Disneyland Paris

Verblijf, tickets en korting!

Disneyland Paris is misschien wel het meest bekende pretpark van Europa. Met de vele attracties, shows, restaurants en het entertainment ben je hier zo een paar dagen zoet.

Het leuke aan Disneyland Paris is dat het een fijne bestemming is voor elke leeftijd. Kinderen hebben het hier naar hun zin, net als hun begeleiders. En ook als je door een beperking wat extra hulp nodig hebt zorgt Disney dat je een topverblijf hebt.

Dat doen ze echt heel goed!

Inmiddels zijn we al ruim 100 keer naar dit Franse pretpark geweest en kunnen we onszelf toch wel expert noemen. Daarom hebben we hieronder alle praktische informatie voor je verzameld!


Disneyland Paris verblijf

Disneyland Paris

Bij een Disneyland Paris verblijf boek je hotel + tickets tegelijk. Je krijgt dan niet alleen korting op het totaalbedrag, alles is ter plekke ook meteen goed voor je geregeld!

Meer over een Disneyland Paris verblijf

Disneyland Paris tickets

Disneyland Paris

Liever losse Disneyland Paris tickets kopen voor een dagje of wanneer je buiten het resort verblijft? We leggen je precies uit hoe je de laagste prijzen kunt scoren!

Meer over Disneyland Paris tickets

Disneyland Paris korting & aanbiedingen

Disneyland Paris

Meteen weten waar je aanbiedingen en de beste prijzen voor jouw Disneyland Paris verblijf kunt vinden? Wij hebben de deals voor je verzameld en geven meteen bespaartips

Meer over Disneyland Paris aanbiedingen

Disney Hotels

Disneyland Paris

Er zijn 6 Disney Hotels op loopafstand van de Disney Parken. Welke je het beste kunt boeken en waar je de goedkoopste prijzen vindt? Je leest het hier.

Meer over de Disney Hotels

Partner Hotels

Disneyland Paris

De Partner Hotels liggen vlakbij de Disney Parken maar behoren niet tot het resort. Deze hotels hebben voor- en nadelen. Welke dat zijn lees je hier!

Meer over de Partner Hotels

Disneyland Paris vakantieparken

Disneyland Paris

Liever logeren op een vakantiepark bij Disneyland Paris? Dan kun je kiezen uit Disney’s Davy Crockett Ranch en Villages Nature Paris by Center Parcs.

Disneyland Paris attracties

Disneyland Paris

Van razendsnelle achtbanen tot rustige ritjes voor het hele gezin. Met bijna 50 attracties is er meer dan genoeg te doen in Disneyland Paris.

De 16 leukste attracties in Disneyland Paris

Disneyland Paris restaurants

Disneyland Paris

Met zoveel restaurants in Disneyland Paris is het soms lastig kiezen. Gelukkig hebben wij ze allemaal geprobeerd en kunnen we je precies vertellen waar je het beste kunt eten!

De 18 beste restaurants in Disneyland Paris

Disneyland Paris seizoenen en events

Disneyland Paris

Seizoenen in Disneyland Paris betekenen veel entertainment en versieringen. Kerst en Halloween zijn hier de meest bekende voorbeelden van. Tijdens events wordt het nog grootser aangepakt. De bekendste events zijn Pride en RunDisney.

Drukte in Disneyland Paris

Disneyland Paris

Geen zin om lang te wachten? Wil je weten wat de beste tijd van het jaar is om Disneyland Paris te bezoeken? Of kun je om een andere reden niet lang in de rij staan

Lees meer over de drukte in Disneyland Paris!

Wat is er te doen in Disneyland Paris?

Disneyland Paris bestaat uit twee pretparken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Deze twee pretparken maken onderdeel uit van het hele Disneyland Paris resort.

Op het resort liggen ook de 6 Disney Hotels en een winkelgedeelte genaamd Disney Village.

Disneyland Park

Het Disneyland Park is het pretpark met het roze kasteel. Hier vind je ook verreweg de meeste attracties en entertainment. Wat je hier zeker niet wilt missen is de avondshow Illuminations die tijdens de 30e verjaardag vooraf wordt gegaan door Disney D-Light, een show met drones.

In dit pretpark vind je attracties voor jong en oud, waaronder Pirates of the Caribbean, Peter Pan’s Flight, HyperSpace Mountain en Phantom Manor, het spookhuis.

Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park ligt naast het Disneyland Park en heeft – op dit moment – een stuk minder attracties. Hier vind je wel twee van de beste attracties van het resort namelijk Tower of Terror en Crush’s Coaster. Deze twee zijn een must als je houdt van thrillrides.

Verder vind je in dit park een Ratatouille attractie met bijpassend restaurant en binnenkort een groot Marvel gedeelte. In de toekomst komt hier ook een Star Wars land en Arendelle bij.

Disney Village

Disney Village is het gedeelte tussen de Disney Hotels en de pretparken. Hier vind je diverse restaurants en winkels. Dit is de plek waar je ’s avonds, na sluitingstijd van de parken, de meeste tijd zult doorbrengen. In de winkels koop je leuke Disney souvenirs die je veelal ook in de pretparken vindt. De restaurants zijn gevarieerd met soms verrassende menukaarten.

En wil je even bijkomen met een drankje? Dat kan in een van de bars in Disney Village.

Buiten Disneyland Paris

Je zult tijdens je verblijf in Disneyland Paris waarschijnlijk de meeste tijd op het resort doorbrengen. Maar ook in de omgeving is er genoeg te doen. Vlakbij ligt een groot winkelcentrum genaamd Val d’Europe met daarbij een outlet winkelcentrum La Vallee Village. Hier vind je ook diverse restaurants en kun je bij de supermarkt meteen wat boodschapjes inslaan voor in de parken.

Vanuit Disneyland Paris kun je ook heel eenvoudig met de metro naar Parijs. Je kunt dan in het centrum uitstappen.

30e verjaardag Disneyland Paris

In 2022 bestaat Disneyland Paris 30 jaar. Dat wordt groots gevierd met speciaal entertainment. Dat maakt dit een perfecte tijd om te gaan.

Lees meer over de 30e verjaardag van Disneyland Paris.

Veelgestelde vragen over Disneyland Paris

Wordt Disneyland jouw volgende vakantiebestemming?