Home Blog Beekse Bergen

Beekse Bergen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Beekse Bergen is een populaire bestemming voor een dagje uit. Vanuit je auto wilde dieren kijken of naar een van de shows in het park. Maar Beekse Bergen is meer dan alleen een dierenpark. Je kunt er ook overnachten. In het Safari Resort bijvoorbeeld of op het vakantiepark. En zomers kun je er zelfs een duik nemen in het water bij Speelland.

Genoeg te doen dus tijdens zo’n bezoek aan Beekse Bergen! In dit artikel geven we je alle praktische informatie en tips die nodig zijn voor een leuk dagje, of langer, uit naar dit resort.

Waar ligt Beekse Bergen en hoe kom je er?

Het Beekse Bergen resort, inclusief het vakantiepark, Safari Resort en Speelland, liggen in Hilvarenbeek net onder Tilburg. In je navigatie zet je het volgende adres:

Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek

Het park ligt op zo’n uurtje rijden van de grote steden in de randstad. Wanneer je in de buurt rijdt van Hilvarenbeek verschijnen de borden Beekse Bergen. Deze volg je en die brengen je naar de parkeerplaats bij het park.

Dit adres gebruik je ook als je met het openbaar vervoer komt. De beste manier om er dan naartoe te reizen is om de trein te nemen naar Tilburg Centraal en vervolgens Bus 142 of 143 naar Hilvarenbeek. Plan vooraf je route wel even via 9292ov of een andere ov-routeplanner om te zien of dat ook daadwerkelijk de snelste route is voor jou.

Parkeren bij Safaripark Beekse Bergen kost € 9,50. Dit bedrag betaal je ook als je alleen maar de Autosafari doet en de auto niet parkeert.

Voor mijn mede elektrische rijders is het goed om te weten dat er laadpalen beschikbaar zijn, maar het aantal is beperkt. Kom dus op tijd of zorg dat je de auto eerst even oplaadt voordat je aan de Autosafari begint. Er zijn namelijk maar 2 laadplekken beschikbaar.

Wat kosten Beekse Bergen tickets en waar krijg je korting?

Beekse Bergen tickets zijn er in 3 prijsklassen:

  • Kinderen tot 3 jaar: gratis
  • Kinderen van 3 t/m 9 jaar: €24
  • Iedereen vanaf 10 jaar €24,50

Bestel je je kaartjes vooraf online via de Beekse Bergen website dan krijg je €2,50 per kaartje korting. Dat is toch mooi meegenomen wanneer je de kaartjes koopt voor een gezin. Een parkeerticket is altijd even duur, of je die nou online koopt of aan de kassa. Het voordeel van online kopen is dat je niet in de rij hoeft te staan, maar meteen kunt uitrijden als de dag erop zit.

Er zijn ook andere aanbieders van Beekse Bergen tickets met korting. Deze acties variëren en zijn vaak het best tijdens het hoogseizoen.

Wat valt er te zien en doen in Safaripark Beekse Bergen

De meeste mensen zullen naar Beekse Bergen gaan voor het Safaripark. Hier kun je met de auto, bus of boot op safari. Je rijdt of vaart dan langs de verblijven van de dieren.

Behalve deze safari’s kun je de dieren ook te voet bekijken. Je kunt namelijk een wandeling maken door het dierenpark. Al kom je dan niet zo dichtbij als tijdens een Autosafari of Bussafari.

In het park worden ook regelmatig shows gegeven waaronder een roofvogelshow. Zeker de moeite waard en een goede afwisseling van het zitten in een auto of bus.

Hoe leuk is de autosafari in Beekse Bergen?

Wij hebben tijdens ons laatste bezoek meerdere malen de Autosafari gedaan en deze is elke keer uniek. De dieren zijn gewend aan de auto’s en komen soms wel heel dichtbij. Je moet dan natuurlijk wel je ramen dichthouden, al wil je dat niet, want het blijven wilde dieren die onvoorspelbaar zijn. Ze kunnen je dus verwonden als je uitstapt of je raam open doet.

Maar als je je aan de regels houdt dan is het echt een hele leuke manier om de dieren te bekijken. Je kunt op je eigen tempo rijden en er zo lang over doen als je wilt. Stoppen mag op sommige plekken, bijvoorbeeld om wat langer naar je favoriete dier te kijken.

