Menu
Attracties / Disneyland Paris

Attracties in Disneyland Paris: achtbanen, thrillrides en familie-attracties

Er zijn veel leuke dingen te doen in Disneyland Paris. Natuurlijk de mogelijkheid om met je favoriete figuren op de foto te gaan. De shows waarin de Disney figuren samen met zangers en dansers het publiek entertainen. Dan zijn er ook nog de parades waarin alle figuren voorbij komen op vrolijk versierde wagens. Tenslotte zijn er natuurlijk ook nog de attracties in Disneyland Paris!

Je zou het bijna vergeten maar er zijn meer dan 50 attracties verdeeld over twee parken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Allebei de parken bestaan uit een aantal themagebieden, ook wel landen genoemd. Binnen deze gebieden zijn er een aantal attracties, restaurants en winkels in dezelfde stijl.

Bijvoorbeeld, in Frontierland in het Disneyland Park hebben alle gebouwen een Western thema. Ook de attracties sluiten perfect aan bij het thema. Dat is ook wat de attracties in Disneyland Paris zo leuk maakt.

Welke attracties zijn er?

Nu hoor ik je misschien denken: “Er zijn toch meer pretparken die themagebieden hebben?”. Dat klopt. De meeste attractieparken maken gebruik van themagebieden en passen hier de gebouwen op aan. Wat er verschilt is de manier waarop ze dit doen.

Het ene pretpark zet hier en daar een decorstuk neer om een gedeelte van het park een bepaald thema te geven, terwijl andere parken dit veel uitgebreider doen en bijvoorbeeld de attracties een bepaald – tot in de puntjes uitgewerkt – thema geven.

Wat Disneyland Paris goed doet is alles in een gebied afstemmen op het thema. Van attracties, tot winkels en zelfs de toiletten. Ook in de attracties is alles tot in detail uitgewerkt. Daarnaast is Disneyland Paris een écht familiepark. Dat betekent dat de meeste attracties voor het hele gezin geschikt zijn. Opa en oma kunnen daarom ook gewoon gezellig mee!

LEES OOK:  Het vernieuwde Hotel Cheyenne in Disneyland Paris

Alleen maar Disney?

Spreekt het Disney aspect je minder aan en ga je voor de attracties? Dat heb je ook meer dan genoeg te doen in Disneyland Paris. Als liefhebber zal je zeker de eerder genoemde aankleding van de attracties kunnen waarderen.

Veel attracties hebben een Disney thema, bijvoorbeeld Sneeuwwitje, Finding Nemo, Aladdin, Toy Story en Pirates of the Caribbean. Maar er zijn er ook genoeg zonder Disney-link. Ook als je geen film gezien hebt en de Disney figuren niet bij naam kent snap je het verhaal achter de attracties.

Daarnaast is er veel variatie. Er zijn rustige darkrides, interactieve attracties, waterattracties, maar ook een draaimolen, theekopjes en natuurlijk achtbanen.

Zijn er ook achtbanen/enge attracties?

Absoluut, er zijn in totaal 8 thrillrides, waaronder 5 achtbanen. HyperSpace Mountain en Indiana Jones hebben één of meerdere loopings. Big Thunder Mountain is een echte familieachtbaan, je zit in een ontspoord mijnkarretje dat scherpe bochten maakt en soms enkele meters naar beneden raast.

Crush’s Coaster klinkt als een kinderattractie maar is een behoorlijk heftige achtbaan. Je bevindt je in een ronddraaiend karretje dat in het donker van boven naar beneden en door scherpe bochten gaat.

Daarnaast is er de Tower of Terror, geen achtbaan maar een echte thrillride. Heb je je soms afgevraagd wat er zou gebeuren als een lift ineens naar beneden zou storten terwijl je erin staat? In deze attractie maak je het mee.

Voor kleine kinderen?

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen naar Disneyland Paris? We krijgen die vraag vaak. Eigenlijk maakt de leeftijd niet zoveel uit, zeker jonge kinderen zullen met name de vrolijke muziek en de ontmoetingen met Disney figuren herinneren.

Er zijn 35 attracties zonder minimumlengte. Dat betekent dat zelfs de allerkleinsten hier al in mogen. Populair is bijvoorbeeld de attractie It’s a Small World. Dit is een boottochtje langs vrolijk dansende en zingende poppen die diverse landen van over de hele wereld uitbeelden.

Ook leuk is de Dombo attractie, hierbij neem je plaats op de rug van Dombo en vlieg je samen met hem door de lucht. Je kunt zelf bepalen hoe hoog je gaat, dus ook erg geschikt voor mensen met hoogtevrees. Daarnaast zijn er ook attracties waar je niet in een karretje zit maar zelf op onderzoek uit kunt gaan, zoals het Doolhof van Alice in Wonderland. Ook erg geschikt voor jonge kinderen.

Disneyland Paris is echt een park voor de hele familie. Dat betekent niet dat alle attracties alleen maar voor kleine kinderen zijn. Er is echt voor elk wat wils, ook als je niks met Disney hebt.ad

LEES OOK:  Space Mountain: Mission 2

Welke attracties in Disneyland Paris raad ik aan?

Zelf ben ik echt een liefhebber van de engere attracties. Mijn favorieten zijn de Tower of Terror en Big Thunder Mountain. De eerste vanwege het leuke thema, de mooie aankleding en het bizarre gevoel als de lift naar beneden valt. De tweede, omdat het een leuke wilde rit is (zeker in het donker). Big Thunder Mountain is best een pittige achtbaan, maar niet té erg als je begrijpt wat ik bedoel. Je kunt er meerdere malen achter elkaar in zonder duizelig of misselijk te worden.

Daarnaast mag je ook zeker Pirates of the Caribbean, Phantom Manor, Peter Pan’s Flight, Crush’s Coaster, Buzz Lightyear’s Laser Blast en Ratatouille The Ride niet missen. Dit zijn ook de meest populaire attracties in de parken. De rijen kunnen soms lang zijn, maak daarom gebruik van de Fastpass of bekijk vooraf onze druktekalender.

Ben ik een niet te missen attractie vergeten? Deel dan jouw favoriet hieronder bij de reacties.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
LEES OOK:  Welke pretparken zijn er in Frankrijk naast Disneyland Paris?

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X