Home Overzicht pretparken Leuke en schattige attracties voor kleine kinderen in Phantasialand

Leuke en schattige attracties voor kleine kinderen in Phantasialand

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Phantasialand is een klein pretpark in Duitsland. Het ligt net onder Keulen op zo’n 2 tot 3 uur rijden vanuit Nederland. Ondanks het formaat staat het park boordevol attracties, elke vrije centimeter is benut. En er zijn attracties voor de hele familie. In dit artikel neem ik je mee naar de leuke en schattige attracties voor kleine kinderen in Phantasialand.

Attracties voor kleine kinderen in Phantasialand

Het leuke aan Phantasialand is dat ze de attracties voor kleine kinderen bij elkaar in een gebied hebben verzameld. De kleintjes kunnen zich zo makkelijk verplaatsen tussen de attracties. Je vindt al deze attracties in het Fantasy gedeelte van het park. Dat is vanaf de ingang gezien naar links en dan voorbij de F.L.Y. achtbaan.

Dit gedeelte bestaat uit zowel een indoor- als een outdoor deel. Het buitengedeelte is vrijwel overal overdekt dus zelfs in de regen kunnen kinderen hier in de attracties.

Binnen vind je botsauto’s, theekopjes die ronddraaien en een toren waarin je in luchtballonnen naar beneden zweeft. Buiten vind je een waterspeeltuin, een draaimolen, een monorail en een waterattractie. Ook is er een labyrint.

Ga je met kleine kinderen naar Phantasialand, dan is het Fantasy gedeelte de plek om naartoe te gaan. Buiten dit gedeelte vind je alleen kinderattracties in het Berlin gedeelte. Dit is de hoofdstraat bij de ingang. Hier vind je een reuzenrad en een draaimolen.

Zijn je kinderen iets ouder en houden ze van avontuur? Dan kan ik het Hotel Tartüff aanraden. Dit is een indoor lunapark met allerlei uitdagende hindernissen.

En is er voor grotere kinderen/volwassenen ook genoeg te doen?

Stel je gezin of familie-/vriendengroep bestaat uit kinderen van alle leeftijden. Dan wil je natuurlijk weten of er behalve kinderattracties nog meer te doen is in Phantasialand. Dat is er zeker. Hier moet je zijn voor de beste achtbanen van Europa. Liefhebbers van thrillrides kunnen ook zeker uit de voeten in dit park.

Verder is er nog een schattige darkride voor het hele gezin: Maus au Chocolat. Hierin hebben muizen de keuken overgenomen en jij moet deze uitschakelen met slagroom. Ja, je verzint het niet, maar het geeft echt een hele leuke attractie. Plus je verzamelt punten, dus de kinderen vinden het maar wat leuk om tegen elkaar te mogen strijden en om de winnaar de kunnen zijn.

Je vindt hier verder ook een aantal waterattracties die heerlijk verkoelend zijn op een warme dag. Plus een spookhuis en een attractie die veel weg heeft van de Villa Volta uit de Efteling.

Kortom, er zijn genoeg attracties in Phantasialand voor iedereen. Vervelen zul je hier zeker niet.