Attractiepark Slagharen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Slagharen is zo’n attractiepark dat iedereen kent. Al is het alleen maar van naam. Vanuit de randstad moet je best een eindje rijden om er te komen dus ik kan mij zo voorstellen dat niet iedereen er is geweest. Maar is het de moeite waard om er zo ver voor de reizen? Je leest het verderop in dit artikel.

Laten we bij het begin beginnen, waar ligt Slagharen eigenlijk?

Waar ligt Slagharen?

Slagharen ligt aan de Zwarte Dijk in de gelijknamige plaats. In je navigatie zet je het volgende adres:

Zwarte Dijk 37,
Slagharen

Parkeren kan je direct bij het attractiepark, tegenover de hoofdingang. De kosten daarvoor zijn €8,50 per auto per dag. Bij de kassa’s, automaten of receptie kan je een parkeerkaartje kopen.

Slaap je op het vakantiepark dan parkeer je de auto bij het huisje, de tent of kampeerplek. De eerste auto is gratis. Je auto kan je tijdens je verblijf laten staan. Naar het attractie- en waterpark kan je namelijk lopen.

Woon je in de buurt dan kan je ook met het openbaar vervoer. Het makkelijkste is dan om vanaf station Hardenberg bus 30 te nemen naar Hoogeveen, deze rijdt via Slagharen. Vanaf de bushalte is het dan nog een kleine 10 minuten lopen. Kom je net als ik uit het westen van het land dan zou ik niet met het openbaar vervoer gaan. Je bent dan 4 uur onderweg. Ter vergelijking, met de Thalys naar Disneyland Paris is minder dan 3 uur…

Het attractiepark

Slagharen bestaat uit een attractiepark, waterpark en vakantiepark. Het attractiepark is waarschijnlijk het bekendst.

Het attractie-aanbod in het park is vrij divers. Van simpele kinderattracties tot achtbanen. In totaal zijn er 30 verschillende waaruit je kunt kiezen. Daarnaast kan je tegen betaling ook gebruik maken van de klimmuur en het survival parcours.

Voor jonge kinderen is er genoeg te doen. Er zijn rustige attracties zoals theekopjes of vliegende olifanten die je zelf hoger kunt laten vliegen. Oudere kinderen hebben de keus uit twee achtbanen, een vrije val toren, een boomstamattractie en een zweefattractie waarbij je over de kop gaat.

Vakantiepark Slagharen

Het attractiepark is minder groot dan je zult denken. Datzelfde kan niet worden gezegd over het vakantiepark. Hier vindt je echt ontzettend veel soorten huisjes. Van bungalows tot tipi-tenten.

De goedkoopste plek om te overnachten bij Slagharen is een campingplaats. Deze kost vanaf €37 per nacht. Voor de huisjes betaal je ongeveer €250 voor een midweek of weekend. Dat is inclusief onbeperkt entree tot het attractiepark. Slaap je in de huisjes dan zit ook entree voor het waterpark inbegrepen, dat is bij de campingplaatsen helaas niet zo.

Waterpark Aqua Mexicana

Het waterpark van Slagharen heet Aqua Mexicana. Dit is best een mooi waterpark met een binnengedeelte met glijbanen en een groot buitenzwembad. Lekker voor tijdens de warme zomermaanden.

Er zijn in totaal 10 glijbanen. Dat zijn best spannende glijbanen met hele foute namen. Hoogtepunt – zowel qua spanning als qua foute naam – vind ik zelf de MexicCone… Laat het ze maar niet horen in Mexico.

Het is ook goed om te weten dat je alleen toegang tot het waterpark hebt als je ook een ticket voor het attractiepark hebt. Of je moet overnachten in één van de huisjes. Een dagticket kost €8,50 per persoon.

Tickets en abonnementen

Tickets voor Slagharen zijn goed betaalbaar. Op sommige dagen betaal je slechts €16 per dag. Dat is een koopje vergeleken bij de Efteling of Walibi. Ben je van plan vaker naar Slagharen te gaan dan kan je een abonnement overwegen. Deze kost €32,50 per persoon. Ook geen geld vind ik zelf. Mijn Jaarpas voor Disneyland Paris kost het tienvoudige.

Daarnaast zijn er altijd kortingsacties voor Slagharen. Kijk hiervoor zeker op de volgende websites:

Voor wie is Slagharen?

Slagharen is het leukst als je het kunt combineren met een overnachting op het vakantiepark óf als je er in de buurt woont. Qua attracties is het niet zo’n spectaculair park dat ik er vanuit het westen zolang voor wil rijden. Dan zijn er in de buurt betere alternatieven. Maar het is wel leuk als je een midweek weg wilt naar een huisje en je wilt dat de kinderen zich goed kunnen vermaken. Hoeveel vakantieparken kunnen zeggen dat er een compleet attractiepark én waterpark bij zit?

Bron foto: Slagharen