Halverwege de route is er een restaurant met toilet. Een goede plek om even te stoppen voordat je aan het tweede deel van de Autosafari begint. En geen safari is hetzelfde. De ene keer zijn de dieren actiever dan de andere keer. Komen ze heel dichtbij of juist helemaal niet. Het leuke is dat je de autosafari zo vaak mag doen als je zelf wilt.

Overnachten op Vakantiepark Beekse Bergen of de camping

Er zijn 3 manieren om te overnachten bij Beekse Bergen:

  • Vakantiepark
  • Camping
  • Safari Resort

Op het Vakantiepark Beekse Bergen logeer je in een Jungalow. In tegenstelling tot de lodges op het Savanne Resort liggen deze niet in de buurt van de wilde dieren. Maar wel op loopafstand van het park. Als gast van het Beekse Bergen Vakantiepark krijg je een pas waarmee je onbeperkt toegang hebt tot het Safaripark, Speelland en andere attracties in de buurt.

De camping is voor zijn eigen kampeerspullen meeneemt. Je kunt er voor kiezen om een ruime kampeerplaats te boeken of een Back2Basic kampeerplaats. Hierbij ben je niet gebonden aan een grasveld om je tent neer te zetten, maar mag je zelf een plekje kiezen in de natuur. Bijvoorbeeld langs het water of midden in het bos.

Verder zijn alle faciliteiten die je nodig hebt tijdens je verblijf hier goed geregeld. Bijvoorbeeld een restaurant, snackbar en supermarkt. Plus de faciliteiten die je nodig hebt tijdens het kamperen.

Vakantiepark Beekse Bergen Jungalow

De leukste manier om op Vakantiepark Beekse Bergen te verblijven is in een Jungalow. Hippe naam voor bungalow met een jungle thema.

Je vindt de Jungalows verspreid over het vakantiepark. Sommige van deze huisjes liggen aan het water of hebben een locatie vlakbij de faciliteiten op het park. Er zijn zelfs Kidsjungalows die helemaal afgestemd zijn op jonge bezoekers.

Vakantiepark Beekse Bergen heeft daarnaast nog andere accommodaties waaronder een stacaravan, Safaritent, chalet of Villa.

Wat is het Beekse Bergen Safari Resort?

Het Beekse Bergen Safari Resort ken je van de reclames op tv. Hier word je wakker met uitzicht op de wilde dieren. Dit is een ander park dan het Vakantiepark Beekse Bergen al liggen ze wel vlakbij elkaar.

Het Beekse Bergen Safari Resort is een unieke ervaring. Vrijwel elk huisje heeft uitzicht op de wilde dieren en je kunt zelf bij het boeken uitzoeken waar jouw huisje ligt. Kun je niet wachten om wakker te worden van de brul van een leeuw? Dan moet je een huisje kiezen die aan de leeuwensavanne ligt.

Je kunt ook een huisje aan het water boeken. Deze heeft geen uitzicht op giraffen of zebra’s maar op zeehonden. Ook heel leuk om te zien, maar niet wat ik zou verwachten bij een Safari Resort.

Savanne lodge op het Safari Resort Beekse Bergen

Een Savanne Lodge is waar je in verblijft op Safari Resort Beekse Bergen. Het zijn huisjes met een eigen terras waarvan een groot deel dus uitkijkt op de wilde dieren. Niet allemaal dus let goed op bij het boeken dat je een goede locatie aan een van de savannes selecteert. Het zou zonde zijn als je komt voor ontbijten met uitzicht op de wilde dieren en je in plaats daarvan tegen een bos aankijkt.

Het Safari Resort heeft behalve de Savanne Lodge ook nog andere accommodatietypes. Zo kun je een Safaritent of Boomhut boeken. Deze hebben helaas geen uitzicht op de savannes.

Wat kun je doen in Speelland?

Speelland is het andere park bij Beekse Bergen. Hier geen wilde dieren, maar waterpret. Op warmere dagen kunnen kinderen hier spelen in de speeltuin, van de glijbaan, springen op trampolines of zelf rijden in een van de wagens.

Dit is een leuke plek voor kinderen uit de buurt van Beekse Bergen om verkoeling te zoeken op warme dagen. Of voor gasten van het Vakantiepark of Safari Resort.

Je gaat naar Beekse Bergen toch voornamelijk voor de wilde dieren, de attracties en speeltoestellen in Speelland zijn dan een mooie plus. Een dagkaart voor Speelland kost 9,95 voor iedereen van 3 jaar. Parkeren is hier iets goedkoper namelijk €6 voor een dag.