Menu
Parken / Walt Disney World

Magic Kingdom Park in Walt Disney World Orlando

Magic Kingdom is één van de 4 parken van Walt Disney World in Orlando. Behalve dit park zijn er de parken Epcot, met het futuristische thema, de Hollywood Studios, met het filmthema en Animal Kingdom – met een Afrikaans/dieren thema.

Je kunt Magic Kingdom het beste vergelijken met het Disneyland Park in Disneyland Paris. De layout is grotendeels gelijk en ook veel attracties komen overeen. Als je weleens in het Franse pretpark bent geweest zal je je in Magic Kingdom vrij snel thuis voelen.

Naar Magic Kingdom

Het Walt Disney World resort is velen malen groter dan bijvoorbeeld Disneyland Paris. Om van het ene naar het andere park te komen moet je met de bus, monorail of auto. Dat geldt ook voor het transport tussen de parken en de meeste hotels.

Als je naar Disney World gaat is de kans groot dat je in een Disney Hotel slaapt of in een accommodatie in de buurt. Vanaf elk Disney Hotel rijden er regelmatig pendelbussen naar de vier pretparken. Slaap je in een hotel of huisje dat niet van Disney zelf is, informeer dan altijd vooraf of er pendelbussen rijden naar Walt Disney World. Is dit niet het geval dan kan je een auto huren of met een Uber/Lyft taxi. De kosten voor die laatste zullen – afhankelijk van de afstand tussen Magic Kingdom en je hotel/huisje tussen de $10-$20 liggen per enkele reis.

Slaap je in een Disney Hotel dan kan je met de pendelbus of Monorail. Die laatste stopt bij het Grand Floridian, Polynesian Village en Contemporary Hotel. Andere hotels hebben een pendelbus die ongeveer elke 20 minuten rijdt. Deze brengt je direct naar de ingang van het Magic Kingdom park. Slaap je in een hotel/huisje buiten het Disney World resort dan parkeer je bij het Transportation and Ticket Center (TTC). Hier stoppen ook de pendelbussen van hotels buiten het resort en de (Uber/Lyft) taxi’s. Vanaf het TTC kan je de Monorail, boot en de bus nemen naar Magic Kingdom.

De ingang

Zowel de Monorail als de Disney Hotel bussen zetten je af voor de ingang van het Magic Kingdom. Voordat je het park in kunt moet je eerst door de tassencontrole. Hier zal een bewaker je tas controleren op gevaarlijke voorwerpen. Eten en drinken mag je gewoon meenemen het park in.

Dan volgt de entree van het park. Hier scan je het entreekaartje of je Magic Band en bevestigt je vingerafdruk dat jij het bent. Hierna mag je – eindelijk – het park in!

Main Street, USA

Net als in Parijs heet het eerste gedeelte van dit park Main Street, USA. Als je in Disneyland Paris bent geweest zal het je misschien bekend voorkomen. Al is de Amerikaanse variant ruimer opgezet.

In Main Street, USA vind je met name souvenirwinkeltjes waarvan Emporium de grootste en bekendste is. Ook zijn er kleding- en kunstwinkels. Behalve winkelen kan je hier ook iets eten. Er zit een bakkerij waar je allerlei zoete broodjes kunt halen. Aan het eind van Main Street, USA zit op de linkerhoek Casey’s Corner waar je hotdogs kunt eten. Daar tegenover zit op de andere hoek een ijssalon waar je lekker schepijs kunt halen.

LEES OOK:  Disney World Fastpass reserveren - welke attracties?

Ook zitten er twee “echte” restaurants in Main Street, USA. Tony’s Town Square restaurant is een Italiaans restaurant dat vlakbij de ingang van het Magic Kingdom park zit. Op het menu staan onder andere pizza’s en pasta’s. Ook zijn er een aantal vlees- en vismaaltijden. Het andere restaurant is The Plaza Restaurant waar je – volgens Disney – Casual kunt eten. Denk aan frietjes, broodjes en hamburgers.

