Home Blog Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Milaan

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Milaan

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Je hebt besloten naar Milaan te gaan! En oh, wat zijn er een hoop mooie dingen om te gaan bewonderen. In de hoofdstad van Lombardije is het altijd druk zoals een echte metropool betaamt. Het is makkelijk om overweldigd te raken door alle pracht en praal. Daarom hebben wij een lijst van de leukste en mooiste bezienswaardigheden in Milaan voor je op een rijtje gezet!

Duomo Santa Maria Nascente

De bouw van deze kathedraal begon in de veertiende eeuw en werd pas afgerond in de jaren 50 van de vorige eeuw. Het mag dan even geduurd hebben, maar dan heb je ook wat! Een van de grootste kerken ter wereld gebouwd in de gotische stijl.

Er prijken meer dan 2300 beelden op de façade van dit indrukwekkende bouwwerk dat volledig vervaardigd is uit wit marmer. Het dak van de kerk is een bijzondere attractie met een prachtig uitzicht over de stad en biedt daarnaast de mogelijkheid de duizenden ornamenten van dichtbij te bewonderen.

Cimitero Monumentale

Een van de bezienswaardigheden in Milaan die niet per se valt onder de standaard attracties is het Cimitero Monumentale (de monumentale begraafplaats van Milaan). Deze begraafplaats staat bekend om zijn artistieke monumenten en graven.

Ook liggen hier diverse bekende personen. Onder andere schrijver Alessandro Manzoni, dichter en Nobelprijswinnaar Salvatore Quasimodo en architect Luca Beltrami liggen hier begraven. Een wandeling over dit kerkhof is een ware belevenis. Het is een reis door de tijd.

Graven uit een ver verleden worden afgewisseld met graven van nu. De ene nog groter en uitbundiger dan de andere. Het is een bijzondere plek waar je zeker een ochtend zoet bent.

San Siro

Als je een echte voetbalfan bent, mag San Siro (het voetbalstadion van Internazionale en AC Milan) niet ontbreken! De officiële naam van het stadion is eigenlijk Stadio Giuseppe Meazza en het staat in de wijk San Siro, daarom dat het in de volksmond vaak zo wordt genoemd.

Als je hier eenmaal bent, blijf dan niet alleen de buitenkant bewonderen, maar boek een tour door het stadion en Casa Milan (het museum van AC Milan).

De gouden vierhoek

Milaan staat bekend als een echte modestad. Niet zo gek dus, dat als je in Milaan bent, je even wilt proeven van het fashionable leven. Als je wilt shoppen, is de gouden vierhoek de absolute place to be. Dit is dé modewijk van Milaan.

De Italiaanse naam van de wijk is Quadrilatero della moda wat zich letterlijk vertaalt naar de vierhoek van de mode. De vierhoek wordt gevormd door vier straten: Via Montenapoleone, Via Manzoni, Via della Spiga en Corsio Venezia.

Winkels die het straatbeeld domineren zijn vooral de grote merken zoals Gucci, Valentino, Louis Vuitton, Chanel, Armani en Versace.

Galleria Vittorio Emanuele II

Een prachtig staaltje architectuur en een plek om te winkelen, elkaar te ontmoeten, eten, et cetera. Dat is de Galleria Vittorio Emanuele II. Het is een prachtig, bovendien het oudste, winkelcentrum van Italië.

Het gebouw bestaat uit twee passages met glazen daken die elkaar ontmoeten in een centrale hal waar ze overgaan in een indrukwekkende glazen koepel. Je kijkt je ogen uit. De vloer, de daken, alle winkels…het is een pure lust voor het oog!

Santa Maria delle Grazie

Met recht een van de meest populaire bezienswaardigheden in Milaan. Santa Maria delle Grazie is een oud klooster, maar staat toch vooral bekend om het wereldberoemde kunstwerk: Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Als je dit meesterwerk wilt bewonderen, is het slim om een paar dagen van tevoren kaartjes te reserveren.

