Home Blog Vakantie naar Kaapverdië: mijn ervaring met dit vakantieland!

Vakantie naar Kaapverdië: mijn ervaring met dit vakantieland!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als je mijn blog kent dan weet je dat ik normaal gesproken redelijk positief ben. Ook over mijn vakantie naar Kaapverdië ga ik mijn ontzettende best doen. Al zal ik het niet mooier maken dan het is.

Kaapverdië is een eilandengroep op ongeveer 6 uur vliegen vanuit Nederland. De twee toeristische eilanden zijn Boa Vista en Sal.

Wij kozen voor die eerste, omdat daar iets meer te doen was aldus de brochure. Ook was er toen meer keus aan accommodaties op Boa Vista.

De reis er naartoe

Die verliep vrij soepel. De 6 uur waren zo voorbij. We vlogen met TuiFly en hadden ervoor gekozen om geen upgrade te nemen van de zitplaatsen. Dat is wat krap maar voor zo’n korte vlucht nog goed te doen.

We maakten eerst een tussenlanding op Sal. Echt een miniscule luchthaven met een paar huisjes. Hierna hopten we naar Boa Vista. Dat was echt maar een paar minuten vliegen. Ook hier een kleine luchthaven zonder al de poespas die we hier gewend zijn.

Vanaf hier was het een paar minuten met de bus naar het hotel. Echt letterlijk een paar minuten, want je kon het hotel zien vanaf de luchthaven. We verbleven in hotel Riu Karamboa. Een prachtig hotel dat groots en luxe oogt.

Het inchecken verliep soepel en de dames en heren achter de receptie spraken goed Engels. Kortom, alles perfect voor een korte vakantie!

Hoe is het daar ter plekke?

Het hotel was echt prachtig. De ligging aan het witte zandstrand met de tropische zee was echt een plaatje. We hadden elke dag mooi weer, volle zon en lekker warm.

Je bent wel erg gebonden aan je resort. Er omheen is er niks anders dan zand en duinen. De dichtsbijzijnde stad was Sal Rei. Hier zijn wij even wezen kijken. Een rustig stadje, niet heel toeristisch, maar ook met weinig bezienswaardigheden.

Het strand leent zich wel heel goed voor lange wandelingen. Je kunt kilometers lopen en nauwelijks mensen tegenkomen. Ook kan je hier prima op je handdoekje zitten voor wat privacy en om de drukte van het resort te ontvluchten.

Eten en drinken

Doordat het toerisme hier nog echt op gang moet komen heb je hier geen lange boulevards met diverse eettentjes. Buiten het resort is er niks.

Je bent dus echt gebonden aan het eten en drinken in je hotel. Drinken was prima, eten was een dingetje. Want wij kregen allebei voedselvergiftiging.

En dat is geen pretje. Zeker niet op vakantie. Oh wat zijn we ziek geweest! Vergeet dus niet al het vlees dat je krijgt door te snijden om te zien of het gaar is. Ik weet nog dat ik tegen mijn vriend zei: “is dit varkenssaté? Het is wel erg roze”. Ja denk het wel, kip zou je toch niet zo serveren.

Dat was dus kip en daar had ik spijtig genoeg al een hap van genomen. Dus kijk goed uit wat je daar eet als je niet zoals ons constant naar het toilet wilt rennen. Daarbij helpt het om ook regelmatig een goed glas cola te drinken. Dat helpt – zeggen ze.

Voor wie is het wel? En niet?

Kaapverdië is geschikt voor iedereen die er tussenuit wil, maar de cariben te ver vindt vliegen. Hier vind je de prachtig witte stranden en azuurblauwe zee. Zoals je die ook in het Caribisch gebied hebt.

Het enige dat mist is de sfeer. Want het is toch wel echt een resort en all-inclusive bestemming. Dat is niet slecht, als je maar weet wat je kunt verwachten. Neem ook genoeg te doen mee voor jezelf en de kinderen. Boeken, waterspeelgoed, tablets, alles om ze bezig te houden. Anders kan de verveling nog weleens toeslaan.

Watersporters kunnen zich hier prima vermaken. De zee leent zich voor (kite)surfen en zeilen. Je kunt een boot huren of meegaan met een georganiseerde tocht. Vanuit het hotel zijn wij meegegaan op snorkeltocht. Deze duurde een halve dag en was best leuk. Er was genoeg te zien onder water. Wat mij het meest is bijgebleven is de murene (aal).

Voor wie is het niet? Voor iedereen die nu denkt daar ga ik kapot van verveling. Er is geen nachtleven, behalve het aanbod in je hotel. Je kunt niet even langs de boulevard op een terrasje zitten. Behalve het terras van je hotel. Een ieder die rillingen krijg bij de gedachte van een all-inclusive resort waar je zit “opgesloten” zou ik een andere vakantiebestemming willen aanraden.

De mensen in het hotel zijn wel erg vriendelijk en doen hun best. Daar heeft het zeker niet aan gelegen. Maar ik denk niet dat ik er ooit nog terug zou komen…

Waarom ik er niet meer naartoe ga

Kaapverdië is voor mij zo’n bestemming waar je één keer naartoe gaat en het dan wel hebt gezien. Het is prima hoor om even uit te rusten en zon te pakken. Maar meer was het voor mij ook niet.

Daarom zou ik er niet zo snel weer naar terug gaan. Er zijn genoeg vakantiebestemmingen waarbij dit kan. En die vaak toch wat meer in de omgeving te doen hebben.

Dat wil niet zeggen dat het geen bestemming is voor jou. Zolang je maar weet wat je kunt verwachten en dat je daar ook vrede mee hebt. Dan ga je vast en zeker een topvakantie hebben. Maar pas wel op voor rauwe kip!