Verborgen in de brandweerkazerne in Main Street, USA vind je het recruitment center van Sorcerers of the Magic Kingdom. Dit is een leuke manier om je in het park te vermaken, zeker als je geen zin hebt in de attracties of als je kinderen daar nog te jong voor zijn. In het recruitment center ontvang je een stapeltje magische spelkaarten. Op deze kaarten staat een Disney figuur met daarbij een magische spreuk. Met je Magic Band – of parkticket – open je diverse portalen die door het Magic Kingdom park zijn verspreid. In deze portalen zie je een verhaallijn die zich in het park afspeelt. Door de spreuken op de kaartjes te gebruiken kan je slechteriken verslaan. In een volgende post zullen we je hier meer over uitleggen.

Adventureland

Als we vanuit Main Street USA een rondje met de klok mee maken is Adventureland het eerste land dat je tegenkomt. Hier vind je Pirates of the Caribbean en de Swiss Family Tree House. Deze zal je wellicht ook vanuit Parijs kennen. Ook is hier een gedeelte gewijd aan Aladdin met de attractie The Magic Carpets of Agrabah. Deze ken je misschien ook uit het Walt Disney Studios Park in Parijs.

Vakantie is hier 970x250

Behalve deze attracties is dit gedeelte compleet anders dan in Parijs. Hier vind je namelijk 3 echte Disney klassiekers: Jungle Cruise, de Enchanted Tiki Room en de Dole Whip. Jungle Cruise is een boottocht langs diverse “wilde dieren” al gaan mensen niet in de attractie om deze te zien. De Skipper die het verhaal vertelt is het entertainment van deze boottocht. Wel een kleine waarschuwing vooraf, Amerikaanse humor is anders dan die van ons. De monoloog van de Skipper kan soms tenenkrommend flauw zijn. Je moet er van houden, wees gewaarschuwd maar oordeel zelf.

De Enchanted Tiki Room is echt een aanrader. Het is een show met zingende vogels dat zich afspeelt op een Polynesisch eiland. Tijdens de show zingt de hele kamer mee. Een vrolijke aanrader voor het hele gezin. Tenslotte is er de Dole Whip. Dit is geen attractie maar een soft ijsje met ananassmaak. Lekker verfrissend op een warme dag.

Frontierland

Frontierland is het Wilde Westen gedeelte van dit park. Hier vind je Big Thunder Mountain, een wilde mijntrein achtbaan die je wellicht al kent. Anders dan in Parijs zijn Splash Mountain en de Country Bear Jamboree. Splash Mountain is een vrolijke boomstam attractie waarin je gegarandeerd nat wordt.

LEES OOK:  Tips voor Walt Disney World - van iemand die 4x is geweest!

De Country Bear Jamboree is een show met zingende “Hill Billy” beren. Zij zingen over hun leven en de dingen die ze meemaken. Het is een vrolijke show voor het hele gezin en ook een echte Disney klassieker.

Geen attractie maar wel een leuke afleiding is Tom Sawyer’s Island. Per vlot wordt je vervoerd naar dit eiland waarna je op ontdekkingstocht kunt gaan door de diverse gebouwen uit het bekende verhaal.

Misschien valt het je op dat er in dit gedeelte geen grote witte rivierboot of spookhuis is. Dat klopt. Deze bevinden zich namelijk in Liberty Square.

Liberty Square

Liberty Square is een klein landje tussen het kasteel, Fantasyland en Frontierland. Hier vind je de opstapplaats voor de grote, witte rivierboot die een rondje vaart om Tom Sawyer’s Island.

Ook leuk in dit gedeelte is het kerstwinkeltje waar je veel keus hebt in ballen en versieringen. Natuurlijk allen met een Disneythema. Daar tegenover zit een stukje ouderwetse Amerikaanse geschiedenisles: The Hall of Presidents. Dit is een show met Animatronics van alle Amerikaanse presidenten. Hoewel dit een fijne manier is om even uit de hitte te ontsnappen zijn wij zelf niet zo’n fan van deze show. Misschien is het de Hollandse nuchterheid. Wil je een luchtigere uitleg van de Amerikaanse geschiedenis? Dan vertellen de Muppets regelmatig dit verhaal vanuit de ramen van Liberty Square.

