Menu

Druktekalender Disneyland Paris (Update 2020)

DRUKTEKALENDER DISNEYLAND PARIS

De één vindt het fijn als de parken leeg zijn en de wachtrijen kort. De ander houdt juist van gezellige drukte en vindt het niet erg om in de rij te staan. Speciaal hiervoor hebben wij de Disneyland Paris druktekalender gemaakt! Hieronder zie je precies op welke dag je het beste kunt gaan en wanneer je een bezoekje beter kunt uitstellen of beter moet plannen. Verderop geef ik je ook nog wat tips wat je het beste kunt doen als je op een drukke dag gaat.

Let op: de Disneyland Paris druktekalender is een schatting gebaseerd op data uit het verleden. Helaas kan ook ik niet in de toekomst kijken.

Hoe werkt de Disneyland Paris druktekalender?

Wil je globaal weten hoe druk het is in bepaalde periodes? Bekijk dan onderstaande tabel.

Drukte per maand
Heel rustig Delen van januari, februari en maart
Rustig November, mei en delen van juni
Normaal eind augustus + weekenden in het najaar
Druk Weekenden, schoolvakanties, speciale evenementen
Erg druk Augustus, juli en feestdagen

Wat zijn de drukste attracties?

Hierboven heb ik het een aantal keer gehad over populaire attracties. Dit zijn de attracties die ook op rustige dagen nog steeds een wachtrij hebben. Als er in de Disneyland Paris druktekalender staan aangegeven dat het een rustige dag is, dan zullen er nog steeds rijen staan bij:

  • Big Thunder Mountain
  • HyperSpace Mountain
  • Peter Pan’s Flight
  • Crush’s Coaster
  • Toy Soldiers Parachute Drop
  • Ratatouille

Veel van deze attracties hebben een Fastpass. Hier zou ik zeker gebruik van maken. Deze is gratis en mag je onbeperkt halen. Enige nadeel is dat je pas weer een nieuwe mag halen als je de oude hebt gebruikt. Dus stel je haalt een Fastpass voor Big Thunder Mountain die je om 13.00 kunt gebruiken. Dan mag je pas na die tijd weer eentje halen voor bijvoorbeeld HyperSpace Mountain. Dan kan het best zijn dat je voor HyperSpace Mountain pas weer een Fastpass hebt voor 16.00. Plan daarom je dag goed en bekijk welke attracties je kunt bezoeken terwijl je wacht op je Fastpass tijd.

Crush’s Coaster

Crush’s Coaster is een ontzettend populaire attractie, maar zonder Fastpass. Dat betekent dat er niks anders op zit dan in de rij aan te sluiten. En laat die nou vrijwel altijd boven de 60 minuten zijn. Om je wachttijd te beperken kan je het beste ‘s ochtends tijdens Extra Magic Time direct naar deze attractie gaan. Of zorgen dat je zo vroeg mogelijk in het Park bent. Dan is de wachttijd tussen de 30-45 minuten. Extra Magic Time is trouwens een gratis service voor Disney Hotelgasten en bepaalde Jaarpashouders. Zij mogen een uur eerder de twee Disney Parken in en kunnen zo zonder lang te wachten al in diverse attracties. Ben je niet zo’n vroege vogel? Zorg dan dat je als één van de laatsten in de Parken bent en vlak voor sluitingstijd de wachtrij in gaat. Dan ben je vaak binnen 20 minuten aan de beurt.

De Disneyland Paris druktekalender zegt “Erg druk”, wat nu?

Je hebt de Disneyland Paris druktekalender bekeken en tot je schrik zie je dat het heel erg druk wordt. Wat nu, vraag je je misschien af? Zelf ben ik meerdere malen op extreem drukke dagen geweest. Je loopt op zo’n dag schouder aan schouder over de paden, Fastpassen zijn al vroeg op de dag allemaal vergeven en je staat overal minimaal 30 minuten in de rij….Maar voordat je nu je reis annuleert, het is best te doen! Echt waar :)! Je moet alleen wat slimmer zijn dan de rest, daar ga ik je bij helpen.

