Efteling Bosrijk

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Efteling Bosrijk is een vakantiepark naast de Efteling. Het ligt op zo’n 10 minuten lopen vanaf de ingang van het park. Als gast van Efteling Bosrijk slaap je niet alleen dichtbij de attracties, je mag er tijdens je verblijf ook nog eens onbeperkt in!

Van Efteling Bosrijk naar het attractiepark

Bosrijk ligt als je voor de ingang van de Efteling staat aan de rechterkant. Achter de Fata Morgana en het Efteling Theater. Gasten die in het vakantiepark verblijven hebben een directe wandelroute naar de hoofdingang. Je doet er vanaf het Poorthuys (waar onder andere de receptie van Bosrijk is) 10 minuten over om naar het attractiepark te komen. Vanaf de huisjes is het ongeveer 5 minuten om bij de receptie te komen. Dus in totaal een kwartiertje lopen.

Heb je geen zin om te lopen dan kan je voor het laatste gedeelte tussen de receptie en de ingang van het attractiepark ook een treintje nemen. Deze is gratis en rijdt ’s ochtends en ’s avonds volgens een vaste dienstregeling. Je kunt deze opvragen bij de receptie tijdens het inchecken.

Efteling Bosrijk huisjes en hotelkamers

Bij een vakantiepark denk je natuurlijk aan huisjes of bungalows, maar Bosrijk heeft ook twee gebouwen met appartementen: Poorthuys en Landhuys. In het Poorthuys slaap je dicht bij de faciliteiten en het zwembad. Het Landhuys heeft een rustigere ligging achterin het vakantiepark.

De beiden kamers hebben een aparte woon- en slaapkamer, een badkamer met bad en douche en je hebt een koelkastje. Je kunt ook nog kiezen voor een luxe kamer, deze is dan 15m2 groter.

Maar waarschijnlijk zullen de meesten van jullie kiezen voor de vakantiehuisjes.

Je kunt kiezen uit 3 type huisjes:

  • Boshuys
  • Dorpshuys
  • Boshoeve

De Boshoeve is de groepsaccommodatie voor 12 personen. De andere twee huisjes zijn er voor 6 of 8 personen. Je kunt kiezen voor de standaard variant, de luxe variant of een huisje dat ligt aan het meer. Prijzen liggen tussen de €620 en €1000 voor 3 dagen, 2 nachten inclusief entree.

Leuk om te weten, de luxe huisjes hebben een badkamer met bubbelbad en een buitensauna.

Efteling Bosrijk faciliteiten en entertainment

In het – hoe kan het ook anders- Badhuys vindt je het zwembad van Bosrijk. Het is niet echt een volwaardig zwembad. Eerder een kinderbad met een waterspeeltuin. Het water is 1.30m diep, dus je kunt er niet echt een verfrissende duik nemen. Maar je kunt dan wel weer ontspannen in het bubbelbad.

Zwemmen is niet het enige dat je kunt doen op het vakantiepark. Naast de speeltuinen met toestellen is er ook iets bijzonders dat je alleen in de Efteling vindt. Klaas Vaak woont namelijk op het vakantiepark en je kunt hem ontmoeten. Elke avond na het eten kan je met hem op de foto. Vervolgens vertelt hij een verhaal waar je vast en zeker slaap van krijgt.

Hij is trouwens niet het enige sprookjesfiguur dat je kunt ontmoeten in Bosrijk. Elke ochtend voor de opening van het Efteling Park ontmoet je de favoriete Efteling bewoners op het vakantiepark.

Bron foto: Efteling.com

Andere voordelen

Het Efteling Theater biedt al jaren plaats aan een musical of ander spektakel. Op dit moment spelen ze hier de show Caro. Deze wordt gegeven in het weekend en soms ook op doordeweekse dagen. Caro begint om 18.30 en duurt 75 minuten. Voor wie het dan te laat wordt om naar huis te gaan is bijvoorbeeld Bosrijk een goede keus voor een overnachting.

En je bespaart direct op je tickets!

Want in plaats van €25 kost een ticket voor Caro dan ineens nog maar €7,50. Bespaar je toch weer mooi wat geld. (ok, we tellen het bedrag voor de overnachting niet mee :))

Ben je benieuwd naar de show Caro? Dan vind je hier meer informatie. Hebben jouw kinderen een kledingmaat tussen de 122 en 146? Dan kunnen ze zelfs meedoen met de show. Op de link hierboven vindt je daar ook meer informatie over.

Efteling Bosrijk inclusief onbeperkt entree

Boek je een verblijf in Bosrijk dan heb je onbeperkt toegang tot de Efteling van de aankomst- tot de vertrekdag. Blijf je 2 nachten, dan heb je 3 dagen toegang tot het attractiepark.

Nou is het eerste wat ik denk: “wat moet ik 3 dagen achter elkaar in de Efteling”. Maar eigenlijk is het nog niet zo gek. Er zijn genoeg mensen die een midweek of een lang weekend een huisje boeken op een vakantiepark ergens in de bossen. Dan ben je vaak toch aangewezen op elkaar en het tropisch zwemparadijs. Meestal is er in de buurt niet zoveel. Dan is het toch best lekker om een pretpark te hebben waar je naartoe kunt.

En je hoeft je niet te haasten. Je auto staat al (gratis) geparkeerd, je komt binnen via de privéingang en als je het zat bent ben je binnen 10 minuten weer terug in je huisje. Dan ga je naar het zwembad of maak je een wandeling door het bos.

Zijn je kinderen wat ouder dan stuur je hen het pretpark in en ga jij in je eigen sauna gevolgd door het bubbelbad. Is het voor de ouders ook een ontspannend uitje.

Efteling Bosrijk restaurants

Op het vakantiepark zijn er tenslotte ook genoeg mogelijkheden om te eten. Eten doe je bij het Eethuys. Hier kan je terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Daarnaast is er een supermarktje waar je ontbijt of broodjes kunt bestellen die je vervolgens in je huisje op kunt eten. Hier kan je ook een lunchpakketje halen voor in het park.

Maar het leukste vind ik het diner. Ze bezorgen namelijk onder andere pizza bij je huisje. Gewoon van de Efteling zelf. Hoe leuk is dat! Een pizza kost tussen de €12 en €16. Maar je kunt ook een pasta, salade, hamburger, kipnuggets of knoflookbrood bestellen. Wil je wat eten? Dan kan je dit telefonisch, via de app of online doorgeven. Vervolgens kan je het afrekenen bij de bezorger.

Wat mij ook opviel, op de website van Bosrijk staat vermeld dat sommige restaurants in de Efteling open blijven ook als het attractiepark gesloten is. Nou kan ik niet precies terugvinden welke restaurants dat zijn. Maar ik kan me zo voorstellen dat je dat alleen al zou doen voor de foto’s die je kunt nemen in een leeg park. Of denk ik dan te veel als een pretparkblogger :).

Efteling Bosrijk prijzen en aanbiedingen

Wist je dat een overnachting in Efteling Bosrijk helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Er zijn namelijk regelmatig goede aanbiedingen. Ook tijdens de schoolvakanties!

Tip! Bekijk voor het boeken altijd de aanbiedingen voor Efteling Bosrijk. Zo bespaar je al gauw tientallen euro’s op je verblijf.

Bekijk de aanbiedingen voor Efteling Bosrijk

Copyright foto’s: Efteling