Kerst in Disneyland Paris

Kerst in Disneyland Paris is misschien wel de beste tijd om te gaan. Duizenden lichtjes verlichten de pretparken, Disney Village en de Disney Hotels. Er is speciaal entertainment die je alleen tijdens het kerstseizoen kunt zien. En de Disney figuren dragen ook nog eens hun mooiste kerstkleren.

Het kerstseizoen vindt dit jaar plaats van 12 november 2022 t/m 8 januari 2023.

Wanneer vindt kerst in Disneyland Paris plaats?

Het kerstseizoen in Disneyland Paris duurt langer dan je misschien zou denken. Deze begint namelijk meestal de tweede week van november en eindigt in de tweede week van januari.

Genoeg tijd dus om van de magische sfeer te proeven.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

De kerstvakantie was altijd de meest drukke tijd om kerst in Disneyland Paris te vieren. Dan heeft vrijwel iedereen kerstvakantie en wat is er dan leuker om naar Disneyland Paris te gaan?

Wil je de kerstdrukte vermijden? Ga dan op een doordeweekse dag in november of begin december.

Wat is er te zien en doen?

Kerst in de Disney Parken

Tijdens het kerstseizoen zijn er allerlei feestelijkheden in beide Disney Parken. De pretparken zijn versierd en overal klinkt vrolijke kerstmuziek. Er is ook een speciaal entertainmentprogramma voor alleen die periode, je vindt dit programma in de Disneyland Paris-app zodat je niks hoeft te missen.

Onderdeel van dit programma zijn onder andere een speciale kerstparade die ’s avonds verandert in een optocht van praalwagens met magische lichtjes. Ook wordt de kerstboom elke avond op feestelijke wijze verlicht door de Disney figuren.

Kerst in Disneyland Paris betekent ook dat de Disney figuren hun mooiste kerstkleding dragen of dat je ze op speciale fotolocaties kunt ontmoeten.

Tenslotte zijn er kerstshows met veel muziek en natuurlijk ook weer de populaire Disney figuren. En de winkels liggen vol met de leukste kerstspulletjes!

L’Hiver Gourmand

L’Hiver Gourmand bestaat uit allerlei kraampjes in het Walt Disney Studios Park. Deze kraampjes serveren allemaal eigen, unieke hapjes. Het is de bedoeling dat je voor een volledige maaltijd de verschillende kraampjes af gaat, maar je kunt natuurlijk ook een snack halen.

Het leuke van deze kraampjes is dat je wintermaaltijden uit diverse landen kunt proberen, maar bijvoorbeeld ook een keer voor iets vegan of vegetarisch kunt gaan. Gewoon om te proberen. Normaal gesproken zou je er niet snel een hele maaltijd van bestellen, dan is het des te leuk om een paar hapjes te kunnen proberen.

Je kunt het misschien nog het beste vergelijken met tapas. Alleen zul je dan de kraampjes af moeten om je maaltijd bij elkaar te verzamelen. Een leuk – en wat meer volwassen – Disney pretparkavontuur.

De kraampjes staan in het Walt Disney Studios Park van de Tower of Terror naar de Ratatouille attractie.

Kerst in Disney Village

Disney Village is het gedeelte tussen de Disney pretparken en de Disney Hotels. Je vindt hier restaurants, bars en winkels. Tijdens kerst in Disneyland Paris zijn de gebouwen hier feestelijk versierd. Ook is er een speciale kerstmarkt met allerlei kraampjes.

Deze kraampjes verkopen voornamelijk etenswaar die te maken heeft met het winterseizoen. Maar het aanbod is vaak niet zo groot en uniek als bij de L’Hiver Gourmand.

Veel restaurants in Disney Village hebben tijdens het kerstseizoen winterse items op het menu en ook hier liggen de winkels natuurlijk vol met leuke kerstspulletjes.

Disney Hotels tijdens het kerstseizoen

De Disney Hotels worden tijdens de kerst ook versierd. Dit gebeurt aan de buitenkant en in de publieke ruimtes zoals restaurants en receptie. De kamers zelf versieren ze niet. Wel kun je natuurlijk je eigen versieringen meenemen van thuis om de kamers feestelijk aan te kleden.

