Disneyland Park in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Denk je aan Disneyland Paris dan denk je aan het Disneyland Park. De grote, roze ingang en het bijpassende kasteel, je kent ze vast we van de reclames op tv. Dit is niet alleen het bekendste attractiepark, maar ook het meest populaire.

Het was het eerste park van het Disneyland Paris Resort dat werd geopend in 1992. Bijna 10 jaar later opende het tweede park de deuren – het Walt Disney Studios Park. Hoewel het Studios Park in de afgelopen jaren door het toevoegen van meerdere attracties aan populariteit won, kan het nog steeds niet tippen aan het Disneyland Park.

Het Disneyland park

Het roze kasteel staat in het Disneyland Park

Het Disneyland Park is het “magische” Park van Disneyland Paris. De attracties, de omgeving en natuurlijk het grote, roze kasteel geven dit park iets sprookjesachtig. Het leuke is dat dit Park lijkt op het Magic Kingdom park in Orlando en het andere Disneyland Park in Anaheim, Californië. Zeker als je meerdere Disney parken hebt bezocht heb je direct dat gevoel van herkenning zodra je het Park binnenkomt.

De entree van het Disneyland Park is wellicht net zo herkenbaar als het kasteel. Dit is niet zomaar een gebouw, maar een heus luxe hotel: het Disneyland Hotel. Dit is het duurste hotel van Disneyland Paris. Je slaapt in grote kamers waarvan een aantal zelfs uitzicht hebben over het Disneyland Park. Door de goede ligging van dit hotel ben je al binnen 5 minuten in de Parken. Ideaal als je ‘s middags even een dutje wilt doen of wat langer wilt uitslapen.

Bij de entree van het Disneyland Park vind je de kassa’s om tickets te kopen of om een jaarkaart te bestellen. Bestelde tickets die je niet hebt uitgeprint kan je hier ook ophalen. Naast de entree van het Disneyland Park vind je ook Salon Mickey, de lounge voor aandeelhouders. Op vertoon van je aandeelhouderskaart krijg je toegang tot de lounge en kan je snacks en drinken pakken.

De landen/themagebieden in het Disneyland Park

Het Disneyland Park bestaat uit een 5-tal landen. Dit zijn themagebieden waarin de attracties, winkels en restaurants allemaal op elkaar zijn afgestemd. Disneyland Paris heeft hier behoorlijk werk van gemaakt. Hebben sommige parken een aantal decorstukken staan om een bepaald thema aan te geven. In het Disneyland Park – en ook in de Studios – is het thema tot in het kleinste detail uitgewerkt. Zeker als je er vaker komt zullen meer dingen je opvallen en zie je elke keer weer iets nieuws.

Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar Hidden Mickeys. Meestal is dit het silhouette van Mickey of de 3 cirkels die samen zijn hoofd vormen, die op plaatsen in het park zijn verstopt. Dat kan bijvoorbeeld heel subtiel op de vloer zijn of in een schilderij dat in een attractie hangt. Het is een leuk zoekspelletje dat de Parken en de attracties net iets leuker maken.

Main Street U.S.A.

Zodra je het Disneyland Park binnenkomt sta je in het eerste land: Main Street U.S.A. Dit gedeelte ziet eruit als de hoofdstraat in een oud Amerikaans dorp. Er zijn geen echte attracties in dit gedeelte. Wel vind je hier diverse winkels en restaurants. Ook de Guest Services zit hier, daar kan je onder andere terecht voor tafelreserveringen bij een restaurant, als je spullen bent verloren, als je extra hulp nodig hebt bij attracties door een beperking, etc.

Main Street U.S.A. is ook de plek om de parade(s) te bekijken en om de avondshow te zien. Daarnaast kan je hier een ritje maken in een oude auto of in een paardentram. Er zijn ook diverse plekken waar je met Disney figuren op de foto kunt en in de twee passages die zich links en rechts van Main Street U.S.A. bevinden kan je schuilen voor de regen of even afkoelen op een warme dag.

Frontierland

Als je vanaf Main Street U.S.A. met de klok meegaat is Frontierland het volgende land waarin je terecht komt. Dit gedeelte van het Disneyland Park heeft een Wild Westen Thema. Het land zelf is een Western dorpje met saloons, barretjes en zelfs een mijn. In dit gedeelte vind je onder andere het spookhuis van Disneyland Paris: Phantom Manor.

Een andere populaire attractie in Frontierland is Big Thunder Mountain. In deze achtbaan neem je plaats in een ontspoorde mijnkar terwijl je rond de berg en weer de diepte in raast. Als achtbaanliefhebber is dit één van mijn favorieten. Niet vanwege de enorme G-krachten maar, omdat het thema klopt.

Ben je meer van de rustige attracties dan kan je hier een rondje meevaren op een oude rivierboot, aangedreven door stoom. Je kunt even heerlijk tot rust komen terwijl je uitkijkt over het water, de geisers en natuurlijk Big Thunder Mountain.

Achterin Frontierland bevinden zich nog twee attracties. De eerste is een speeltuin in de vorm van een indianendorp, inclusief tipi’s. De andere is één van de stations van de stoomtrein die een rondje maakt rond het park. De andere stations bevinden zich in Fantasyland, Discoveryland en Main Street U.S.A. Je kunt in elk station opstappen en weer uitstappen.

Adventureland

Het volgende land in het Disneyland Park is Adventureland. Dit land heeft een avonturiers thema, maar je kunt het meer zien als een ontdekkingstocht door diverse landen. Er is een Indiana Jones attractie, een Afrikaans gedeelte, een Arabisch gedeelte met een Aladdin attractie en een groot piratengedeelte.

