Home Blog Centro, winkelcentrum Oberhausen

Centro, winkelcentrum Oberhausen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Centro is een groot winkelcentrum in de stad Oberhausen in Duitsland. Vanaf de Nederlandse grens bij Arnhem is het een klein half uurtje rijden naar deze stad. Vanaf hier volg je de borden  Centro en kom je uit op een groot parkeerterrein/grote parkeergarage. Hier kun je gratis parkeren.

Eenmaal binnen kan je eigenlijk twee dingen: eten en shoppen. Eten doe je in het foodcourt. Dit is een gedeelte met in het midden tafels en stoelen, met daar omheen allerlei eettentjes. Van Hollandse friet tot kebab, vis, schnitzels, sappen, tot McDonalds. Je vindt het hier allemaal. Het is een heel handig concept als niet iedereen trek heeft in hetzelfde. Zo kan je toch samen eten, terwijl je eet waar je trek in hebt.

Eten is natuurlijk leuk, maar je komt naar Centro om te winkelen. Je vindt hier twee verdiepingen met de meest uiteenlopende winkels. Schoenen, kleding, speelgoed, sieraden, woonaccessoires, noem het maar op of ze verkopen het. Er zit ook een groot warenhuis waar ze nog veel meer producten verkopen.

Buiten het winkelcentrum is er een groot plein waar tijdens de wintermaanden de kerstmarkt wordt gehouden. Er staan dan best een aantal kraampjes. Ook word hier de kermis gehouden. Aan de andere kant van het plein vind je het zeeaquarium Sea Life waar je ook een bezoek aan kunt brengen.