Beste attracties in Disneyland Paris!

Home Disneyland Paris Beste attracties in Disneyland Paris!

Zoals je weet bestaat Disneyland Paris uit twee pretparken. Veel van jullie zullen hier naartoe gaan voor het roze kasteel en de Disney figuren. Maar ook de attracties in Disneyland Paris trekken jaarlijks veel bezoekers.

In dit artikel neem ik je mee door de twee parken. Samen kijken we wat nou de beste attracties in Disneyland Paris zijn. Van achtbanen tot kinderattracties, ze komen allemaal voorbij.

Wat ze gemeen hebben is dat het stuk voor stuk attracties zijn die je niet mag missen. Waar je zeker in moet zijn geweest tijdens je bezoek aan Disneyland Paris.

Hoeveel attracties zijn er in Disneyland Paris?

Disneyland Paris heeft zo’n 40 attracties. Er zijn er nog wat meer, maar dit zijn echt de attracties waarin je plaatsneemt in een karretje. Waarin je gereden, of gevaren, wordt.

Van deze attracties bevinden de meesten zich in het Disneyland Park. Dit is het grootste park met het bekende roze kasteel. Er zijn zoveel attracties dat je slechts enkele meters hoeft te lopen voordat je er weer eentje tegenkomt.

Het aantal attracties in het Walt Disney Studios Park zijn momenteel wat laag. Dat komt, omdat dit park momenteel grondig wordt verbouwd. Een deel van het park is namelijk gesloten om plaats te maken voor een nieuw gedeelte geïnspireerd op het Marvel universum. Dit gedeelte gaat Avengers Campus heten.

Verder zullen in de toekomst ook gedeeltes geïnspireerd op Star Wars en Frozen aan het Walt Disney Studios Park worden toegevoegd. Dit betekent ook een hoop nieuwe attracties, maar daar zullen we dus nog wat geduld voor moeten hebben!

Daarom beperk ik mij in dit artikel op de attracties in Disneyland Paris die nu te bezoeken zijn. Laten we snel beginnen met mijn favoriet.

1. Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain is de beste achtbaan in Disneyland Paris. De thematisering is prachtig, de rit wild genoeg voor mensen die van thrills houden, maar ook rustig genoeg voor het hele gezin.

Je vindt Big Thunder Mountain in Frontierland. De attractie kan je niet missen, deze ligt namelijk op een grote berg midden in het meer. Om hier te komen neemt de attractie je eerst mee door een donker tunnel stelsel. Natuurlijk op hoge snelheid!

Dit is één van de populairste attracties in het park. Zorg daarom dat je er vroeg bij bent om lange rijen te vermijden. Wij gaan hier meestal als eerste naartoe ’s ochtends en dan sta je hooguit een kwartier in de rij.

2. Phantom Manor

Phantom Manor is het spookhuis van Disneyland Paris. Nou zeg ik spookhuis, maar dan krijg ik altijd zo’n kermis gevoel. Met vliegende skeletten en van die draden waar je doorheen gaat. Dat is dit niet.

In Phantom Manor ga je op bezoek in een verlaten landhuis – nooit doen natuurlijk, dat is vragen om problemen :). Het verhaal gaat namelijk dat het hier spookt.

Het huis was vroeger van een rijke familie waarbij er bij de vader een steekje los zat. Elke keer als zijn dochter wilde trouwen, verdwenen de toekomstige echtgenoten. De bruid bleef elke keer bedroefd achter, terwijl we allemaal wel kunnen raden dat paps daar achter zat.

In dit spookhuis maak je een tour door de gangen en ga je zelfs even terug in de tijd. Niet eng, maar wel een beetje griezelig.

3. Pirates of the Caribbean

Deze ken je natuurlijk van de film. Maar wist je dat de attractie er eerder was dan de film? Later hebben ze hier bekende personages toegevoegd als Jack Sparrow, sorry Captain Jack Sparrow, Blackbird en Davy Jones.

Pirates of the Caribbean is een waterattractie in Adventureland. Er zit een kleine kans in dat je nat wordt, maar hooguit een paar druppels. In een bootje wordt je meegenomen terug in de tijd, een tijd waarin piraten complete steden plunderden. En hier ben je als bezoeker getuige van.

Het is een attractie voor het hele gezin maar weet dat er wat spannende scenes in zitten. De attractie heeft een liedje die de rest van de dag in je hoofd blijft zitten, maar niet zo extreem als bij de volgende attractie!

Tip! Vindt heel eenvoudig de beste prijs voor je Disneyland Paris verblijf. Hiermee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

Bekijk de laagste prijzen

4. It’s a Small World

Wil je niet de hele dag met een liedje in je hoofd zitten dan kan je deze misschien beter overslaan. Nee hoor, gewoon doen!

Dit is echt een klassieke Disney attractie waar Walt Disney zelf nog bij betrokken was. (niet deze maar een soort gelijke attractie in Amerika)

Tijdens deze rustige boottocht ga je langs kleurrijke scenes met vrolijke poppen die allemaal hetzelfde liedje zingen. Moraal van de attractie is dat iedereen gelijk is. Een prachtige boodschap natuurlijk. It’s a Small World is voor iedereen toegankelijk, ook voor de allerkleinsten, een ware gezinsattractie in Disneyland Paris dus.

5. Peter Pan’s Flight

We blijven nog even bij de attracties voor het hele gezin met Peter Pan’s Flight. Dit is misschien wel één van de mooiste en kortste attracties van het park.

In deze attractie vlieg je mee met Peter Pan, over de stad Londen (met bewegende auto’s!), door de wolken, langs de sterren naar Neverland.

Hier kom je natuurlijk de zeemeerminnen tegen, maar al snel duikt dan ook Kaptein Haak op en zijn grote vriend de krokodil. Toen ik nog klein was, jaaaaaren geleden, vond ik dit de mooiste attractie. Vooral de sterrentunnel waar je doorheen gaat.

Inmiddels heb je dit ook in Droomvlucht, maar toen was dat echt heel speciaal.

6. Casey Jr.

Casey Jr. is een andere achtbaan in Disneyland Paris. Maar, echt alleen geschikt voor jonge kinderen. Als volwassene heb je hier ook zeker lol in, alleen het is niet zo heel spannend.

In deze attractie rijd je mee met de trein uit Dumbo. Je zit dus niet in karretjes maar in kooien. Natuurlijk heel vrolijk gedaan. Kinderen zullen het hilarisch vinden en voor hun is het een spannende rit. Misschien is het wel hun eerste keer in een achtbaan.

7. Dumbo

Dumbo is ook een attractie voor jonge kinderen. Hier neem je plaats in je eigen Dumbo en kan je zo hoog vliegen als je zelf durft.

De olifantjes vliegen een rondje en jij kunt met een hendel zelf de hoogte bepalen. Op de allerhoogste stand heb je een mooi uitzicht over het park en de andere attracties.

Voor kleine kinderen is dit dan misschien iets te spannend, je hoeft dus niet hoog te vliegen als je dat niet wilt. Weet dat deze attractie geschikt is voor elke leeftijd, dus ook voor jonge kinderen.

Wordt Disneyland Paris jouw volgende vakantiebestemming?

8. HyperSpace Mountain

HyperSpace Mountain is verre van een attractie voor kinderen. Dit is één van de thrillrides in Disneyland Paris.

Het grote kanon schiet je af en vanaf daar ga je in het pikkedonker door de ruimte. Ondertussen zoef je meerdere keren over de kop en kom je zelfs terecht in een ruimtegevecht. Deze achtbaan is namelijk gebaseerd op Star Wars, vandaar ook de naam HyperSpace.

Voor je de attractie betreedt word je meerdere keren gewaarschuwd dat je in goede gezondheid moet zijn om in deze achtbaan te mogen. Neem dit serieus, want het is een pittige rit.

9. Star Tours

We blijven nog even in de Star Wars sferen met deze attractie genaamd Star Tours. Dit is een 3D simulator die je meeneemt door de werelden uit de film Star Wars.

Er zijn verschillende scenes waardoor elke rit weer anders is. Dat maakt het ook zeker de moeite waard om de attractie vaker te bezoeken, zeker als Star Wars fan.

Verwacht geen rustige rit, je wordt stevig door elkaar geschud en zit nauwelijks stil in je stoel. Kan je hier slecht tegen dan zou ik de attractie overslaan. In het verleden heb ik al genoeg mensen de attractie brakend zien verlaten.

Wees gewaarschuwd, maar zeker niet vergeten om te bezoeken!

10. Autopia

Voor volwassenen is Autopia misschien niet de meest spannende attractie, zeker als je een rijbewijs hebt, maar kinderen vinden dit prachtig. Ze mogen namelijk zelf een echte auto besturen. Je moet zelf gas geven en sturen om het parcours af te kunnen leggen.

Kleine kinderen mogen hiervoor de hulp inschakelen van een volwassenen, zeker als ze niet goed bij het gaspedaal kunnen. Deze attractie is nog vrij lang en de route is leuk aangelegd met bruggetjes, bochten en zelfs verkeersborden.

