Home Blog Welke pretparken open met Pinksteren?

Welke pretparken open met Pinksteren?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Aankomend weekend is het Pinksteren. Behalve een lekker lang weekend betekent dat ook dat veel mensen er weer op uit trekken. En gelukkig mag dat weer! Al zal het misschien iets anders zijn dan je gewend bent. Maar hopelijk mag dat de pret niet drukken. Laten we beginnen met het onderwerp van dit artikel: welke pretparken zijn er open met Pinksteren.

Pretparken open tijdens het Pinksterweekend?

Nou ga ik je waarschijnlijk heel blij maken, want ze zijn dus allemaal open.

Ze zijn allemaal open. Maar er is wel een groot verschil met “normaal”.

Wat je kunt verwachten

Ga je met Pinksteren naar een pretpark dan zijn er een aantal dingen die je kunt verwachten. Allereerst het aantal attracties dat geopend is. Dit zullen er minder zijn dan je gewend bent. Zoals Rutte het zei: Droomvlucht blijft dicht. En dat geldt voor alle andere binnenattracties.

Elk pretpark heeft wel een aantal binnenattracties. Bij Toverland is dat een groot deel van hun aanbod, hun hele binnengedeelte blijft dus gesloten. En dat geldt voor alle binnenattracties in de andere parken.

Je kunt je afvragen of het dan wel de moeite waard is om te gaan. Zeker als de prijs van een ticket niet is aangepast of verlaagd. Die keus laat ik aan jou. Het is namelijk best lekker om er weer even uit te gaan, en een paar attracties kunnen bezoeken is altijd beter dan geen. Daarbij hebben we lang genoeg binnen gezeten. Aan de andere kant blijft het een hoop geld voor slechts een deel van het aanbod. De keus is aan jou.

Horecagelegenheden zullen over het algemeen geopend zijn. Zeker als zij een buitenterras hebben. Biedt een restaurant dit niet dan kun je er meestal wel eten afhalen en buiten een plekje zoeken om het op te eten. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app waarin je precies kunt zien welke restaurants er open zijn.

Evenals de horecagelegenheden zijn ook de winkels gewoon geopend. Je kunt nog steeds een souvenir meenemen naar huis. Het enige verschil is dat er een maximale capaciteit geldt. Is de winkel vol dan zul je even in de rij moeten wachten om er naar binnen te mogen.

Goed om te weten

Tenslotte is het goed om te weten dat je een bezoek moet reserveren. Ook als je een geldig ticket of een jaarkaart hebt. Reserveren doe je via de site van het pretpark. Let op, er is een maximum aantal bezoekers per dag, een pretpark kan dus tijdens Pinksteren uitverkocht raken. Heb je nog niet gereserveerd maar wil je er wel graag naartoe? Dan kan je beter meteen reserveren.

Een negatieve coronatest is niet nodig. Ze vragen bij de ingang wel of je gezond bent, bij klachten verwachten ze dat je thuis blijft of weigeren ze je de toegang tot het park. Verder is een mondkapje ook hier verplicht als je binnen bent. Dat kan bijvoorbeeld in de restaurants zijn of de winkels. Vergeet dus geen mondkapje mee te nemen. Buiten is het houden van afstand voldoende.

Verder wordt gevraagd om regelmatig je handen te desinfecteren. Dat is ook wel prettig, omdat je in attracties je toch ergens aan vast moet houden. Zelfs voor de corona vond ik het vaak een beangstigend idee hoeveel bacteriën en andere enge ziekteverwekkers er op zo’n stang zat… Niet teveel over nadenken.

Als allerlaatste nog een tip, koop je kaartjes vooraf online. Veel pretparken hebben namelijk geen fysieke kassa’s waar je een kaartje kunt kopen. Dan sta je daar bij de entree zonder ticket. Niet handig. Kortingsacties zijn er in deze tijd ook. Kijk eens op Tripper.nl voor pretparkkaartjes met korting, vaak kan je daar enorm besparen.