6 Movie Park Germany attracties die je niet mag missen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Movie Park Germany is zo’n pretpark waar de meesten van ons weleens zijn geweest. Het is namelijk een populaire schoolreisbestemming. Ook als je in het westen van het land bent opgegroeid. Waarschijnlijk kan je je nog een aantal attracties herinneren. Sommigen daarvan zijn inmiddels vervangen of hebben een ander thema gekregen. Daarom vandaag tijd voor de 6 Movie Park Germany attracties die je niet mag missen!

Wat voor attracties hebben ze in Movie Park Germany?

In het Duitse pretpark vindt je attracties voor iedereen. Er zijn thrillrides, waaronder diverse achtbanen, mildere attracties voor het hele gezin en ritjes voor zelfs de jongste bezoekers. Er is veel variatie en voor elke bezoeker wel iets te vinden.

Het Park is grofweg opgedeeld in een thrillride-gedeelte en een familie-gedeelte. Dat scheelt weer heen en weer lopen als je slechts voor 1 type attractie komt.

En dan nu de 6 Movie Park Germany attracties die je niet mag missen!

Star Trek: Operation Enterprise

Star Trek: Operation Enterprise is een relatief nieuwe attractie in Movie Park Germany. Door de hoogte van 40 meter kan je deze niet missen. Al hoef je eigenlijk alleen op het gegil af te gaan.

Het meest bijzondere aan deze achtbaan is het begin. Je wordt namelijk gelanceerd richting de eerste bocht. Alleen het karretje heeft onvoldoende snelheid om deze te halen waardoor je achteruit weer terugrolt, door het gebouw om te eindigen op een helling waarbij je recht naar beneden kijkt. Vervolgens schiet het karretje weer op hoge snelheid naar beneden dezelfde weg terug. Maar gelukkig haal je nu wel de eerste bocht. Verder ga je nog een aantal keer over de kop en kom je na ongeveer een minuut weer aan in het station.

Benieuwd naar de achtbaan? Bekijk dan hieronder het officiële filmpje!

Area 51 – Top Secret

Deze attractie staat al een tijdje in Movie Park Germany maar is recentelijk geheel verbouwd. Alles is weer opgefrist voor de grote opening in de zomer van 2019.

Dit is wat mij betreft de volgende attractie die je niet mag missen, zeker op warme zomerdagen! Area 51 – Top Secret is een wildwaterbaan door het befaamde, gelijknamige gebied. Je ontdekt al snel dat er wel degelijk aliens zijn en al snel moet je geëvacueerd worden uit Area 51. Dit laatste gebeurt met een grote splash waarbij je nat kunt worden.

The High Fall

Dit is de enige attractie in Movie Park Germany waar ik niet in durf. Doodeng vind ik deze! Houd je van thrillrides dan is dit er toch eentje die je niet mag missen.

The High Fall is een “vrije val”-toren waarbij je langzaam naar 60 meter hoogte wordt getild. Vervolgens stop het karretje en draai je rondjes om de toren. Hierna kantelen ze de stoeltjes iets naar voren zodat je recht naar beneden kijkt en dan laten ze je met 90 km/h recht naar beneden vallen.

Deze vond ik zo eng dat ik niet eens kon gillen. Er kwam gewoon geen geluid uit mijn mond. Nou heb ik hoogtevrees dus dat zal er zeker mee te maken hebben. Maar ik durf hier echt niet meer in. Houdt je van thrillrides dan zou ik deze zeker op je lijstje zetten!

Avatar Air Glider

Ook niet helemaal geschikt voor mensen met hoogtevrees maar wel een leuke attractie: de Avatar Air Glider. Dit is een soort zweefmolen waarbij je op je buik ligt i.p.v. in een stoeltje zit. Het maakt de attractie net wat enger maar nog steeds heel goed te doen voor het hele gezin.

SpongeBob Splash Bash

“Hij woont in een ananas diep in de zee…..” Zo zie die vandaag nog maar eens uit je hoofd te krijgen :). SpongeBob heeft ook zijn eigen attractie in Movie Park Germany: de SpongeBob Splash Bash.

Deze attractie ken je misschien uit Walibi Holland. Je zit in een bootje met een waterkanon en moet zoveel mogelijk andere mensen die je tegenkomt nat maken. Heerlijk verfrissend op een warme dag en kinderen hebben echt de grootste lol tijdens de rit.

The Lost Temple

Dit is een 4D film dat begint als een archeologische avontuur. Je daalt af onder de grond en ziet allerlei skeletten van dino’s en opgravingen die nog in volle gang zijn. Hierna kom je in de oude tempel en komen de bewoners ervan wel heel dichtbij.

Kortom, best een spannende attractie die af en toe wat eng kan zijn. Maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dit waren de 6 Movie Park attracties die je niet mag missen. Ben ik er eentje vergeten? Deel jouw reactie hieronder!

Foto: Movie Park Germany