Home Blog Watervallen van Coo combineren met PlopsaCoo

Watervallen van Coo combineren met PlopsaCoo

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

In de Ardennen vlakbij het circuit van Spa ligt het plaatsje Petit-Coo. Hier vindt je niet alleen de bekende Watervallen maar ook het pretpark PlopsaCoo. Beiden zijn populaire bestemmingen voor een dagje uit. Maar is het ook de moeite waard om hier vanuit Nederland naartoe te gaan en kan je het eenvoudig combineren? Je leest het hieronder!

Waar liggen de Watervallen van Coo en PlopsaCoo?

De Watervallen van Coo en PlopsaCoo liggen in België. Vanuit Den Haag deden wij er ongeveer 3 uur over. De makkelijkste manier om er te komen is om dit adres in je navigatie te zetten: Petit Coo, 4970 Stavelot, België. Dit is direct het grote parkeerterrein vlakbij de attracties en het natuurschoon.

Onderweg kom je langs het circuit van Spa Francorchamps – niet geheel onbekend bij Formule 1 fans. Op dagen dat er niet geraced wordt maar wel getraind mag je gratis het circuit op. Leuk om te kijken en je weet nooit wat voor auto’s er voorbij komen razen.

Gratis toegang tot het circuit van Spa, je weet nooit wat je voorbij ziet komen…

Vanaf het circuit rijdt je heel eenvoudig binnendoor naar Petit-Coo. Dit is een smal weggetje door de heuvels waarbij is zelf altijd een vakantiegevoel krijg. Ondanks dat je eigenlijk niet zo heel ver van Nederland vandaan bent.

Het dorp

Het dorpje Petit-Coo is vrij toeristisch en dan druk ik het nog zacht uit. De Watervallen zijn een publiekstrekker net als het attractiepark. De gebouwen er omheen zijn voornamelijk ingericht op het bedienen van deze toeristen. Je ziet met name restaurants (met terrassen), winkels en parkeerplaatsen. Het is geen dorpje dat je uitgebreid kunt bezichtigen.

Vanuit het dorp vertrekken wel diverse wandel-, fiets- en mountainbikeroutes die op de kaart staan aangegeven. Voor sportievelingen is er hier genoeg te doen. Ook kan je bijvoorbeeld een kajak huren en de rivier ontdekken.

Schattig kerkje in het dorp

De Watervallen van Coo

Watervallen van Coo van bovenaf

De Watervallen van Coo zijn best mooi om te zien. Zulk natuurgeweld is natuurlijk ook heel bijzonder om te aanschouwen. Vanuit de verschillende parkeerterreinen loop je er zo naartoe en je kunt ze niet missen. Je gaat gewoon op het geluid en de mensen af.

Verwacht er alleen niet te veel van. Het is niet heel erg groot.

Zie je wat ik bedoel? Het is wel mooi maar ze zijn niet heel hoog. Nog steeds spectaculair en je kunt behoorlijk dichtbij komen. Maar ik zou geen dagtrip doen om enkel de Watervallen te bekijken. Persoonlijk zou ik het dan combineren met andere bezienswaardigheden/activiteiten in de Ardennen of met een wandel- of fietstocht.

PlopsaCoo

Naast de Watervallen zie je dit kleine gebouwtje. Dat is de ingang van PlopsaCoo – een zeer bescheiden pretpark. Er zijn een handjevol attracties en daardoor niet geschikt voor een hele dag. Maar je zou het wel kunnen combineren met het bekijken van de Watervallen van Coo en de mooie, groene omgeving.

Als bezoeker van PlopsaCoo heb je ook een privé kiezelstrandje waar met name ouders foto’s van hun kroost aan het maken waren. Dit is overigens ook vrijwel het hele pretpark wat je ziet op de foto.

Zijn de Watervallen van Coo en PlopsaCoo goed te combineren?

Absoluut. Je kunt je auto op één plek parkeren en eenvoudig naar beide bezienswaardigheden lopen. De Watervallen en het attractiepark zijn beiden niet geschikt voor 1 dag. Door ze te combineren maak je er toch een volwaardig dagje uit van. Zeker als je – als je er van houdt natuurlijk – ook nog even een kijkje neemt op Spa Francorchamps.

De laatste tip die ik je wil geven, vertrek ruim voor de spits of erna. Zeker als je naar het westen moet sta je vrijwel de gehele terugweg in de file. In de zomervakanties zal dit wat minder zijn maar houdt er absoluut rekening mee.