Main Street U.S.A. in het Disneyland Park

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Main Street U.S.A. is een van de 5 themalanden in het Disneyland Park. Het ligt direct achter de toegangspoorten en loopt tot aan het kasteel. De stijl doet je misschien denken aan een oude Amerikaanse stad en dat klopt ook! Want het is namelijk gebaseerd op de stad waar Walt Disney opgroeide, Marceline in de staat Missouri in de VS.

Wat is er te doen in Main Street U.S.A.?

Allereerst kun je in Main Street U.S.A. terecht voor praktische zaken. Je vindt er de Guest Services balie waar je terecht kunt met al je vragen over de parken en het resort. Ook kun je hier een pas ophalen voor gasten met een beperking en je kunt er Premier Access toegang kopen wanneer je geen gebruik wilt maken van de app.

Ook vind je in dit gedeelte van het Disneyland Park kluisjes die je per dag kunt huren. Evenals rolstoelen en buggy’s. De buggy’s zijn van hard plastic, dus neem een zacht kussen of een eigen buggy mee om je kleintje wat comfort te geven.

Attracties

Er zijn weinig attracties in Main Street U.S.A. Toch zijn er een aantal dingen die je hier kunt doen. Net na de ingang van het Disneyland Park zie je het treinstation van Main Street U.S.A. Hier kun je opstappen voor een rondje om het park met een authentieke stoomtrein. Een goede manier om op een ontspannen manier het hele park te zien.

De andere attractie in dit gedeelte van het park zijn de oude bussen en auto’s. Deze rijden tussen Guest Services en het kasteel. Wanneer je er eentje ziet staan kun je vragen of je mee mag rijden. Vervolgens word je in stijl naar de andere kant van Main Street U.S.A. gebracht.

Main Street U.S.A. bestaat uit een hoofdstraat met aan beide kanten winkels en restaurants. Maar wanneer je helemaal links of rechts aanhoudt voordat je de hoofdstraat ingaat kom je in een passage. Deze noemen ze de Arcades. Deze staan als attractie op de Disneyland Paris plattegrond, maar ze zijn met name handig om aan de drukte te ontsnappen of om te schuilen voor de regen.

Shows en Disney figuren

Parades beginnen of eindigen vaak in Main Street U.S.A. Wil je de parade goed kunnen bekijken? Zoek dan tijdig een plekje op de stoep, de straat wordt namelijk vrijgehouden voor de praalwagens en dansers. Tijdens de avondshow mag je wel op straat staan in zodat je het kasteel waar de show op geprojecteerd wordt goed kunt zien.

Main Street U.S.A. is ook een goede plek om Disney figuren te ontmoeten. Er zijn meerdere plaatsen waar je ze kunt vinden. Populaire plekken zijn helemaal links in de hoek, voorbij de Guest Services, bij het begin van de passage. Of helemaal rechts bij de deuren, bij het begin van de Discovery Arcade. Ook in de hoek, naast het terras van Casey’s Corner kun je vaak Disney Figuren tegenkomen.

Winkels

De winkels in Main Street U.S.A. bevinden zich aan beide kanten van de hoofdstraat en zijn vrijwel allemaal met elkaar verbonden. Aan de linkerkant vind je naast de Guest Services The Storybook Store. Hier kun je terecht voor boeken en limited edition items.

Iets verder vind je het Emporium. Dit is een grote winkel waar ze echt van alles verkopen. Pins, shirts, verkleedkleren, hoeden, petjes, kerstballen, noem het maar op of je koopt het hier. Zoek je een souvenir en heb je geen zin om alle winkels af te gaan? Dan is het Emporium een goede keus. In het Emporium zit helemaal achterin een kleine kapsalon genaamd Dapper Dan’s Barbershop. Hier kun je echt je haar laten knippen of je uitgebreid laten scheren. Ze knippen alleen korte kapsels en kinderen, dus met je lange lokken kun je hier helaas niet terecht. En ook verven en permanenten doen ze hier niet. Het is echt voor een snelle knipbeurt in een bijzondere omgeving.

Vanaf het Emporium steek je de straat over naar de volgende winkels. Het eerste winkeltje verkoopt keukenspullen. Deze winkel is verbonden met een speelgoedwinkel vol met pluchebeesten en andere speeltjes. Tenslotte staat er in de passage een kraampje met glazen beeldjes en sieraden.

Aan de andere kant van Main Street U.S.A. vind je nog meer winkels. Naast de rolstoel- en kinderwagenverhuur zit Ribbons and Bows Hat Shop. Daar verkopen ze accessoires en sieraden, onder andere van Pandora. Wanneer je hier de straat oversteekt kom je bij de New Century Notions Flora’s Unique Boutique (wat een naam!). In deze winkel verkopen ze souvenirs met een Disneyland Paris thema, maar geen speelgoed. Je vindt hier vaak ook unieke pins en verzamelobjecten. Deze staan achter de kassa.

Vanaf deze winkel loop je de naastgelegen snoepwinkel in. Hier verkopen ze schepsnoep en voorverpakte lekkernijen. En er is een balie waar je fudge en koekjes kunt kopen. Naast de snoepwinkel liggen twee kledingwinkels. De eerste winkel verkoopt kinderkleding, de tweede kleding voor volwassenen.

Voor de laatste winkel van dit stuk moet je de straat over steken. In Harrington’s Fine China & Porcelains kun je glazen beeldjes kopen en zelfs zien hoe deze geblazen worden. Maar ze verkopen ook Disney verzamelobjecten, zoals schilderijen, keramieken beeldjes en snowglobes.

Restaurants

Main Street U.S.A. is de beste plek in het Disneyland Park om een ontbijtje te vinden. Dat kan bij broodjeszaak Market House Deli of bij de Cable Car Cake Shop. Deze restaurants zitten vlakbij elkaar.

Ook voor ijs zit je goed in Main Street. Bij de Gibson Girl Ice Cream Parlour kun je terecht voor schepijs en bij de Ice Cream Company verkopen ze speciale ijsjes die passen bij het seizoen.

Wat niet veel mensen weten is dat je bij Victoria’s Home-Style Restaurant, naast de Gibson Girl Ice Cream Parlour, een high-tea of high-wine kunt doen. Super leuk, want je zit in een enorm kitsche ruimte, die doet denken aan het huis van oma. Je bestelt hier een schaal met zoete hapjes (3 of 5) en kunt daar dan een drankje bij bestellen. Ze hebben ook een huisgemaakte milkshake, die erg lekker, maar heel dik is! Je zit er echt de rest van de dag vol van. Maar de meeste mensen bestellen een glas wijn of champagne en eten de hapjes met uitzicht op het kasteel.

Nog een bijzonder restaurant in Main Street U.S.A. is Walt’s – An American Restaurant. Dit restaurant bevindt zich boven de winkels. Het is de perfecte plek voor Disney fans, want hier staat de historie van het bedrijf centraal. Aan de wand hangen allerlei historische foto’s en de gerechten op de kaart zijn gebaseerd op het favoriete eten van Walt Disney.

En tenslotte zijn er nog twee restaurants in Main Street. De eerste is Casey’s Corner, waar je terecht kunt voor een foot-long hotdog. Het andere restaurant is Plaza Gardens. Dit is een buffetrestaurant waar tijdens het diner en ontbijt de Disney figuren bij je aan tafel komen. Tijdens de lunch kun je hier eten zonder Disney figuren.