Dan blijft er natuurlijk nog één attractie over die we hebben gemist in Frontierland – The Haunted Mansion. Het spookhuis van het Magic Kingdom park. Hier geen bruid die opzoek is naar haar verdwenen echtgenoot maar een rondleiding door een spookhuis met 999 verschillende geesten. Toch zijn er natuurlijk veel gelijkenissen met Phantom Manor. Zoals bijvoorbeeld de lift waarin je stapt en de karretjes – Doom buggies. In het winkeltje naast de attractie vind je allerlei Haunted Mansion spulletjes, erg leuk om ook daar een kijkje te nemen.

Fantasyland

Het magische gedeelte van het park met de sprookjes en de Disney prinsessen. Hier vind je de niet te missen attracties Peter Pan’s Flight en It’s a Small World. Ook kan je hier alvast naar Disney’s Philharmagic kijken voordat deze ook naar Parijs komt. In deze 3D show wordt je meegenomen op reis langs bekende Disney liedjes. Die zing je natuurlijk allemaal mee.

Ook is er een gedeelte gewijd aan Belle en het Beest. Hier vind je de bar van Gaston waar je een LeFou’s Brew kunt halen (aanrader!). Ook kan je hier eten bij Be Our Guest restaurant. Het eten is vrij duur en niet bijzonder, maar de inrichting van het restaurant maakt dit meer dan goed. Je tafeltje staat namelijk in één van de kamers van het kasteel van het Beest. Bijvoorbeeld in de kamer waarin de roos staat of de grote balzaal waarin ze dansten.

Fantasyland is een beetje een mengelmoes aan attracties van verschillende Disney Sprookjes. Er is een Zeven Dwergen achtbaan, theekopjes uit Alice in Wonderland, een Winnie the Pooh en een Kleine Zeemeermin attractie. Ook is er een grote draaimolen met paarden en koetsen. Tenslotte vind je hier ook de Dombo attractie en een Goofy achtbaan. Er is dus aanzienlijk meer keus dan in Parijs als het gaat om attracties.

LEES OOK:  Hoe werkt de Walt Disney World Photopass en Memory Maker?

Tomorrowland

Het laatste land is Tomorrowland. Dit gedeelte heeft een ruimtethema al zie je dat alleen terug in de attracties Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin, Astro Orbiter en Space Mountain. Die laatste is overigens een stuk milder dan Parijs en gaat niet over de kop.

Hier vind je ook een originele attractie bedacht door Walt Disney zelf: Carrousel of Progress. Hierin reis je mee door de tijd met een Amerikaanse gezien en zie je wat er in een korte tijd verandert op het gebied van technologie in huis. Bijvoorbeeld de evolutie van de TV, maar ook hoe telefonie en zelfs de wasmachine door de jaren heen zijn veranderd.

Wat echt een fijne attractie is om je voeten even te laten rusten is de People Mover. Dit zijn karretjes die over een baan gaan die zich op een paar meter boven Tomorrowland bevindt. Je kunt dus van bovenaf rustig dit gedeelte van het park bekijken. Deze karretjes gaan daarnaast ook door een aantal attracties wat leuk is om te zien. Daarnaast is het bij deze attractie vrijwel nooit druk waardoor je even lekker kunt uitrusten van al het gewandel.

Dit was in het kort een overzicht van het Magic Kingdom park. Heb je vragen of hulp nodig bij het boeken van je Disneyland Paris of Disney World trip? Stuur mij dan een berichtje!

HANDIGE TIPS

  • Disneyland Paris gaat weer open! Ben jij toe aan wat Disney Magie? Boek dan snel je hotel en kaartjes, want het aantal bezoekers is beperkt!
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Tijdelijke aanbieding: een hotelovernachting voor 2 personen voor maar €89 in Nederland, België of Luxemburg! Voucher te boeken op AD.nl.
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bekijk dan de aanbiedingen van CenterParcs of TUI, er is nog genoeg beschikbaar om er deze zomer toch een paar dagen uit te gaan.
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer