Disney parken: dit moet je weten over de pretparken van Disneyland Paris!

De pretparken van Disneyland Paris worden ook wel de Disney Parken genoemd. Er zijn er in totaal twee: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Ze liggen naast elkaar op hetzelfde resort als Disney Village en de Disney Hotels.

Door de ligging van de Disney Parken kun je vaak lopend vanaf je hotel er naartoe. Ook hebben de meeste hotels in de omgeving een pendelbus die je vlakbij de ingang afzet.

Beide parken hebben een eigen thema, unieke attracties en shows. Als het mogelijk is raden we daarom ook aan om ze allebei te bezoeken tijdens je verblijf in Disneyland Paris. Is dit niet mogelijk? Lees dan verderop welk Disney Park je dan het beste kunt bezoeken.

Welke Disney Parken zijn er?

Disneyland Park

Disney parken: dit moet je weten over de pretparken van Disneyland Paris!

Het Disneyland Park is het bekendste park met het roze kasteel. Hier vind je meer dan 30 attracties, plus diverse shows en parades. In dit park wordt ’s avonds Disney Illuminations gehouden.

Meer over het Disneyland Park

Walt Disney Studios Park

Disney parken: dit moet je weten over de pretparken van Disneyland Paris!

In het Walt Disney Studios Park vind je de nieuwste attracties van Disneyland Paris, gebaseerd op de bekende tekenfilms. Hier vind je ook de meest populaire attractie in Disneyland Paris: Crush’s Coaster.

Meer over het Walt Disney Studios Park

Verschil tussen de twee Disney parken

Er zijn behoorlijk wat verschillen tussen de twee Disney Parken. Zo heeft het Disneyland Park de meeste attracties en het roze kasteel. Dit is echt een pretpark waar je een hele dag zoet bent. Er is zoveel te doen!

Het Walt Disney Studios Park is kleiner met minder attracties. Op dit moment wordt er wel hard gewerkt aan een uitbreiding. Onder andere een Marvel, Frozen en Star Wars gedeelte worden er aan het park toegevoegd. Wanneer dit precies wordt opgeleverd is nog niet bekend.

Beide Disney Parken hebben unieke attracties die je eigenlijk niet mag missen. Eerder maakten we deze lijsten van de beste attracties in Disneyland Paris. Hierop staan diverse attracties in beide pretparken die absoluut de moeite waard zijn. Zelfs als je maar 1 dag gaat of een los ticket boekt is het raadzaam om beide parken te bezoeken om alles uit je verblijf te halen.

Misschien als laatste nog een klein verschil. Het Disneyland Park is het pretpark waar de avondshow plaatsvindt. Deze bevat meestal projecties op het kasteel (heel mooi gedaan!) en andere creatieve elementen, waaronder water en vuurwerk.

Beste Disney Park om te bezoeken

Als je echt maar 1 Disney Park kunt bezoeken dan raden wij aan om te kiezen voor het Disneyland Park. Dit is toch meer het park wat je verwacht bij Disneyland Paris.

Hier vind je het roze kasteel, de Disney figuren, shows en parades. Wij vinden dit ook qua aankleding en thema’s het mooiste park van de twee. Plus er is gewoon meer te doen. Zeker nu er in het Walt Disney Studios Park hard wordt gewerkt aan een uitbreiding.

Heb je een Disneyland Paris verblijf geboekt, waar de tickets bij je hotel zitten inbegrepen? Dan heb je automatisch toegang tot beide parken en mag je zo vaak wisselen van park als je zelf wilt. Park hoppen wordt dit ook wel genoemd.

Tip! Vindt heel eenvoudig de beste prijs voor je Disneyland Paris verblijf. Hiermee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

Bekijk de laagste prijzen

Bianca

Bianca

Bianca houdt van reizen, ontspannen en lekker eten. Vakanties moeten vooral zonder gedoe. Ze is een groot Disney en pretparken fan!
Deel deze post
Aanmelden voor onze

Nieuwsbrief

Zal worden gebruikt in overeenstemming met ons privacybeleid