Tips

Kom vroeg. Ook als je niet van vroeg opstaan houdt, zorg dat je voor de opening al in de Disney Parken bent. Je bent dan de grote groep hotelgasten al voor die nog rustig zitten te ontbijten. Locals komen pas rond 11.00 uur. Dus je hebt tot die tijd wat meer rust om attracties te bezoeken. Doe dit ook zeker. Haal een Fastpass voor bijvoorbeeld Big Thunder Mountain en bezoek ondertussen Phantom Manor, Pirates of the Caribbean, It’s a Small World, Pinokkio en Sneeuwwitje. Dan kan je al behoorlijk wat attracties van je lijstje afvinken en dan is het nog niet eens 10 uur ‘s ochtends.

Wanneer je de Fastpass hebt gebruikt haal je alvast een nieuwe voor bijvoorbeeld Peter Pan’s Flight en tegelijk bezoek je de overige attracties in Fantasyland en Discoveryland. Als je stevig doorstapt kan je voor 11 uur – als het druk begint te worden – al ontzettend veel attracties hebben bezocht.

Eten en drinken is op een drukke dag best een ding. Er staan overal wachtrijen. Voor een bakje friet en een beker drinken heb ik 45 minuten in de rij moeten staan. Dit was in juni 2019. Mijn tip, ga buiten het Park eten. Wordt het druk? Ga dan naar Disney Village om lekker te lunchen. Als je een auto bij je hebt kan je ook naar Val d’Europe rijden. Dit is een winkelcentrum in de buurt met allerlei restaurantjes en een grote supermarkt. Een stuk voordeliger eten dan bij Disney zelf.

HANDIGE TIPS

  • Disneyland Paris gaat weer open! Ben jij toe aan wat Disney Magie? Boek dan snel je hotel en kaartjes, want het aantal bezoekers is beperkt!
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Tijdelijke aanbieding: een hotelovernachting voor 2 personen voor maar €89 in Nederland, België of Luxemburg! Voucher te boeken op AD.nl.
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bekijk dan de aanbiedingen van CenterParcs of TUI, er is nog genoeg beschikbaar om er deze zomer toch een paar dagen uit te gaan.

Veelgestelde vragen Disneyland Paris druktekalender

Hoe druk is het op drukke dagen in Disneyland Paris?

Er zijn maar een paar dagen per jaar écht druk. Een voorbeeld hiervan zijn de dagen na kerst. Je loopt dan echt schouder aan schouder op de wandelpaden en bij de attracties sta je minimaal 60 minuten in de rij. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

Wat is normale drukte in Disneyland Paris?

De meeste dagen van het jaar kent Disneyland Paris een normale drukte. Dat betekent dat je voor de populairste attracties minimaal een uur in de rij staat en voor de minder populaire tussen de 30 en 45 minuten.

Wat is de rustigste tijd om naar Disneyland Parijs te gaan?

De rustigste tijd is in de winter op doordeweekse dagen (vrijdag uitgezonderd). Dan zijn er weinig mensen in de Disney parken en kan je bij de meeste attracties zo doorlopen.

Hoe kan je de drukte in Disneyland Parijs vermijden?

Ga op doordeweekse dagen buiten het seizoen. Ben je gebonden aan schoolvakanties of weekenden? Begin dan je dag in de Disney Parken vroeg en vermijd de drukte in de middag.

Hoe kan je de drukte in het Disneyland Park, Disneyland Parijs vermijden?

Het Disneyland Park is het populairste pretpark. Je kunt hier de drukte vermijden door 's ochtends zoveel mogelijk attracties te bezoeken. Gebruik te maken van Extra Magic Time. Buiten het pretpark te eten en Fastpassen te halen.

Hoe is de Disneyland Paris druktekalender tot stand gekomen?

De Disneyland Parijs druktekalender is gebaseerd op mijn eigen ervaring en de historische data van Disney zelf. Zelf ben ik al meer dan 100x naar het Franse pretpark geweest en weet ik precies op welke dagen het druk is en op welke niet.

De Disneyland Paris druktekalender zegt rustig, wat kan ik verwachten?

Op rustige dagen sta je helaas nog steeds in de rij maar wel een heel stuk korter. Bij de meeste attracties zo'n 15 tot 30 minuten. Alleen bij de populairdere 45 tot 60 minuten. Dit lijkt druk maar op hele drukke dagen sta je soms 3x zo lang te wachten voor dezelfde attractie.

Als de Disneyland Paris druktekalender "druk" aangeeft, moet ik dan reserveren in de restaurants?

Op drukke dagen is het verstandig om vooraf te reserveren in de restaurants. Dit kan je doen bij Disney zelf via de website op telefonisch. Doe dit ruim van tevoren om teleurstelling te voorkomen.

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.