Home Overzicht pretparken Movie Park Germany

Movie Park Germany

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Movie Park Germany is een bescheiden pretpark dat vlakbij Oberhausen in Bottrop, Duitsland ligt. Vanuit Nederland doe je er gemiddeld 1 tot 2 uur over om er te komen. Afhankelijk van waar je woont natuurlijk. Door deze gunstige ligging is het pretpark vrij populair onder landgenoten.

De meesten van jullie kennen het waarschijnlijk nog als Warner Bros Movie World. Sinds die tijd is er het een en ander veranderd. Er zijn wat attracties verdwenen en weer wat nieuwe bijgebouwd. Maar in de essentie is het eigenlijk nog steeds hetzelfde pretpark.

Ben je van plan binnenkort naar Movie Park Germany te gaan? Dan hieronder 6 tips om het meeste uit je bezoek te halen!

Zorg dat je rond de opening al in Movie Park Germany bent

Ook als je geen ochtendmens bent loont het om op tijd te komen. Movie Park Germany is geen groot pretpark. Daarnaast is het in een T-vorm gebouwd wat de doorstroming vaak niet ten goede komt. Wil je zeker weten dat je alle attracties op jouw verlanglijstje kunt bezoeken? Zorg dan dat je er vroeg bij bent. Meestal is het dan nog niet zo druk en kan je bij de meeste attracties zo doorlopen.

Daarnaast loont het om tot sluitingstijd te blijven. Meestal vertrekken vanaf een uur of 4 de bussen met schoolkinderen. Hierna is het een heel stuk rustiger in het pretpark, zeker bij de achtbanen en andere thrillrides.

Het pretpark is elke dag geopend vanaf 10 uur. De sluitingstijd is afhankelijk van de dag waarop je gaat. Op doordeweekse dagen is het park tot 17.00 of 18.00 geopend. In de weekenden is dat tot 20.00 of zelfs 22.00 tijdens Halloween.

Loop naar achteren

De meeste bezoekers beginnen voorin met de attracties en gaan gedurende de dag verder naar achter. Wees slim en doe dat juist andersom.

Het Park is in een T-vorm gebouwd, voor de thrillrides ga je naar links, voor de kinderattracties naar rechts.

Door deze route aan te houden ben je bijna de hele dag de drukte voor. Begin daarnaast ook zeker bij de thrillrides. Hier staan altijd de langste rijen. Meestal nemen deze pas tegen het eind van de middag weer af.

Neem een paraplu of regenponcho mee

Movie Park Germany is een open park met weinig mogelijkheden om te schuilen. Er zijn hier en daar wat restaurants en winkeltjes, maar verder hebben ze niet veel plekken om aan de regen te ontsnappen. Als je geen paraplu of regenponcho bij je hebt dan kan je dag dus letterlijk in het water vallen.

Weinig plekken om te schuilen is ook vervelend op zonnige dagen. Dan moet je juist zorgen dat je verkoeling zoekt in de waterattracties en jezelf regelmatig goed insmeert. De keren dat ik in de zomer ben geweest kwam ik altijd als een kreeft terug.

Neem snacks van huis mee

Het eten in Movie Park Germany heb ik nooit zo bijzonder gevonden. Typisch pretparketen, prijzig en ongezond. Nou vind ik dat laatste niet zo heel erg. Dat mag best een keertje als je een dagje weggaat. Alleen het is natuurlijk een stuk duurder dan buiten het pretpark en ik vind het eigenlijk niet echt heel lekker. Voor wie er van houdt zit er een Subway-vestiging in het attractiepark. Daar kan je vers gemaakte broodjes halen.

Snacks zijn er eigenlijk nauwelijks te vinden. Dan ben je al snel aangewezen op bijvoorbeeld een donut of snoep. Wil je liever iets kleins tussendoor eten dan kan je dit het beste van thuis meenemen.

Wat wij weleens hebben gedaan is na een dagje Movie Park doorrijden naar Centro, het winkelcentrum in Oberhausen. Hier zit een foodcourt met heel veel restaurants. Ook niet allemaal even gezond maar je bent meestal een stuk goedkoper uit en ik vind het eten vaak wat smakelijker.

Investeer op drukke dagen in een Speedy Pass

Doordat het pretpark niet heel groot is kan het in de weekenden en schoolvakanties behoorlijk druk zijn. Dan is het nog best interessant om te betalen voor de Speedy Pass. Zeker als jullie zoveel mogelijk attracties willen bezoeken. Deze is trouwens niet goedkoop. De vanafprijzen liggen tussen de €19 en €49 per persoon. Het prijsverschil zit in het aantal attracties dat je mag bezoeken en hoe vaak. Bij de duurste pas mag je vrijwel alle attracties onbeperkt bezoeken.

Een Speedy Pass in Movie Park Germany werkt hetzelfde als de Fastpass in Disneyland Paris. Je hebt een aparte ingang waar je alleen toegang tot krijgt met zo’n geldige Speedy Pass. Deze rij brengt je bijna tot aan het gedeelte waar je kunt instappen, zonder dat je daadwerkelijk hebt moeten wachten.

Halloween in Movie Park Germany is een aanrader

Vind jij het ook zo irritant dat je bij Fright Nights in Walibi moet betalen voor de horrorhuizen? Bij Halloween in Movie Park Germany zit dit bij de prijs van je entreekaartje inbegrepen. Sterker nog, je hoeft er niet eens extra voor te betalen.

De enige kosten die er dan bijkomen zijn voor een hotel in de buurt – als je niet wilt terugrijden om 22.00 ‘s avonds – maar verder is al het gegriezel inclusief.

Dit jaar hadden ze zelfs iets waar bij mij de haren recht van overeind gingen staan. Een IT 4D Experience….ik vind die film al eng op het scherm. Laat staan als je daar zit met een 3D bril op en dan zijn er ook nog allerlei speciale effecten waardoor je helemaal het idee hebt dat je in de film zit en die clown je elk moment kan grijpen. Mij niet gezien :)! Wie van jullie deelt mijn mening? Laat hieronder een reactie achter!

Tenslotte…

Vlakbij Movie Park Germany is er nog een pretpark, Phantasialand. Ook deze vind ik zelf echt de moeite waard om te bezoeken. Een tijdje terug schreef ik een vergelijking tussen de twee pretparken. Lees deze ook zeker eens door!

Nog een kleine tip, ze bieden in het laagseizoen de jaarpassen voor volgend jaar met €15 korting aan. Ben je van plan om meerdere keren naar dit pretpark te gaan? Bestel dan je jaarpassen via de website van Movie Park Germany. Meer informatie vind je hier.

Foto: Movie Park Germany