Wat is Star op Disney Plus?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Vanaf 23 februari 2021 heeft Disney Plus een hoop nieuwe content toegevoegd onder de naam Star. Voordat je deze content te zien krijgt moet je eerst bevestigen dat je meerderjarig bent. De films en series op Star zijn namelijk niet geschikt voor jonge kijkers.

Was Disney Plus met name een streamingdienst voor jonge kijkers en Disney fans, tegenwoordig proberen ze een bredere doelgroep aan te spreken met series als Modern Family, American Dad en Family Guy. Verder staan er diverse films op. Veelal klassiekers die soms al tientallen jaren oud zijn. Films van verschillende genres als avonturen, horror of familie.

Met deze nieuwe aanwinst hoopt Disney nog meer terrein te winnen op het streaming vlak. En zo ook mensen buiten de Disney doelgroep aan te trekken.

Star is een leuke toevoeging en extra content kan natuurlijk nooit kwaad. Op dit moment is het aanbod nog vrij beperkt maar ik kan mij zo voorstellen dat er in de toekomst meer bijkomt. Houd er rekening mee dat je voordat je gaat kijken een code of wachtwoord moet opgeven, anders blijft de volwassen content verborgen.

Door de toevoeging van Star is Disney Plus ook duurder geworden. De maandelijkse prijs voor nieuwe abonnementen is met 2 euro per maand of 20 euro per jaar verhoogd. Voor bestaande abonnementen wordt de huidige prijs tot na de zomer gehandhaafd, hierna zullen ook zij de prijsverhoging moeten betalen.