Home Blog Hoe groot is Movie Park Germany? En hoe lang heb je nodig om alles te zien?

Hoe groot is Movie Park Germany? En hoe lang heb je nodig om alles te zien?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Movie Park Germany is een pretpark in Duitsland, net over de grens. Vanaf Arnhem is het een klein half uurtje rijden tot aan de poorten. Maar wil je dat wel, zo ver rijden? Is er wel genoeg te doen? Hoe groot is Movie Park Germany eigenlijk?

Hoe groot is Movie Park Germany?

Wanneer je dat intikt in Google krijg je keurig de afmeting van het park. Hartstikke leuk, maar zegt natuurlijk niks.

Je wilt namelijk niet weten wat de afmeting van het park is, maar of er genoeg te doen is om er een eindje voor te rijden.

Als je Movie Park Germany op de kaart bekijkt dan zul je zien dat het niet een erg groot park is. Als we aan Nederlandse pretparken denken, dan kun je het misschien nog het beste vergelijken met Walibi Holland.

Het park heeft een T-vorm waarbij elk van de 3 pootjes een aantal attracties heeft. In totaal zijn er 33 attracties, van spannende achtbanen tot kinderattracties.

Kan je je er een dag vermaken? Zeker. Vooral op drukkere dagen in de zomer zul je alle tijd nodig hebben om de attracties te bezoeken. Ga je op een doordeweekse dag buiten de schoolvakanties dan heb je aan 1 dag echt meer dan genoeg. Wij hebben een bezoek aan dit park nog weleens gecombineerd met een bezoek aan Centro, het winkelcentrum in Oberhausen.

We hadden toen meer dan genoeg tijd om te winkelen en om de attracties in Movie Park Germany te bezoeken.

Voor wie is dit park geschikt?

Movie Park Germany is voor families met jonge of oudere kinderen, en voor liefhebbers van stoere attracties. Eigenlijk voor vrijwel iedereen dus!

Hierboven had ik het al even over de T-vorm van het park. De linkerkant van het bovenste streepje van de T hebben de thrillrides, en de rechterkant heeft de kinderattracties. Dus als je het zo grofweg kunt zeggen is 1/3 van de attracties voor volwassenen, oudere kinderen en liefhebbers van thrillrides. En 1/3 van de attracties is voor jongere kinderen.

De andere poot heeft een aantal attracties, wat overigens ook weer thrillrides zijn. Dus ben je uitgekeken op Walibi Holland? Dan zou ik zeker eens uitwijken naar Movie Park Germany.

Hoe lang is het rijden naar Movie Park Germany vanuit Nederland?

Voor mij is het vanuit Den Haag zo’n 2 a 2,5 uur rijden. Dit is een beetje afhankelijk van de drukte op de weg en de files. Movie Park Germany ligt vlakbij Oberhausen, dus niet eens zo gek ver van Nederland vandaan.

Zoals ik hierboven al schreef ben je vanaf de grens nog een klein half uur onderweg. Als je ongeveer weet hoe lang je erover doet om van jouw huis naar de grensovergang bij Arnhem te rijden dan weet je ook hoe lang je onderweg bent naar Movie Park Germany.

Dit vind ik persoonlijk nog net een leuke afstand om op 1 dag te doen. Phantasialand ligt op zo’n 3 tot 4 uur rijden en dat vind ik dat weer net teveel. Dan zou ik een overnachting erbij boeken. Dat kan bij Movie Park Germany trouwens ook. In de omgeving zijn er veel hotels die een arrangement bieden waarbij je entree, overnachting en ontbijt samen kunt boeken met een aanzienlijke korting. Meer informatie over deze arrangementen vind je op de website van Movie Park Germany!