Is Drievliet geschikt voor tieners?

De schoolvakantie staat weer voor de deur. Dat betekent voor elke ouder de uitdaging om de kinderen bezig te houden. Bij tieners is dat misschien nog wel een stuk lastiger. Die doen graag waar ze zelf zin in hebben en kunnen soms behoorlijk tegendraads zijn.

Om ze het huis uit te krijgen – het liefst zonder smartphone – is het zoeken naar leuke dagjes uit waar zij zich ook kunnen vermaken. Drievliet is één van de vele attractieparken die Nederland rijk is. Gelegen aan de rand van Den Haag, vlakbij de A4. Het park is niet zo grootschalig als bijvoorbeeld De Efteling of Walibi. Maar wel een stuk beter betaalbaar. In dit artikel zoeken we uit of dit park geschikt is voor tieners

Het park

Wie in regio Haaglanden is opgegroeid kent Drievliet wellicht nog van de schoolreisjes. De goede oude tijd waarbij je kon kiezen tussen de spin, de boomstammen, botsauto’s en het piratenschip. Later werd daar ook de Kopermijn aan toegevoegd. Waarschijnlijk voor velen één van de eerste achtbanen waar ze toen in zijn geweest. Al lijkt die tegenwoordig niet meer zo eng.

Sinds die tijd is Drievliet enorm uitgebreid en is er zelfs een heuse achtbaan met looping bij gekomen. In totaal zijn er zo’n 40 attracties en shows waar uitgekozen kan worden. Genoeg om een gezin een dag te vermaken. Maar hoeveel daarvan zijn er ook echt leuk voor oudere kinderen.

De attracties

Voor het gemak gaan we er in dit artikel vanuit dat de tieners houden van spannende attracties. Die het adrenaline door hun lijf laat gieren. Natuurlijk weten we dat dat per kind anders kan zijn. Daarom zullen we de attracties hieronder proberen op te delen in spannend, leuk en voor kinderen.

Spannende attracties 


Deze categorie noemt Drievliet zelf “thrill”. In totaal zijn er 5 attracties die hieraan voldoen. Twee achtbanen, waarvan er één met looping. Daarnaast is er een rond draaiend wiel dat over de kop gaat, een break dance attractie zoals we die kennen van de kermis en een extremere variant van het schommelschip.

Leuke attracties voor het hele gezin


Ook voor het hele gezin zijn er leuke attracties in Drievliet. Van de waterattractie met boomstammen, tot botsauto’s en het reuzenrad. Daarnaast is er een attractie die je óf lanceert of in een vrije val naar beneden laat gaan, een spin-achtige attractie en de bekende theekopjes.

Voor kleine kinderen

Ook voor de allerkleinsten is er genoeg te doen. Naast de diverse glijbanen, zijn er tractorritjes en speeltuinen. En als het heel warm is kunnen ze afkoelen in de fonteintuin.

Is Drievliet geschikt voor tieners

Voor tieners die van extreme achtbanen houden is dit niet het juiste park. Voor een gezellig dag uit met de familie zeker wel. Er zijn genoeg attracties waar je met het hele gezin in kunt en een paar spannendere “thrill” rides. Ze kunnen zich hier zeker een lange tijd prima vermaken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven