Menu
Disneyland Paris

Kerst in Disneyland Paris

Donkere dagen, buiten fris en overal vrolijke belletjes en kerstmuziek…. Kerst in Disneyland Paris, ik houd er van. Het is misschien wel de meest magische tijd van het jaar om naar dit Resort te gaan. Er hangt ontzettend veel sfeer en het lijkt bijna wel alsof mensen het meer naar hun zin hebben. Kerst is niet voor niks het meest populaire seizoen in Disneyland Paris. Maar dat heeft natuurlijk ook een keerzijde, want populair betekent helaas ook druk. Zeker de laatste week van het jaar, van kerst tot en met oud en nieuw is er veel volk op de been. Toch heeft het wat!

Kerst 2019 in Disneyland Paris vindt plaats van 9 november t/m 6 januari 2020.

Hoe viert Disneyland Paris kerst?

Het kerstseizoen start al begin november. Vaak vanaf de tweede week worden de Disney Parken, Disney Village en de Hotels omgetoverd tot een winterwonderland. Het meest zichtbaar is dit in Main Street U.S.A. Overal hangt er kerstversiering en over de speakers hoor je belletjes of kerstliedjes. Eens in de zoveel tijd begint het zelfs te sneeuwen en komen er allemaal witte vlokken uit de lucht. Helaas geen echte sneeuw, maar zeepsop. Toch krijg je er direct een winters gevoel van.

Ook de parade en de shows staan in het teken van kerst. Natuurlijk komen de figuren van Frozen voorbij op prachtige praalwagens, maar ook Mickey en de Kerstman zijn van de partij. Meestal is er ook een show die bij het kasteel wordt gegeven. Naast het kasteel staat een groot podium waar de afgelopen jaren een show met prinsessen plaatsvond. Als je dan nog niet in de stemming komt!

Tenslotte kan je meestal ook met de kerstman op de foto ergens in de Parken. Kan je hem gelijk vertellen welke kado’s je wilt hebben. Daar kan je niet vroeg genoeg bij zijn toch?

Wat ik zelf ook heel leuk vind en waarvan ik blij ben dat het ook dit jaar terugkomt is de kerstmarkt in Disney Village. Er staat dan een lange rij kraampjes die allerlei lekkernijen verkopen. Alleen al van de geur van al dat lekkers krijg je trek.

Sfeer in de hotels

Zelf vind ik Sequoia Lodge echt het beste hotel tijdens de donkere maanden. En ook het kerstseizoen. Midden in de lobby brandt er een enorme open haard. Als je binnenkomt voel je de warmte. Het hotel is gebouwd als een lodge die zich ergens midden in de bossen bevindt. Je kent het misschien wel, zo’n enorm skiresort uit een Amerikaanse film. Veel hout en steen, wat het juist knus en gezellig maakt. Zeker in de winter. Natuurlijk zie je ook in de andere hotels kerstversiering. Het Disneyland Hotel krijgt hierdoor juist iets romantisch en is daardoor extra leuk voor stelletjes.

Wat ook grappig is, is dat je de kamer door Disney kunt laten versieren. Als jullie kerst vieren in Disneyland Paris heb je de mogelijkheid om een echte kerstboom op je kamer te laten zetten waar je zelf kadootjes onder kunt leggen. Disney kan dit ook voor je doen, alles voor een zacht prijsje… Nee, zonder gekheid, het is niet goedkoop. Maar als je iets te vieren hebt geeft dit wel dat extra vleugje magie.

LEES OOK:  De 4 leukste pretparken voor volwassenen

Wanneer begint kerst in Disneyland Paris?

Kerst begint in Disneyland Paris al vroeg. Vaak al vanaf de tweede week van november. Dit jaar vindt Disney’s Betoverende Kerst plaats van 9 november 2019 t/m 6 januari 2020. In de dagen ervoor zie je de Parken al langzaam veranderen. Overal wordt er kerstversiering opgehangen en ook de grote kerstboom wordt langzaam opgetuigd.

Maar kom je in november dan al in de kerststemming? Is dat niet een beetje gek?

Nee eigenlijk niet. Dat dacht ik namelijk ook toen ik voor het eerst kerst in Disneyland Paris ging vieren. Wie doet dat nou in november? Maar heel eerlijk ben ik blij dat ze het doen. Als het buiten wat grijzer wordt maar in Main Street U.S.A. de kerstlampjes branden en je de liedjes op de achtergrond hoort kom je gelijk in de stemming.