In dit gedeelte vind je ook één van de populairste attracties van het Disneyland Park: Pirates of the Caribbean. Inderdaad van de gelijknamige films. Onder andere Jack Sparrow kom je tegen in deze boottocht langs rovende piraten. Hoewel deze attractie geschikt is voor het hele gezin kunnen sommige scenes angstaanjagend zijn voor jonge kinderen.

Een spannendere attractie in Adventureland is Indiana Jones and the Temple of Peril. Hoewel je het aan de buitenkant niet kunt zien is dit een behoorlijk pittige achtbaan. Je wordt behoorlijk door elkaar geschud waardoor je er vrijwel nooit zonder hoofd- of nekpijn uitkomt. Toch is dit zeker een aanrader als je van achtbanen houdt.

Naast de attractie heb je ook een gedeelte waar je zelf op ontdekkingstocht kunt gaan. Via de donkere grotten van Adventure Isle kan je op zoek naar de verborgen hangbrug. Ook kan je hier een bezoek brengen aan het schip van Kapitein Haak en de Boomhut van de Zwitserse Familie Robinson.

Fantasyland

Disney prinsessen in het Disneyland Park

Vanaf Pirates of the Caribbean loop je zo het volgende land binnen: Fantasyland. Zoals de naam al doet vermoeden moet je hier zijn als je van sprookjes en prinsessen houdt. Dit is het kleurrijke, magische gedeelte van het park waar je ook de Disney figuren terug zult zien.

Een voorbeeld hiervan is de populaire attractie Peter Pan’s Flight. In een piratenschip die betovert is met elfenstof vlieg je samen met Peter Pan door het donker over de Britse stad Londen. Vanuit de lucht zie in de verte de auto’s rijden en vlieg je een rondje om de Big Ben. Daarna ga je op pad naar Nooitgedachtland waar je oog in oog komt te staan met Kapitein Haak, Vetje en de krokodil.

In Fantasyland vind je ook een échte Disney klassieker. Waarschijnlijk heb je het deuntje van deze attractie weleens gehoord: It’s a Small World. Dit is echt een familieattractie waar zelfs de allerkleinsten al in kunnen. Het is een boottocht langs vrolijk zingende poppetjes die diverse landen van over de hele wereld uitbeelden. Ook Nederland is van de partij, aan jou de kunst om deze te vinden!

Naast It’s a Small World vind je hier nog een klassieker: Dumbo de Vliegende Olifant. Ook dit is een echte favoriet voor het hele gezin. Je neemt plaats op de rug van Dombo en vliegt met hem mee. De hoogte kan je zelf bepalen, waardoor de attractie ook voor mensen met hoogtevrees goed te doen is.

Tenslotte vind je in Fantasyland natuurlijk ook het kasteel. De beroemde eyecatcher van het park. In het kasteel bevinden zich winkeltjes en een Doornroosje attractie. Je kunt zelfs vanaf één van de balkons uitkijken over heel Fantasyland. Als je goed zoekt vindt je onderin het kasteel vind je de draak. Dit is geen vrolijk uitziende fantasiedraak, pas daarom goed op met kleine kinderen.

Discoveryland

Dit is het vijfde en laatste land van Disneyland Paris. Dit gedeelte heeft een ruimtethema. Dat betekent raketten, ruimtereizigers en natuurlijk Star Wars.

Sinds de aankoop van Star Wars door Disney zie je steeds meer van deze films terug in de parken. Er was natuurlijk al een Star Wars attractie: Star Tours. Hierbij stap je aan boord van een ruimteschip om een rustig tochtje te maken naar een planeet hier ver vandaan. Maar dat tochtje pakt toch iets anders uit. Als je de films hebt gezien zullen de figuren en planeten je vast bekend voor komen. Een leuke attractie voor de Star Wars liefhebbers.

Een andere leuke attractie in Discoveryland is Buzz Lightyear Laser Blast. Hierbij krijg je namelijk je eigen laserpistool en mag je schieten op diverse targets om zo Keizer Zurg te verslaan. Dit is echt een kindvriendelijke attractie geschikt voor het hele gezin.

Een andere populaire attractie is HyperSpace Mountain. Ook in deze attractie is het Star Wars thema inmiddels doorgedrongen. Op bekende muziek en geluidseffecten schiet je door de ruimte in deze wilde achtbaan. De attractie begint als de wagen wordt geladen in een groot kanon. Vervolgens word je afgeschoten de ruimte in en begint de reis.

De attracties in het Disneyland Park

Hierboven hebben we natuurlijk al een hoop attracties besproken. In totaal zijn er 40 attracties in het Disneyland Park. Er is meer dan genoeg te doen dus! De attracties variëren van rustige familie ritjes tot achtbanen en thrillrides.

Het is te veel om allemaal op te noemen. Er zijn ook attracties voor hele kleine kinderen, waaronder een draaimolen, It’s a Small World en Dombo de Vliegende Olifant. Ook Casey Jr en het Doolhof van Alice in Wonderland zijn erg leuk voor jonge kinderen. Iedereen kan zich prima in dit park vermaken en anders is er natuurlijk ook nog het Walt Disney Studios Park.

Bekijk ook: de Disneyland Paris druktekalender!

Speciale evenementen

Halloween decoraties in het Disneyland Park

Naast de normale attracties, shows en parades zijn er ook speciale evenement in het Disneyland Park. Vanaf november tot en met begin januari is er het kerstseizoen in Disneyland Paris. Dit is een populaire tijd van het jaar waarin het Disneyland Park vrolijk versierd is en er hier ook speciale shows en parades zijn.

Ook tijdens Halloween wordt het Disneyland Park vrolijk aangekleed. Het park krijgt herfstachtige versieringen en er worden “spookachtige” shows en parades opgevoerd.

Lees verder: