Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisDisneyland Paris attracties Hoe eng is Phantom Manor – het spookhuis in Disneyland Paris?

Hoe eng is Phantom Manor – het spookhuis in Disneyland Paris?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Binnenkort opent Phantom Manor na een lange renovatie eindelijk de deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen dan weer als vanouds een bezoek brengen aan het verlaten landhuis van de familie Ravenswood en ontdekken wat er zich nou echt heeft afgespeeld. Dit klinkt natuurlijk best griezelig, maar hoe eng is Phantom Manor nou echt?

[spoiler alert!] De attractie

Wil je niet precies weten wat er in Phantom Manor gebeurt? Sla dan deze paragraaf over! In Phantom Manor breng je een bezoek aan een verlaten landhuis. Je wandelt door de tuin tot aan de voordeur. Wanneer de deuren opengaan wandel je de hal binnen.

Na een onheilspellende intro gaan de deuren open en stap je de volgende kamer in. Hier wordt meer verteld over het gebouw, de bewoners en het lot van de partners van Melanie (één van de bewoners). Het lijkt ook wel alsof de kamer steeds langer wordt…..

Wanneer de deuren open gaan stap je uit richting een donkere kamer waar allemaal karretjes – Doom Buggies – rijden. Melanie wacht je bovenaan de trap op en heet je welkom. Hier stap je in en zo begint je tour door de kamers van het verlaten landhuis, om uiteindelijk via de tuin in de stad te eindigen.

Hoe eng is Phantom Manor?

Phantom Manor is een spookhuis. Er hangt een griezelige sfeer en er zijn een aantal scenes die voor jongere bezoekers angstaanjagend kunnen zijn.

Dat gezegd hebbend, het blijft natuurlijk Disney. Dus het is niet zo griezelig als bijvoorbeeld de spookhuizen tijdens Walibi Fright Night. Phantom Manor blijft een attractie voor het hele gezin al zou ik deze met hele jonge kinderen overslaan.

Phantom Manor na de renovatie

Vanaf 3 mei gaat de compleet vernieuwde Phantom Manor open. De gehele buitenkant is vernieuwd en Disney heeft ontzettend hun best gedaan om het oud en verweerd te laten lijken. Terwijl het gloednieuwe materialen zijn.

In de attractie is de verhaallijn iets aangepast. Na jaren speculeren komen we er nu eindelijk achter dat Henry Ravenswood het spook van de attractie is. Henry is de rijkste man in het stadje Thunder Mesa (de stad van Frontierland). Heel veel mannen wilden met zijn dochter Melanie trouwen maar er was er nooit één goed genoeg. Eén voor één verdwenen zij en in de “stretching room” zie je hoe zij aan hun einde kwamen.

In de attractie zijn daarnaast ook meerdere hints toegevoegd die te maken hebben met alle mannen die niet goed genoeg waren voor Melanie. Ook de tekst van Madam Leota – het zwevende hoofd in de glazenbol – is aangepast en het stadje Thunder Mesa in de attractie is compleet vernieuwd. Er zijn nieuwe special effects en de bewoners hebben een opfrisbeurt gekregen. Sommige scenes, zoals het kaartspel, zijn weer hersteld. Terwijl andere in een moderner jasje zijn gestoken.

Melanie en haar vader dolen na jaren nog steeds rond in het huis. Natuurlijk biedt haar vader de bezoeker nog steeds aan om bij hen te komen wonen. Maar zijn dochter wil er juist uit! Aan het eind van de attractie kan je Melanie uit haar lijden verlossen door met haar te trouwen.

Samenvatting en praktische informatie

  • Phantom Manor is een spookhuis voor het hele gezin, maar kan voor jonge bezoekers angstaanjagend zijn
  • Het is niet zo eng als bijvoorbeeld de Spookhuizen tijdens Fright Nights
  • De enige écht enge scene is aan het eind van de attractie wanneer de geest je uitnodigt een permanente bewoner te worden
  • Tijdens de attractie krijg je een rondleiding door een verlaten landhuis. Er zijn dus geen enge spinnen, vampieren, zombies etc. Maar er hangt wel een onheilspellende sfeer
  • Op 3 mei opent Phantom Manor na een grondige renovatie waarbij de verhaallijn iets is aangepast en er nieuwe items, scenes en effecten zijn toegevoegd