14 feitjes over Wunderland Kalkar

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wunderland Kalkar is zo’n pretpark dat de meesten wel van naam kennen, maar waar je eigenlijk niet zoveel over weet. Als ik de reclames op tv zie vind ik het er altijd wel leuk uitzien. Toch ben ik nooit echt geneigd om er naartoe te gaan. Hebben jullie dat ook? Persoonlijk rijd ik dan liever iets verder door naar bijvoorbeeld Phantasialand.

Wunderland Kalkar is gebouwd op het terrein van een oude kerncentrale

Ja je leest het goed. Het terrein waar nu het attractiepark en het hotel zijn gebouwd was eerst een actieve kerncentrale. Dat vind ik zelf best een gek idee eigenlijk. Het eerste wat ik dacht was, is het dan wel “veilig” om daar te lopen? Is er geen stralingsgevaar? Maar dat blijkt niet zo te zijn, want hoewel het een echte kerncentrale is werd deze nooit in gebruik genomen.

Het staat te koop

Heb je altijd je eigen pretpark gewild? Voor een klein bedrag van 18 miljoen euro kan jij de nieuwe eigenaar worden van het attractiepark, de hotels en de rest van het entertainment. Je hebt nog even tijd om te sparen. Het hoeft niet met spoed verkocht te worden maar als er een koper komt zou dat leuk zijn.

Frietjes, drankjes en ijsjes zijn inbegrepen bij je entreeticket

Kernie’s Familiepark is de naam van het pretpark van Wunderland Kalkar. Als je een ticket koopt betaal je niet alleen voor onbeperkt ritjes maken in de attracties, maar ook voor zoveel friet, ijs en drinken als je maar wilt. Tegen betaling kan je ook andere maaltijden krijgen.

Niet alle attracties in Wunderland Kalkar zijn gratis

Hier heb ik persoonlijk altijd een hekel aan. Dan koop je een ticket voor een attractiepark en dan moet je alsnog bijbetalen voor een attactie. In het geval van Wunderland Kalkar moet je betalen voor de kartbaan. En je kunt niet pinnen dus neem voldoende contant mee als je wilt racen.

Geld opnemen kost (veel) geld

Als je alleen maar contant kunt betalen bij een attractie is het fijn dat je geld kunt pinnen. Zelf heb ik nooit contant geld op zak. Eigenlijk, omdat ik alles pin. Tegenwoordig gaat dat zo makkelijk met je telefoon.

Geld opnemen in Wunderland Kalkar kan bij de receptie. Je betaalt dan wel €5,99 transactiekosten. Dat vind ik vrij fors heel eerlijk. Maar goed, dan kan je beter voorbereid zijn en geld van thuis meenemen als je wilt karten of wilt betalen bij bepaalde snackkarren.

Geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar

Wunderland Kalkar is een attractiepark dat zich richt op jonge kinderen. Zijn jouw kinderen ouder dan 12 jaar dan zijn er weinig attracties waar zij blij van worden. Dan zijn ze aangewezen op de kartbaan (die niet gratis is) en de klimwand. Zijn jouw kinderen al wat ouder dan kan je beter naar een ander pretpark gaan.

Parkeren kost €5 per dag, gratis voor hotelgasten

Het mooie aan een klein pretpark is dat parkeren vaak goed betaalbaar is. Kom je alleen voor het familiepark dan betaal je €5 per voertuig per dag. Hotelgasten mogen gratis bij het hotel parkeren en kunnen dan via de speciale ingang het attractiepark betreden.

Een dagarrangement is weer wat anders dan de normale all-inclusive formule

Bij je tickets krijg je onbeperkt friet, ijs en drinken (ook koffie en thee). Maar je kunt tegen bijbetaling ook een dagarrangement nemen. Dat is dus weer wat anders. Je krijgt dan naast de gratis frietjes ook een uitgebreidere lunch, gebak bij je koffie en alcoholische dranken. Daarnaast mag je dan ook gebruik maken van de andere sport- en spelfaciliteiten.

Wunderland Kalkar heeft 6 hotels

Je kunt als kleinschalig attractiepark nooit genoeg hotels hebben moeten ze bij Wunderland Kalkar hebben gedacht. Het hoofdhotel is het Hotel Plaza met de meest centrale ligging en met directe toegang tot het buffetrestaurant. Tijdens het boeken van een verblijf heb ik geprobeerd om zelf een hotel te kiezen maar dat was op de website van Wunderland Kalkar niet mogelijk.

De hotels zijn ook open wanneer het pretpark gesloten is

Kernie’s Familiepark kent een winterstop. Tijdens de winter kan je nog steeds verblijven in de Wunderland Kalkar Hotels. Het zijn dan all inclusive hotels net als Preston Palace en De Bonte Wever. Je kunt dan zoveel eten, drinken en gebruik maken van de faciliteiten als je wilt. In de warme maanden kan je dan ook onbeperkt in het attractiepark.

Er is geen zwembad maar je kunt wel minigolfen

Wat Preston Palace en De Bonte Wever populair maakt is onder andere het indoorzwembad. Die hebben ze helaas niet in Wunderland Kalkar. Voor entertainment ben je aangewezen op minigolf, het voetbalveld, tennis- of bowlingbaan of – iets compleet anders – de cafestraat met 7 verschillende kroegen. Dit zit allemaal inbegrepen bij je arrangement.

Groot winkelcentrum in de buurt

Op een klein halfuurtje rijden van het familiepark en de hotels vindt je de stad Oberhausen. Hier kan je winkelen in een grote, overdekte shopping mall. Er is een foodcourt als je uitgekeken bent op de gratis friet, ijs en drankjes. En ze hebben voldoende parkeerplaatsen en je kunt gratis de auto neerzetten.

Een all inclusive overnachting in Wunderland Kalkar kost €79-€99

Afhankelijk van de tijd van het jaar kost een overnachting in één van de hotels tussen de €79 en €99. Dat is dan inclusive het eten, drinken en entertainment. Het prijsverschil zit in de tijd van het jaar waarop je gaat: hoog- of laagseizoen. Daarnaast is er een kinder- en 65+ korting.

Het Steakhouse kost €15 per persoon extra

Hoewel er veel bij je verblijf inbegrepen zit moet je voor het Steakhouse extra betalen. Het bedrag is nog vrij schappelij: 15 euro per persoon. Op het menu staan niet alleen steaks. Er zijn ook vegetarische opties beschikbaar al is het aanbod vrij beperkt.