Wat ik zelf het fijnst vindt aan dat kerst al in november start is dat Disneyland Paris zo de drukte een beetje kan spreiden, want het is een heel populair seizoen!

Drukte tijdens het kerstseizoen

Het mooie aan het kerstseizoen is dat – als je het goed plant – je het in alle rust kunt ervaren. Op sommige doordeweekse dagen zijn de Parken namelijk vrijwel leeg. Wachttijden van maximaal 30 minuten bij de meest populaire attractie, lege wandelpaden en gedeeltes van het Park voor jezelf.

Maar het seizoen heeft ook een ander uiterste. De weekenden en de laatste week van het kalenderjaar zijn druk. Soms zelfs heel druk. In het verleden ben ik weleens op 27 december geweest. Mijn gedachte was dat de kerstdagen erg druk zouden zijn (hoe leuk is dat écht kerst vieren in Disneyland Paris?) en dat daarna iedereen naar huis zou gaan…

Nou écht niet!

Binnen een paar uur hadden de Parken hun capaciteit bereikt en kon er niemand meer bij. Veel mensen kunnen op dat moment er nog steeds een feestje van maken, maar ik heb daar toch wat meer moeite mee. Hoewel ik al meer dan 100x in Disneyland Paris ben geweest raak ik toch teleurgesteld als ik vanwege de drukte veel attracties moet verslaan. Dus ik kan mij goed voorstellen hoe het moet zijn als je er voor het eerst bent.

Wat zijn drukke dagen tijdens het kerstseizoen in Disneyland Paris?

Weekenden, sowieso! Zaterdag en zondag zijn altijd hele drukke dagen in Disneyland Paris. Toch zal je in veel boekingsoverzichten zien dat de zondag als een goedkopere dag staat aangemerkt. Dit komt doordat Disney kijkt naar de aankomstdag. Op zondag komen er nou eenmaal minder mensen aan die een nacht blijven slapen, omdat veel op maandag weer aan het werk moeten. Dit betekent overigens niet dat dit dan een rustige dag is, veel lokale mensen zijn dan ook juist in het Park aanwezig en bezoekers die een weekendje naar Disneyland Paris gaan.

Daarnaast de Franse feestdagen.

Op 11 november – ook tijdens het kerstseizoen – is heel Frankrijk vrij. Zelf was ik een keer op deze dag in Disneyland Paris en toen stonden er al vroeg lange rijen. Er stond zelfs een file om het parkeerterrein op te komen. In 2019 valt deze feestdag op een maandag. Dan zullen veel Fransen er een lang weekend van maken, waardoor het in het weekend ervoor waarschijnlijk extra druk is.

LEES OOK:  Uniek aandenken aan Rock 'n Rollercoaster - en jij kan een exemplaar winnen!

Dan is er natuurlijk nog 25 december. Veel landen om ons heen vieren geen 2e Kerstdag en dat is in Frankrijk niet anders. Maar op eerste Kerstdag kan het wel aardig vol zijn. Op die dag is er vaak een aangepast programma, met name in de restaurants. Zorg dat je tijdig reserveert als je wilt aanschuiven bij een kerstdiner.

Entertainment tijdens kerst in Disneyland Paris

Tijdens het kerstseizoen heeft Disneyland Paris aangepast entertainment. Wat er precies te doen is kan je terugvinden op het entertainmentprogramma die je kunt krijgen bij de ingang van het Park. Deze is in het Nederlands, dat scheelt weer. De digitale versie van dit programma vindt je in de Disneyland Paris app.

In 2019 staat het volgende op het programma:

 • Disney Christmas Parade
 • Mickey’s Magical Christmas Lights (aansteken van de lichtjes in de kerstboom)
 • Mickey’s Christmas Big Band (show met veel zang en dans)
 • #SURPRISEMICKEY (show waarin Minnie, Donald, Goofy en Pluto een verrassing hebben voor Mickey)
 • Een sprookjesachtige wals met de Disney prinsessen (show met prinsessen bij het kasteel)
 • New Year’s Eve party (op 31 december is er speciaal entertainment, hier moet je wel een los ticket voor kopen)
 • Feestelijke en magische ontmoetingen met de kerstman en Disney Figuren (oa. Remy, Emile, Stitch en Stampertje)
 • Kerst in Disney Village (kerstmarkt)

Zoals je ziet is er altijd genoeg te doen tijdens de kerst. Ze pakken eigenlijk meer uit dan tijdens Halloween in Disneyland Paris.

