Home Blog Leukste bestemmingen tijdens de herfstvakantie 2022

Leukste bestemmingen tijdens de herfstvakantie 2022

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er tijdens de herfstvakantie even lekker op uit? Groot gelijk! Naar de zon, je even in de watten laten leggen, of lekker de natuur in. Met zoveel te zien en doen, wordt het nog een lastige keus.

Maar wat zijn nou de leukste bestemmingen tijdens de herfstvakantie? We zetten ze voor je op een rij!

Waar naartoe tijdens de herfstvakantie in Nederland?

Nederland is een leuk vakantieland, ook tijdens de herfstvakantie. Het voordeel is dat je de taal spreekt, geen geld hoeft te wisselen, en een korte reistijd hebt.

Een van de meest populaire bestemmingen is toch wel een vakantiepark. Bijvoorbeeld in Zuid Limburg, Friesland, de Veluwe of op de Waddeneilanden. Kies je een wat groter vakantiepark van Landal, Roompot of Center Parcs, dan is er op het park al genoeg te beleven.

Zelfs op regenachtige dagen!

Ook liggen deze parken in omgevingen waar ook genoeg te doen is. Steden bezoeken bijvoorbeeld, een wandeling maken in de natuur of een pretpark bezoeken.

Dan is misschien de Efteling wel een leuke bestemming in de herfstvakantie. Verblijf dan zeker op vakantiepark Bosrijk voor het ultieme vakantiegevoel

Andere leuke bestemmingen tijdens de herfstvakantie

Blijf je liever niet in Nederland? Dan zijn er nog veel meer leuke bestemmingen tijdens de herfstvakantie.

Bij onze oosterburen heb je een hoop leuke bestemmingen, waaronder de Eifel en het Zwarte Woud. Hier vind je diverse huisjes en vakantieparken. Dat geldt natuurlijk ook voor België.

Wil je een zonzekere bestemming? Even lekker luieren in de zon? Dan is het tijd voor de vliegvakanties.

Zonzekere bestemmingen tijdens de herfstvakantie zijn bijvoorbeeld de Canarische Eilanden, de andere Spaanse eilanden Ibiza en Mallorca, en Kaapverdië voor de kust van Afrika.

Ook in Griekenland kun je nog prima genieten van de zon tijdens de herfstvakantie.

Nog meer warmte? Ga dan voor de Nederlandse Antillen, met eilanden als Aruba en Curaçao. Ook leuk is het Mexicaanse schiereiland Yucatan, met de parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Gegarandeerd een tropische bestemming.

Vergeten we dan nog een leuke bestemming voor de herfstvakantie? Zeker! Wat dacht je van Dubai! Gegarandeerd zomers, zelfs in de herfst.

Nieuwsgierig geworden naar deze bestemmingen?

Speciaal voor kinderen!

Bron afbeelding: Safari Resort Beekse Bergen

We hadden het hierboven al even over vakantieparken vlakbij pretparken waarbij kinderen tijdens hun bezoek zo vaak naar het pretpark kunnen als ze willen. Voor veel ouders klinkt dit misschien als een nachtmerrie, maar het geeft ook een hoop rust.

Je weet zeker dat ze zich niet snel zullen vervelen. En als jij plek neemt op het terras in het zonnetje met een goed boek, kunnen zij lekker rondjes maken in de achtbaan.

Een van de leukste pretparken tijdens de herfstvakantie is Disneyland Paris. Hier wordt dit jaar de 30e verjaardag van het resort gevierd en dat betekent nieuwe shows en zelfs twee nieuwe attracties. Een goed moment om hier naartoe te gaan.

Blijf je liever dichterbij huis? Dan is Safari Resort Beekse Bergen een aanrader. Hierbij slaap je in een lodge met uitzicht op wilde dieren. En niet zomaar wilde dieren! Wat dacht je van de gordijnen open doen en oog in oog staan met een giraf? Of op een veilige afstand de leeuwen kunnen zien slapen. Dat is een ervaring die de kinderen niet snel zullen vergeten

De leukste bestemmingen in de herfstvakantie voor kinderen?

Stedentrip tijdens de herfstvakantie

Brugge

We hebben al een hoop leuke bestemmingen gevonden tijdens de herfstvakantie. Maar we zijn nog 1 categorie vergeten: steden!

Want wat is er nou leuker dan een stedentrip!

Parijs, Londen, Antwerpen en Berlijn kent iedereen. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje in Brugge, Bielefeld of Hameln. Wil je wat zonnestralen tijdens je stedentrip? Dan mogen Barcelona, Milaan en Nice zeker niet op je lijstje ontbreken.

Wat al deze steden gemeen hebben? Een hoop historie, goede restaurants, veel winkels en een fijne sfeer. Ze zijn allemaal de perfecte combinatie tussen cultuur en ontspanning. Alles wat je wilt van een stedentrip.

Nieuwsgierig geworden naar deze bestemmingen?