11. Indiana Jones and the Temple of Peril

Indiana Jones and the Temple of Peril is een achtbaan in Adventureland, lichtelijk gebaseerd op de avonturen van Indiana Jones.

Meest bijzondere aan deze attractie is de looping. Die is vrij kort en onverwacht. Verder is dit gewoon een prima achtbaan voor de liefhebbers. Best pittig nog, want de karretjes gaan op hoge snelheid door scherpe bochten en drops.

12. Buzz Lightyear Laser Blast

Buzz Lightyear Laser Blast is een leuke attractie voor het hele gezin. In deze attractie schiet je met een laserpistool op allerlei doelwitten, meestal aliens, om punten te verzamelen.

Wie de meeste punten heeft wint dan. Geen prijs, je speelt voor de eer, maar ondanks dat worden toch veel mensen heel strijdlustig wanneer ze in deze attractie stappen.

13. Crush’s Coaster

Crush’s Coaster is de meest populaire attractie in Disneyland Paris. En dat is helemaal terecht. Dit is zo’n leuke achtbaan!

Toen ik tijdens een besloten evenement in het Walt Disney Studios Park de kans kreeg om deze attractie te bezoeken heb ik het er echt van genomen. 7 keer achter elkaar en ik schaam mij er niet voor :).

Hoe vaak je ook gaat, deze achtbaan blijft leuk. In het eerste deel ga je rustig door de wereld van Nemo, uit de Finding Nemo films. Maar wanneer je de haaien tegenkomt versnelt het karretje. Daarna is het tijd voor een ritje in de EAC en ga je echt alle kanten op.

In het donker begint het karretje om z’n as te draaien terwijl je door scherpe bochten gaat. Al draaiend valt het karretje naar beneden en al snel weet je niet meer wat boven en onder is. Klinkt eng maar het is zo leuk!

14. Tower of Terror

De Tower of Terror is een combinatie tussen een thrillride en een spookhuis. Griezelen in het kwadraat.

Als bezoeker kom je binnen in een verlaten hotel waar jaren geleden de bliksem in de liftschacht is ingeslagen. Je besluit, heel logisch natuurlijk, dat je ook wel de lift wilt nemen in dit hotel.

Nou dat kan, de dienstliften doen het namelijk nog. En laat daar nou net iets mis mee zijn. Al snel stort je 13 verdiepingen naar beneden om vervolgens weer opgetild te worden, om nogmaals neer te storten. Doodeng en toch zo’n fijn gevoel. Je komt namelijk los uit je stoel en zweeft.

Er zijn in totaal 3 liften met elk een eigen verhaal. De middelste liftschacht vind ik het leukst, dan hoor je namelijk allemaal beestjes om je heen. De linker is de meest heftige en de rechter is vooral mooi.

15. Ratatouille

Ratatouille: The Adventure is één van de leukste attracties voor het hele gezin. Je brengt hier namelijk een bezoekje aan het restaurant uit de film. Hier ontmoet je Remy, Gusteau, Emile en natuurlijk Linguini.

Maar al snel wordt Remy ontdekt en moet je vluchten. In de karretjes, die autonoom bewegen, ga je vervolgens op pad door de koelkast, onder het fornuis en vind je uiteindelijk je weg naar buiten.

Dit alles met een 3D bril op waardoor het nog echter lijkt. Voor liefhebbers van de Efteling, deze attractie is vergelijkbaar met Symbolica.

16. Toy Story Parachute Drop

De laatste attractie is Toy Story Parachute Drop. In deze attractie zit je op bankjes die onder een parachute hangen.

Al snel word je naar boven getild en heb je een prachtig uitzicht over Disneyland Paris. Maar dan worden de parachutes losgelaten en zweef je rustig terug naar beneden.

Dit doe je een aantal keer totdat je weer rustig op de grond landt.

Mooie attracties, lekker ontspannen, en een beetje griezelig als je hoogtevrees hebt!

Dit waren ze, de 16 beste attracties in Disneyland Paris. Deze moet je gezien hebben tijdens je bezoek aan het resort. Het zijn stuk voor stuk populaire attracties dus neem de tijd deze te bezoeken. Laat je me weten welke jouw favoriet was?

Wordt Disneyland Paris jouw volgende vakantiebestemming?

Disneyland Paris aanbieding! Boek nu een verblijf van 3 dagen vanaf €175 per persoon incl. ontbijt, Disney Hotel en tickets! Bekijken

Tip! Dankzij de Disneyland Paris prijskalender kun je zelf de prijs van jouw verblijf bepalen. Benieuwd hoe het werkt? Probeer het hier

Onderwerp Disneyland Paris