Waar kan je Bollenvelden bekijken?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het voorjaar betekent dat Nederland weer in bloei staat. De mooiste plek om dit te bekijken zijn de bollenvelden in het westen van het land. Hier zie je kilometerslange velden met de meest kleurrijke bloemen. Een prachtig spektakel dat je zeker een keer in het echt moet hebben gezien.

Je vindt de bollenvelden in de, heel toepasselijk, bollenstreek. De bekendste plek is de Keukenhof, waar je door de kleurrijk aangelegde tuinen kunt lopen. Ze noemen het dan ook wel een Bloemenpark. Maar ook in het “wild” kan je deze bollenvelden tegenkomen.

Het gebied strekt zich uit van Hillegom naar Lisse en Sassenheim, naar de westkust via de plaatsen Noordwijk en de Zilk. De beste manier om dit gebied te ontdekken is met de auto (cabrio is helemaal leuk). Gewoon rustig door het gebied rijden en je vergapen aan de kleurrijke velden. Stap alleen uit op veilige plekken en betreedt de velden niet, je kunt hierbij de planten beschadigen en dat zou zonde zijn.

Maak er een leuk dagje uit van door een bezoekje aan de bollenvelden te combineren met uitwaaien aan de kust, een stadswandeling door Leiden, of boten kijken op de Kaag.