Een dagje naar Duinrell in Wassenaar (Den Haag)!

Wie mijn blog al een tijdje volgt weet dat ik uit de omgeving van Den Haag kom én dat ik van pretparken houd. Dan is het best gek dat ik al jaren niet naar de attractieparken in de omgeving ben geweest. Om mijn adrenalinekick te krijgen wijk ik toch meestal uit naar de Efteling, Disneyland Paris en sinds kort ook Phantasialand. Zonde eigenlijk, want er zitten in de buurt toch 2 hele leuke attractieparken die ik met name nog ken uit mijn schooltijd. Eén van de twee is Duinrell!

Duinrell is een pretpark dat hier in de regio met name bekend staat om de schoolreisjes en het Tikibad. Eigenlijk kan ik je op de Splash na geen attractie noemen. Wat ik mij van mijn laatste bezoek kan herinneren is dat er erg veel bomen stonden, maar dat ik het aantal attracties relatief weinig vond. Zeker voor volwassenen en oudere kinderen. Maar is dat nog steeds zo?

Over Duinrell

Duinrell is groter dan ik in eerste instantie dacht. Er zijn ruim 40 attracties, 10 minder dan Disneyland Paris dat zelfs bestaat uit twee pretparken. Daarnaast hebben ze het Tikibad wat het grootste indoor waterpark van de Benelux is. Er zijn in totaal 16 glijbanen en een groot kids waterpark. In juli 2019 opent een nieuw gedeelte – Tikibad Buiten. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een (gelukkig verwarmd) buitenbad met nieuwe glijbanen en een waterspeeltuin.

Het park ligt in Wassenaar, vlakbij de duinen en de dure villa’s waar deze stad bekend om staat. Naast het attractiepark en het Tikibad is er ook een grote camping met tenten en “Duingalows”. Door de ligging is het Duinrell vakantiepark een prima uitvalsbasis voor een bezoekje aan de Haagse kust of de stad. Daarnaast heb je tijdens je verblijf gratis toegang tot het attractiepark en mag je 2 uur per dag gratis zwemmen in het Tikibad. Dus de kinderen hoeven zich tijdens het verblijf niet te vervelen.

Doordat Duinrell dicht bij het strand ligt is het zomers best een uitdaging om het Park te bereiken. Zeker op een stralende zomerse dag staan er al vroeg files naar het strand. Houd hier rekening mee als jullie een dagje naar Duinrell gaan en probeer zo vroeg mogelijk te vertrekken om geen last te hebben van het strandverkeer.

De attracties in Duinrell

Met 40 attracties is er eigenlijk voor ieder wat wils. Wel merk je dat het zich focust op de wat jongere doelgroep met onder andere een ballenbak, reuzenrad, zweefmolen, sprookjesland, botsauto’s en een minitrein. Je kunt het qua aanbod vergelijken met Julianatoren.

Voor volwassenen en oudere kinderen zijn er een aantal thrillrides. Er zijn 2 “enge” achtbanen, waarbij de Falcon zelfs een looping heeft. Daarnaast is er de bekende Splash waarin je écht zeiknat kunt worden. Zeker als je als toeschouwer de verkeerde plek uitkiest! De Rodelbaan is nog zo’n Duinrell klassieker. De Mad Mill en Wild Wings zijn attracties voor mensen die van adrenaline houden en niet snel misselijk worden.

Je kunt de familie er zeker de hele dag bezighouden. Vooral voor kinderen is er echt genoeg te doen. Oudere kinderen en liefhebbers van thrillrides zullen snel uitgekeken raken. Maar voor hen is het Tikibad een aanrader.

Het Tikibad

Denk je aan Duinrell dan denk je aan het Tikibad. Zeker in mijn tienerjaren – snik – was ik hier regelmatig te vinden en kreeg ik geen genoeg van de glijbanen. Mijn favorieten zijn de Moonlight en Starfright – 2 glijbanen in het donker met in de buis allerlei lampjes. De Cannon Ball is een snelle, korte glijbaan waarin je recht naar beneden valt. De Cycloon heb ik eigenlijk nooit aangedurfd, dit is een glijbaan waarna je in een grote trechter terecht komt. Het enge eraan vind ik dat je weinig controle hebt hoe je uiteindelijk uit de trechter valt, niks voor mij! Maar aan de rij te zien ben ik de enige die dit denkt.

Zijn glijbanen niet je ding dan kan je ontspannen in het golfslagbad, de Turkse stoombaden of de whirlpool. In de zomer kan je zonnen op de ligweide bij het buitenzwembad. Een heerlijke plek om af te koelen.

Wat vind ik van Duinrell?

Wat ik leuk vind aan Duinrell is dat het zo’n nostalgisch park is. De meeste ouders zullen dit zeker nog herkennen uit hun jeugd en voor veel scholen is dit nog steeds een populaire bestemming voor een schoolreis.

Het attractie aanbod is prima en er is voor elk wat wils. Mijn favorieten zijn de twee achtbanen en de waterglijbanen waar je vanaf gaat op een slee. Ook de monorail blijf ik leuk vinden.

Minder leuk aan het park vind ik de thematisering. Daar zijn andere parken nou eenmaal beter in. Ze proberen het wel met hier en daar de kikker, maar je hebt niet het idee dat je echt ondergedompeld wordt. Daarnaast vind ik het Tikibad echt een verzamelplek voor jongeren en gezinnen. Als volwassene alleen vond ik het toch een beetje gek. Hoewel de glijbanen nog steeds erg leuk zijn. Ga je naar Duinrell dan zou ik het zeker combineren met een bezoekje aan het Tikibad. Dat maakt je bezoek meer “af”.

Entreekaartjes zijn verkrijgbaar vanaf €19,95 en ik heb ze zelf besteld via de website van Duinrell zelf.

Leukste kortingsacties!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwste posts

Meest gelezen

delingen