HyperSpace Mountain: Star Wars-achtbaan in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Deze achtbaan in Disneyland Paris heeft de laatste jaren wat veranderingen doorgemaakt. Eerst was het Space Mountain – je weet wel, met dat sadistische maantje – hierna werd het Space Mountain: Mission 2 waarbij je even goed door elkaar werd geschud. En nu is er HyperSpace Mountain, dezelfde achtbaan alleen dan met een Star Wars thema.

Waar vindt je HyperSpace Mountain?

HyperSpace Mountain kan je eigenlijk niet missen. Voor deze achtbaan ga je naar het Disneyland Park. Dat is het pretpark met het roze kasteel. Na de hoofdstraat – Main Street U.S.A. – sla je rechtsaf richting Discoveryland. Hier zie je het enorme gebouw waarin deze achtbaan zich bevindt.

De ingang van de attractie is schuin achter het Orbitron. Links van de ingang vindt je de Fastpass kiosken en de Fastpass-ingang. Voor die laatste moet je eerst de trap op. Dat ziet er een beetje gek uit, maar dat is wel degelijk de Fastpass-ingang van HyperSpace Mountain.

Ook de uitgang zit een beetje verstopt. Deze zit aan de achterkant van het gebouw, voorbij Autopia.

Wie mogen in deze achtbaan?

Hoewel Disneyland Paris een familiepretpark is, is HyperSpace Mountain zeker niet geschikt voor iedereen. Het is een achtbaanrit waarbij je meerdere malen over de kop gaat. En dat in het donker.

Om in deze attractie te mogen moet je in goede gezondheid zijn, vrij van hart-, rug- en nekklachten. Ook bij een hoge bloeddruk wordt deze attractie afgeraden. Voor zwangere vrouwen is deze attractie zelfs verboden.

Er geldt ook een minimale lengte om erin te mogen. Dat is 1.20m. De lengte wordt meerdere malen gemeten, dus smokkelen zit er helaas niet in.

De attractie zelf

De attractie begint met een aardige wandeling door de wachtrij. Zelfs als het niet druk is dan ben je toch zeker 10 minuten onderweg. Aan het eind komt de Fastpass-rij erbij. Deze wordt bij de normale wachtrij gevoegd. Kijk dus niet gek op als andere mensen ineens “voordringen”.

Hierna moet je nog een klein stukje lopen en daarna is het tijd om in te stappen.

Wanneer je eenmaal in het karretje zit wordt je het kanon in gereden en wordt het karretje klaargezet voor de lancering. Op de bekende Star Wars-muziek schiet het karretje naar boven. Vervolgens schiet het karretje naar beneden de diepte in, ga je door meerdere scherpe bochten en ga je een aantal keer over de kop. Aan het eind van de rit ben je behoorlijk door elkaar geschud, maar toch ook weer klaar voor nog een rondje!

Is het de moeite waard?

Houdt je van thrillrides en/of achtbanen dan is Star Wars HyperSpace Mountain een attractie die je zeker niet mag overslaan. Het is misschien wel de engste achtbaan in Disneyland Paris. Hierdoor is het heel goed geschikt voor tieners en natuurlijk de thrillseekers.

Wachttijden voor deze attractie kunnen snel oplopen. Ga daarom aan het begin of eind van de dag, of haal een Fastpass. Afgelopen jaar waren wij op een drukke dag in de zomer in Disneyland Paris. Rond 20.00 ’s avonds was de wachttijd voor HyperSpace Mountain slechts 10 minuten – dus alleen de tijd die je nodig hebt om vanaf de entree naar het instappen te komen.

Ben je al weleens in HyperSpace Mountain geweest? Deel dan hieronder jouw ervaring!