Oud en nieuw vieren in Disneyland Paris

Wat is er nou leuker dan bij het magische Disney kasteel het nieuwe jaar in te luiden? Natuurlijk met een groots vuurwerk. Dat kan tijdens de New Year’s Eve party. Maar hier wil ik je wel iets over vertellen, om teleurstelling te voorkomen.

Voor dit event moet je een los ticket kopen. Heb je deze niet dan zul je oud en nieuw moeten vieren in het Walt Disney Studios Park. Veel mensen denken dat als ze op 31 december in Disneyland Paris zijn ze automatisch oud en nieuw kunnen vieren bij het kasteel maar dat is dus niet zo. Zonder ticket voor het event wordt je voor 20.00 het Park uitgezet. Dat is voor veel mensen even slikken. Vaak is het event dan al uitverkocht en kan je geen tickets meer krijgen. Oud en nieuw vieren in het Walt Disney Studios Park is ook gezellig maar minder magisch dan in het Disneyland Park.

Een entreeticket die je krijgt bij je verblijf in Disneyland Paris geeft dus geen toegang tot dit event. Goed om te weten, toch :).

Tickets voor de New Year’s Eve Party:

 • €99 per persoon voor toegang tot het event
 • Vanaf €250 per persoon inclusief diner

Je kunt de tickets boeken bij Disneyland Paris.

Eerste week van januari

Het kerstseizoen in Disneyland Paris eindigt tegelijk met de kerstvakantie. De eerste maandag van het nieuwe jaar is de laatste dag om nog te genieten van de kerstliedjes, -boom en – versiering. In de eerste week van januari trekt dit seizoen ook nog steeds genoeg volk. Hoewel we de feestdagen hebben gehad is het in Disneyland Paris dan ook nog steeds druk.

LEES OOK:  Kan ik 's avonds ook veilig rondlopen in Disneyland Parijs?

Zelf ben ik een keer in januari geweest en toen was het echt heel koud…

Het weer

Kerst in Disneyland Paris

Ga je in november dan kan het nog vrij aangenaam zijn in Disneyland Paris. De lucht is wat grijs en de zon schijnt nauwelijks. Maar de temperatuur is behaaglijk en in de Parken is het goed uit te houden. Vanaf eind november t/m het eind van het kerstseizoen wordt het goed koud.

Nou ben ik een koukleum, maar als ik in de wachtrij sta voel ik gewoon de kou door mijn schoenen heen komen. En als je eenmaal koude voeten hebt krijg je het overal koud. Zorg daarom dat je – als je het snel koud hebt – goede schoenen aantrekt. En houd je handen en hoofd warm.

Veel van de wachtrijen en sommige attracties zijn in de buitenlucht. Dat betekent dat je stilstaat in temperaturen rond het vriespunt. Je zult het dan al snel koud krijgen. Zeker in januari. Toen had ik echt meerdere lagen kleding aan om warm te blijven.

Laagjes zijn sowieso fijn, omdat zodra je een winkel of restaurant in komt de verwarming hoog staat. Prima om even op te warmen natuurlijk, maar dan is het fijn dat je een jas en vest uit kunt doen.

Kerst of Halloween?

Als ik zou mogen kiezen zou ik voor kerst gaan. Er is meer entertainment en – vind ik – ook meer sfeer. Van de kerstmuziek word ik al helemaal blij en raak ik zelfs in november al helemaal in de kerststemming.

Wel is het dan behoorlijk wat frisser. Halloween start eind september en dit jaar was het toen nog rond de 20 graden. Het loopt toch een stuk lekkerder met warmere temperaturen en ook in de rij staan is dan een stuk aangenamer.

Maar als je in november gaat valt de kou tijdens het kerstseizoen ook mee en als je je goed kleed is het prima uit te houden.

Wil je het leukste seizoen van Disneyland Paris zelf meemaken? Kijk dan hier voor een speciale aanbieding!

Meer over Disneyland Paris

HANDIGE TIPS & SITES

 • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
 • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

X