Lidl robotstofzuiger review: waarom ik niet meer zonder kan!

Als ik ergens een hekel aan heb is het stofzuigen. Nou heb ik best een goede stofzuiger, de Philips Speedpro Max Aqua, die niet alleen zuigt maar ook dweilt. Maar het blijft een irritant karwei.

Daarom houd ik van het principe robotstofzuiger. Je zet de stofzuiger aan en deze zuigt het hele huis voor je, terwijl jij aan het werk bent of zelfs wanneer je een film kijkt of dutje doet.

Perfect natuurlijk, alleen het is best een zoektocht naar de juiste. Plus een behoorlijk investering voor iets wat je niet nodig hebt…

Uiteindelijk kwam ik uit op een Lidl robotstofzuiger en ik kan niet meer zonder!

Welke Lidl robotstofzuiger ik gekozen heb!

De foto hierboven geeft het natuurlijk al weg, ik heb gekozen voor de duurdere Xiaomi stofzuiger.

Waarom? Vanwege de goede reviews. Bij de goedkopere las ik toch wat negatieve feedback en over deze kon ik niks dan goeds vinden.

Deze heeft ook een dweilfunctie, daarmee sla je twee vliegen in één klap. Vond ik het geld meer dan waard. Het is even een investering maar je zult het zo’n verademing vinden, ik beloof het je!

Sterker nog, hier heeft James zoals ik mijn stofzuiger heb genoemd, net nog de hele bovenverdieping gezogen en gedweild terwijl ik hier aan het werk was.

Als ik nu boven kom ruikt het heerlijk fris en zijn de vloeren weer haar- en pluisvrij!

Er zit zelfs een glanslaagje over van het schoonmaakmiddel dat ik in het reservoir heb gedaan.

Hoe schoon word je huis met een robotstofzuiger?

Best schoon eigenlijk. Het is perfect om bij te houden. Stel je maakt het elke week – of om de week – een keer grondig schoon met een stofzuiger en een dweil. Dan zorgt jouw robotstofzuiger dat het tussendoor lekker fris blijft.

Dit is vooral fijn als je huisdieren hebt. Je kent het vast wel dat je hond of kat zoveel haren achterlaat dat je je afvraagt waarom deze nog niet kaal is? Dan is het ideaal dat je de stofzuiger kunt laten rijden en het jou geen enkele moeite kost.

Deze Lidl robotstofzuiger dweilt dus ook. Er zit een reservoir onder die je vult met water en – hoewel het eigenlijk niet mag – wat schoonmaakmiddel. De stofzuiger sleept dan de dweil achter zich aan. Hierdoor zuigt hij eerst het stof op en gaat er meteen met een natte lap overheen.

Zo schoon als zelf dweilen wordt het niet, maar het is wel weer even lekker fris. Het meeste vuil is overigens keurig van de vloer. Alleen de hardnekkigere vlekken blijven zitten.

Is het een vervanging voor zelf stofzuigen?

Nee dat niet. Je moet tussendoor zelf nog wel een keer met de echte stofzuiger aan de slag. Dat geldt ook voor de dweil.

Maar af en toe een keer stofzuigen vind ik stukken minder erg dan elke dag. Wat nodig is als je een hond in huis hebt.

Komt de robotstofzuiger overal?

Ja, behalve in hoekjes, het blijft natuurlijk een rond apparaat. Wat deze stofzuiger heel goed doet – en waarom ik voor de duurdere Xiaomi variant koos – is dat deze de ruimte eerst scant. Vervolgens er een virtuele tekening van maakt en deze indeelt in vakken.

Van deze vakken worden eerste de buitenzijdes gezogen en vervolgens maakt de robotstofzuiger keurig lijntjes in het vak.

Goedkopere robotstofzuigers schieten vaak random door de ruimte. Hierdoor worden stukken overgeslagen of juist dubbel gedaan.

Deze Lidl robotstofzuiger werkt heel gestructureerd en daardoor word het extra schoon.

Hoe zit het met drempels?

De eerste keer dat de stofzuiger hier rond reed ben ik bij een drempel gaan zitten. Dat wilde ik namelijk weleens zien….

Nou en daar ging de stofzuiger hoor, schuin over de drempel, zonder moeite de badkamer in.

Het enige waar deze stofzuiger last van heeft zijn de stoelpoten van onze relaxfauteuil. Hierop zit hij klem en dan moet je hem “redden”.

Ben ik er blij mee?

Absoluut! Het is zo fijn als de stofzuiger een rondje door het huis heeft gereden. Je kunt het beste de vloeren zo leeg mogelijk maken. Zo blijft de stofzuiger niet klem zitten en kan deze overal goed bij.

Mijn stofzuiger vindt kabeltjes erg lekker. Denk aan losse laadkabels voor je telefoon. Die zuigt hij gewoon op en dan zitten ze door het apparaat geweven en kan je het los peuteren.

Behalve dat een top apparaat waar ik hartstikke blij mee ben en niet meer zonder kan!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven