Home Blog Twinkly kerstverlichting review

Twinkly kerstverlichting review

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

In de meeste tuincentra kun je er niet omheen, de kerstverlichting van het merk Twinkly. Ook wij hebben regelmatig met zo’n doos lampjes in onze handen gestaan. Maar uiteindelijk toch niet meegenomen vanwege de hoge prijs. Want heel eerlijk, meer dan 100 euro voor kerstverlichting is toch echt veel geld.

Maar sinds dit weekend hangen ze dan toch in onze boom. De Twinkly 400 lampjes, gekocht in de aanbieding bij Amazon. Dan nu de vraag, is de Twinkly kerstverlichting het waard?

Wat vinden wij goed aan de Twinkly kerstverlichting?

Allereerst het gemak. Geen gedoe met een hub, maar direct koppelen aan de app. Het was echt plug-and-play en daar houden we van! Na het koppelen moesten de lampjes kort updaten. Daarna waren ze klaar voor gebruik.

Een ander pluspunt is hoe fel de lampjes zijn. Ze geven veel meer licht dan onze eerdere kerstverlichting van de Lidl. Ook zitten de lampjes dichter op elkaar waardoor de kerstboom echt goed verlicht wordt. Wij hadden aan 1 Twinkly 400 genoeg voor de gehele kerstboom.

Tenslotte staan er in de app allerlei leuke lichtschema’s voorgeprogrammeerd. In de meest uiteenlopende kleurtjes. Je kunt er ook voor kiezen om alle lampjes in dezelfde kleur te houden of een van de nieuwste lichtshows te downloaden.

En dit vinden we minder goed

Allereerst, de prijs. Het blijft nou eenmaal een hoop geld voor kerstverlichting. Wij betaalden €94 voor de Twinkly 400 tijdens de Black Friday uitverkoop. Maar we hebben ze ook al bij het tuincentrum gezien voor €140. Het loont echt om prijzen te vergelijken als je de verlichting eigenlijk te duur vindt.

Wat wij ook minder vonden is dat de verlichting bestaat uit twee korte snoeren in plaats van 1 lange. We hebben echt even gepuzzeld hoe je de lampjes handig in de boom kon krijgen. Want er zit maar 1 stekker aan. Uiteindelijk de lampjes verdeeld over 2 helften. Dankzij de “mapping” functie in de app komen de lichtshows altijd mooi uit. Of je nou van boven naar beneden of andersom de lampjes verdeelt.