Home Blog DPlay/Discovery+ kosten en review

DPlay/Discovery+ kosten en review

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Nog een streamingapp dacht ik, toen ik voor het eerst hoorde van DPlay (binnenkort Discovery+). Daarom besloot ik het in eerste instantie niet te nemen. Maar door een aanbieding waarbij je voor een jaarabonnement maar €19,99 betaalde heb ik toch een abonnement afgesloten.

En ik moet toegeven…

Het is mijn meestgebruikte streamingapp. Van alle apps die ik heb, Netflix, Disney Plus en Amazon Prime Video, kijk ik het meest naar Dplay. Dus voor mij is het zeker de moeite waard. Is dat het ook voor jou? Laten we eerst kijken naar het aanbod en de kosten van Dplay/Discovery+.

Wat staat erop op DPlay/Discovery+?

Alles wat je op Discovery, TLC, Animal Planet en Discovery ID kunt kijken staat op DPlay/Discovery+. Al klopt dat niet helemaal.

Want van bepaalde series staan er maar een aantal seizoenen op. Je kunt dus niet onbeperkt terugkijken. Meestal kan je alleen de laatste 2, soms 3, seizoenen terugkijken.

Zelf ben ik fan van de misdaadseries van Discovery ID. Het voordeel van deze app is dat je de series zonder reclame kunt kijken en dat er afleveringen op staan die ik nog niet heb gezien.

Er staan bijvoorbeeld ook documentaires op over een bekende moord of misdaden van een bekend persoon. Deze kijken ook altijd lekker weg.

Is dit niet je ding? Dan kan je nog meer dan genoeg afleveringen bekijken van andere series.

Zoals van TLC, alles wat op tv is kan je terugkijken. En afleveringen staan er vaak eerder op dan dat ze uitgezonden worden. Ook heb ik hierdoor nieuwe series ontdekt zoals Welcome to Plathville, waar je dan meteen alle afleveringen van kunt kijken.

Behalve TLC en Discovery ID staan ook de series van Discovery Channel erop evenals de natuurdocumentaires en programma’s van Animal Planet.

Waar ik zelf ook regelmatig naar kijk zijn de programma’s van Food Netwerk. Deze zender had ik voorheen nog op tv maar tegenwoordig kan je dit dus alleen kijken via D-play/Discovery+. Het is de tegenhanger van 24 Kitchen alleen Amerikaanser. Mijn favoriete series hier zijn Diners, Dine-ins and Dives met Guy Fieri of Pioneer Woman met Re Drummond.

Wat ik zelf het fijnst vind is dat het vooral allemaal lekkere wegkijkprogramma’s zijn. Die ik ook gerust op de achtergrond aan kan zetten als ik aan het werk ben.

Wat kost DPlay/Discovery+?

Een abonnement op Dplay (binnenkort Discovery+) kost €39,99 per jaar of €3,99 per maand. Er is ook een gratis variant waarbij je een klein deel van het totale aanbod kunt kijken met reclames. Betaalde abonnementen kijken alles en reclamevrij.

Behalve de livestreams van de tv-zenders. Daar zit vanzelfsprekend wel reclame tussen.

Is het de moeite waard?

Voor mij wel, maar ik kijk ook veel Discovery ID en andere programma’s op de zenders die te zien zijn op Dplay.

Eigenlijk kan je het nog het beste vergelijken met Videoland waar je afleveringen van RTL-series kunt zien. Als je deze al vaak kijkt dan vind je het vast fijn deze eerder te kunnen zien en zonder reclame.

Als je er toch al niet naar keek dan is het wellicht niet de moeite waard. Gelukkig kan je het vooraf eerst gratis testen met het onbetaalde abonnement.

Trouwens nog goed om erbij te vertellen. Als je een Smart TV hebt kan je de app downloaden en direct op je tv kijken. Heb je een oudere tv dan kan je DPlay/Discovery+ op je tv kijken via een Chromecast of Apple TV.