Het leukste Disney Hotel tijdens de kerst is Disney’s Sequioa Lodge. Wanneer je na een wandeling in de koude buitenlucht aankomt bij het houten hotel dat gebouwd is als een lodge in de bergen, voelt de warmte meteen als thuis. Je ruikt het haardvuur van de grote open haard die in de bar brandt.

Binnen is het donker maar knus. Onze eerste keus tijdens kerst in Disneyland Paris!

Kerst vieren in Disneyland Paris

Disneyland Paris is het gehele jaar geopend. Ook tijdens de feestdagen. Daarom is het mogelijk om kerst te vieren in Disneyland Paris. Dat gebeurt hier trouwens alleen op kerstavond en eerste kerstdag (24 en 25 december).

Het is op die dagen mogelijk om een speciaal kerstdiner te boeken in de restaurants van de hotels en in Disney Village. Zorg wel dat je dit tijdig reserveert als je geen hamburger of kipnuggets wilt eten tijdens de kerst. (waar overigens niks mis mee is!) Deze kerstdiners zijn dan wat uitgebreider dan de normale gangen in de restaurants, maar daardoor ook een stuk duurder.

Wat ook leuk is, is om tijdens de kerstdagen een huisje te huren in Disney Davy Crockett Ranch of Villages Nature Paris. Dit zijn twee vakantieparken die op nog geen 10 minuten van Disneyland Paris liggen. Je kunt dan bij wijze van de gourmetset meenemen van thuis en samen genieten van een kerstdiner, nadat je de hele dag eerst in de Disney pretparken bent geweest.

In het winkelcentrum Val d’Europe is er een grote supermarkt waar je alles kunt kopen voor je kerstdiner. Maar de huisjes hebben ook een koelkast (niet heel groot) dus je kunt wat spullen vanuit huis meenemen.

Oud en nieuw in Disneyland Paris

Nog misschien leuker dan kerst vieren in Disneyland Paris is Oud en Nieuw. Het nieuwe jaar in luiden bij het kasteel met een spetterende vuurwerkshow.

Magischer kan niet!

Voor dit evenement heb je een speciaal ticket nodig, die kun je hier kopen. Dit ticket heb je ook nodig als je een geldig entreekaartje hebt voor de parken. Wil je dit niet? Dan kun je oud en nieuw vieren in het Walt Disney Studios Park dat meestal ook geopend is tot na 24:00 uur.

Maar persoonlijk zou ik, als je er toch bent, betalen voor het extra kaartje en het nieuwe jaar inluiden bij het kasteel.

Hoe koud is het?

Wij zijn regelmatig geweest tijdens het kerstseizoen en als ik je een tip kan geven, zorg voor meerdere lagen kleding. Buiten en in de wachtrijen kan het soms best koud zijn. Zeker als je een tijdje stilstaat. Dan is een dikke trui en warme jas best lekker.

Ga je vervolgens in de attractie of naar een winkel of restaurant? Dan is het vaak snel te warm. Op zo’n moment komen de verschillende lagen kleding heel mooi van pas.

Verder zou ik lekker warme schoenen aantrekken en dikke sokken. Disneyland Paris is niet echt de plaats om er modieus bij te lopen. Behalve voor de Instagram foto’s. Verder zou ik kiezen voor comfort en warmte. Want het kan behoorlijk koud zijn tijdens kerst in Disneyland Paris.

Prijzen en aanbiedingen tijdens kerst in Disneyland Paris

Vaak kun je bij Disneyland Paris een goede deal krijgen als je ruim op tijd boekt. Doe dit maanden of zelfs een jaar van tevoren als dat kan. Dan heb je meestal de beste prijs voor je verblijf.

Verder is het verstandig om gebruik te maken van de prijsschattingskalender. Een linkje daar naartoe vind je in onderstaand blok.

In deze kalender kun je precies zien wat een verblijf kost op jouw aankomstdatum. Maar ook of het een dag, week of maand later niet stukken goedkoper is. Je zult zien dat er best veel verschillen in zitten!

Lees verder:

Naar Disneyland Paris?

Gebruik de prijskalender en bespaar!

Scroll naar boven