren heel ruim en hadden uitzicht op het plein waar ’s avonds livemuziek was. Echt een heel levendig en gezellige ervaring waar we met veel plezier aan terugdenken.

En eigenlijk zal dat voor alle Europa-Park hotels gelden. Al deze hotels hebben 4-sterren en genoeg faciliteiten om je volledig in de watten te leggen. Dan is 1 nachtje ook eigenlijk niet genoeg.

Alles over de Europa-Park hotels

Waterpark Rulantica

Nieuwe attractie in Rulantica – Bron: Europa-Park

Een van de meest recente toevoegingen aan Europa-Park is waterpark Rulantica. Dit is een een dagattractie op zich.

Dankzij de vele glijbanen, zwembaden en andere wateractiviteiten hoef je je hier geen moment te vervelen. Daarom dat we ook zeggen ga je naar Europa-Park? Boek dan 3 dagen zodat je behalve het pretpark ook Rulantica kunt ontdekken.

Lees meer over Rulantica

Europa-Park review

Bron: Europa-Park

Wij zijn een aantal jaar geleden naar Europa-Park geweest en hebben het er nog steeds over. Het attractiepark is gewoon heel goed verzorgd en staat boordevol achtbanen en andere ritjes.

Overnachten deden wij in Hotel Colloseo en we verbaasden ons over hoe ruim de kamer was. Alles was heel schoon en netjes. En ook het ontbijt was heel uitgebreid.

Het enige minpuntje was dat je de tickets toen nog los moest kopen. Tegenwoordig kun je die bij je overnachting boeken.

Kortom, het is jammer dat zo weinig mensen Europa-Park kennen. Want het is met recht een van de leukste pretparken van Europa!

Zin om naar Europa-Park te gaan?

Tip! Heb je het ook zo koud, maar zet je liever de verwarming niet zo hoog? Kruip dan lekker knus onder deze warmtedeken! Bekijken

Tip! Ook in deze koude maanden krijg je tot wel 70% korting op de leukste (indoor) activiteiten en uitjes! Bekijken

Tip! Zin om er op uit te trekken met dit koude weer? Bezoek een kerstmarkt! Ontdek de leukste kerstreizen