Colonne di San Lorenzo

Ben je helemaal fan van de Romeinse oudheid? Dan kan een bezoekje aan Colonne di San Lorenzo zeker niet ontbreken. Dit is een indrukkende rij van zestien marmeren Korinthische zuilen. Waarschijnlijk zijn ze onderdeel van wat vroeger een badhuis of een tempel was.

I Navigli

I Navigli is misschien wel dé leukste buurt van Milaan. Gelegen tussen de twee kanalen Naviglio Grande en Naviglio Pavese, waan je je hier soms in Venetië. Je vindt hier vele restaurants, bars en ambachtelijke winkels.

Bezoek hier op elke laatste zondag van de maand (met uitzondering van juli en augustus) de markt Mercatino dell’Usato di Porta Genova. Hier vind je de mooiste antieke spullen naast kunst van lokale kunstenaars.

Ontdek deze gezellige buurt zelf door heerlijk door de gezellige straatjes te slenteren of huur een fiets!

Tram Ristorante ATMosfera

Wil je tijdens je bezoek aan Milaan iets écht unieks ondernemen? Reserveer dan een tafel in een van de oudste trams van de stad. Deze trams zijn omgebouwd tot restaurant en geven je de mogelijkheid heerlijk te dineren terwijl je door het betoverende centrum van Milaan rijdt.

Parco Sempione & Arco della Pace

Parco Sempione is een heerlijk rustpunt in het drukke Milaan. Een prachtig park waar je al wandelend even tot rust kunt komen. Hier staat ook de toegangspoort tot de stad, de Arco della Pace die werd gebouwd voor Napoleon. Als je het park helemaal hebt gezien, kun je ook even doorlopen naar het prachtige Castello Sforzesco.

Castello Sforzesco

Dit kasteel dat diverse musea huisvest, is een parel om te bezoeken. Zeker als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Milaan. Geniet bovendien van de indrukwekkende architectuur en de decoratieve elementen die dit kasteel te bieden heeft.

La Scala Theater

Breng een bezoek aan dit wonderschone neoclassicistische theater als je graag geniet van een opera, ballet of de vrolijke klanken van een orkest. Als dat niet helemaal je smaak is, kun je altijd een rondleiding boeken.

Zo zie je de prachtige rode fluwelen stoelen, de glinsterende kroonluchter en de prachtige gouden decoraties op de balkons.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Bezoek dan ook het museum dat naast het theater ligt. Hier zie je de mooiste kostuums, decors, instrumenten en schilderijen.

Museo Nazionale delle Scienza e della Tecnologia

Ben je helemaal fan van wetenschap en technologie? Dan moet je zeker naar dit museum. Dit is een van de belangrijkste musea ter wereld op dit gebied.

Hier vind je oude locomotieven en globes met routekaarten, maar ook leer je hier meer over de uitvinding van de stoommachine en de radio. Een echt pronkstuk van het museum, is de zaal die is gewijd aan Leonardo da Vinci.

Hij was naast kunstenaar ook een wetenschapper en uitvinder. Vele van zijn schetsen zijn hier te bewonderen, maar ook de machines die zijn gemaakt aan de hand van zijn tekeningen. Kijk je ogen uit en test sommige modellen zelf!


Chiesa di San Bernardino alle Ossa

Een indrukwekkender kerk zul je waarschijnlijk niet vinden in Milaan. Deze kerk is namelijk tot aan de nok toe bekleed met menselijke botten. Dit fenomeen is ontstaan in de dertiende eeuw, waarin Milaan ruimte tekort kwam om zijn doden te begraven.

De oplossing werd gevonden, door een ruimte te bouwen om alle botten in op te slaan. De kerk werd hier later aan vast gebouwd. Niet alleen de botten zullen indruk op je maken. Op het plafond prijkt namelijk een prachtig fresco.

Met deze lijst aan bezienswaardigheden in Milaan weten we zeker dat jouw trip een succes wordt. Kies er een paar uit of doe ze allemaal. In Milaan weet je zeker dat alles een glimlach op je gezicht tovert. Heel veel plezier!

Wordt Milaan jouw volgende vakantiebestemming?