Oberhausen: winkelcentrum Centro en andere bezienswaardigheden!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als ik er even een dagje uit wil, een beetje vakantiegevoel wil hebben maar niet te ver weg, dan ga ik naar Oberhausen. De stad zelf vind ik niet zo heel spannend. Een industriestad met een paar bezienswaardigheden. Maar er is een plek waar ik dan altijd even naartoe ga: Centro!

Bereikbaarheid en parkeren

Vanuit Nederland ben je relatief snel in Oberhausen. Ongeacht waar je woont eigenlijk. Zelf woon ik in het westen van het land, vlakbij het strand, en ik ben er binnen 2 uur.

Om in Oberhausen te komen ga je bij Arnhem de grens over naar Duitsland en vervolgens blijf je daar de A3 volgen tot de borden Oberhausen (A516). Deze volg je tot afslag 11. Hierna volg je de borden Centro tot aan de parkeergarage. Hier kan je gratis parkeren.

Er zijn bij Centro 14.000 gratis plekken, genoeg plek dus.

Wat is Centro?

Centro is toch wel dé plek om naartoe te gaan in Oberhausen. Het is een groot winkelcentrum met 167 winkels en meer dan 50 eetgelegenheden.

De winkels variëren van warenhuizen tot kledingwinkels en bijvoorbeeld ook de Apple Store. Eigenlijk alle merken zijn er wel vertegenwoordigd. Ze hebben ook leuke woonwinkels en een drogist waar veel producten goedkoper zijn dan bij ons. (tip!)

Het winkelcentrum bestaat uit twee verdiepingen dus neem rustig je tijd om alles te bekijken.

Hoeveel tijd besteed je daar?

Normaal gesproken, als ik een dagje naar Oberhausen ga, rijd ik hier rond 8 uur ’s ochtends weg. Dan ben ik iets na 10 uur in Centro.

Meestal drinken we dan eerst even een kopje koffie en beginnen we daarna aan de ronde. Zelf ga ik alleen de winkels in waar ik iets zou willen kopen. Maar als je voor het eerst gaat is het altijd leuk om te struinen en te zien wat er te koop is.

Dan rond een uurtje of 1 gaan we lunchen. Meestal doen we dit in het foodcourt. Dan kan iedereen namelijk halen waar ze zelf trek in hebben maar toch bij elkaar aan een tafel zitten.

De meeste maaltijden in het foodcourt zijn ongezond, maar dat mag wel op een dagje uit toch?

Hierna kijken we meestal nog in een paar winkels mochten we iets vergeten zijn en dan gaan we door naar de supermarkt. Meestal een Edeka in de buurt.

Is het een plek waar je je de hele dag kunt vermaken? Zeker. Maar dan zou ik het wel combineren met bijvoorbeeld Legoland of Sea Life. Of je moet een hele fanatieke shopper zijn.

Kerstmarkt in Oberhausen

Vlak naast het Centro winkelcentrum wordt jaarlijks de kerstmarkt gehouden. Deze is niet heel groot maar heeft wel de bekende eet- en drinkkraampjes. Aangevuld met hier en daar een kraam waar je producten kunt kopen.

Wil je naar een kerstmarkt in Duitsland? Dan zou ik niet zozeer die in Oberhausen aanraden. Dan zijn er echt veel grotere én gezelligere.

Want de kerstmarkt in Oberhausen mist toch wel de sfeer. Het wordt op een plein gehouden, naast het winkelcentrum, Legoland en de bioscoop. Dus niet tussen de oude gebouwen in de binnenstad.

Zelf zou ik deze kerstmarkt overslaan en naar eentje iets verderweg gaan zoals in Dortmund.

Andere bezienswaardigheden in Oberhausen

In Oberhausen zijn er weinig echte bezienswaardigheden in de vorm van oude gebouwen of musea.

Er zijn twee plekken waar je rustig rond kunt kijken, dat is de Kaisergarten met daarin de villa de Ludwiggalerie. Die eerste is een groot park met veel groen en water. Die laatste een roze villa – die me aan het Land van Ooit deed denken – met daarin wisselende exposities.

Verder moet deze stad het hebben van het entertainment. Zo kan je er naar een kleine versie van Legoland met daarin 2 attracties en een hoop bouwwerken. Tickets kosten €15 per persoon, maar er zijn vaak wel kortingsacties te vinden.

Een andere bezienswaardigheid in Oberhausen is Sea Life. Eigenlijk best vergelijkbaar met die we ook in Scheveningen hebben. Je kunt hier allerlei zeedieren bekijken, van zeesterren tot haaien. Entreetickets kosten €16 en zijn het goedkoopst als je ze vooraf online besteld.

Een bezoek aan Centro combineren met

Waarmee wij zelf Centro ook weleens combineren is een bezoek aan Movie Park Germany. Meestal wanneer wij naar dit pretpark zijn geweest stoppen we op de terugweg bij Centro.

Hier eten we dan iets bij het foodcourt en doen snel wat inkopen. Centro is dagelijks geopend tot 20.00 – alleen op zondag zijn ze gesloten.

Na een bezoek aan Movie Park kan je hier dus nog prima dineren in het foodcourt. Het eten daar vind ik persoonlijk lekkerder dan in het pretpark…

Waar we een bezoek ook weleens mee gecombineerd hebben is met de Skihal in Bottrop. Dit schijnt één van de langste afdalingen van Europa te zijn.

We hebben deze zelf twee keer gedaan en toen waren we er wel klaar mee. Meer over onze ervaring lees je hier.