Menu
Disneyland Paris

Halloween in Disneyland Paris: versieringen, shows en enge figuren!

Halloween, ik houd er van. Lekker griezelen en veel snoep. In Nederland wordt het niet zo groots gevierd maar met name in de Verenigde Staten is het een hele happening. Toch zie je het ook in ons land steeds meer. Enge spinnen in de schappen en zakken snoep die je kunt uitdelen aan de kinderen die langs de deur komen. Ook de pretparken spelen er steeds meer op in. Je kent waarschijnlijk de reclames van Walibi met die enge clown, maar ook in de Parken over de grens zijn er steeds meer griezelavonden. Halloween in Disneyland Paris wordt net even anders gevierd!

Hoe vieren ze Halloween in Disneyland Paris?

Elk jaar van eind september/begin oktober tot begin november staat Disneyland Paris in het teken van Halloween. Dit wordt alleen in het Disneyland Park gevierd. In het Walt Disney Studios Park merk je er vrij weinig van, heel eerlijk.

Halloween in Disneyland Paris is een echt kinderfeest. Geen horrorclowns en zombies die je achterna lopen, maar een parade met Mickey en z’n vriendjes die gekleed gaan als geesten, vampieren of het monster van Frankenstein. Natuurlijk zonder de bloeddoorlopen ogen en enge klauwen. Gewoon lekker vrolijk en magisch, zoals je van Disney gewend bent.

De Halloween Party in 2018 – dit jaar wordt het zelfs op 2 avonden gegeven!

Tijdens deze periode kan je eigenlijk elke dag Halloween vieren. Slechts op twee avonden moet je een apart ticket kopen. In 2019 is dat op 26 en 31 oktober. Dan vindt de Halloween Party plaats. Die avond is er net wat ander entertainment dan overdag én je mag alleen op die avonden als volwassene verkleed komen naar de Parken. Heb je altijd gedroomd van die ene foto in je prinsessenjurk voor het kasteel? Grijp dan die avond zeker je kans. Persoonlijk zou ik wachten tot het eind van de avond, anders staan er nog tientallen andere bezoekers op jouw foto.

Kaartjes voor dit event kan je op de website van Disneyland kopen.

Versieringen in het Disneyland Park

Het Disneyland Park is tijdens het Halloweenseizoen mooi versierd. Je ziet overal vrolijke pompoenen en herfstachtige versieringen. Hier en daar een spinnenwebje, maar dan houdt het ook wel op. Liefhebbers van lekker griezelen zullen dit waarschijnlijk iets te mild vinden. Bijna kinderachtig. Maar als je net als ik snel schrikt dan is dit prima. Je wordt er bijna vrolijk van.

LEES OOK:  Mickey's Gift en Mickey's Ultimate Gift Signature Experiences

Shows en parades tijdens Halloween in Disneyland Paris

Traditioneel zorgt Disneyland Paris elk seizoen voor een nieuwe parade. Dat is tijdens Halloween niet anders. Veel van je favoriete figuren komen voorbij op mooi versierde praalwagens. De meeste van hen zijn uitgedost in hun favoriete Halloween outfit. Je krijgt niet vaak de kans om hen zo te zien. Voor liefhebbers van de figuren zeker een aanrader.

De engste figurant in de parade is dit jaar weer Melanie Ravenswood en haar zombies. Dit zegt je misschien niet zo veel. Melanie Ravenswood is de hoofdrolspeelster van Phantom Manor, het spookhuis van Disneyland Paris. Het verhaal gaat dat haar vader alleen het beste wilde voor haar en dat alle mannen waarmee zij wilde trouwen niet goed genoeg waren. Daarom zorgde haar vader dat al haar verloofden “verdwenen”. Jaren later breng jij een bezoekje aan het oude huis waar de geest Melanie, haar vader Henry en de inwoners van de stad nog steeds ronddolen.

Diezelfde Melanie zal tijdens de parades te zien zijn in haar trouwjurk. Met wat inwoners van de stad, op zoek naar een man.

Show

Elk jaar tijdens Halloween in Disneyland Paris is er een unieke show, die je alleen tijdens dat seizoen kunt zien. Meestal zit die show boordevol Disney schurken, zoals Kaptein Haak, Maleficent en Jafar. In 2019 speelt ook Ursula een grote rol in de show. Dit is een figuur die je normaal gesproken niet tegenkom in de Parken.

Speciale ontmoetingen met Disney figuren

Over figuren die je normaal gesproken niet tegenkomt in de Parken gesproken. Tijdens Halloween in Disneyland Paris kan je op de foto met bijvoorbeeld Jack Skellington, de Disney schurken, Stitch, the Cheshire Cat en dit jaar zelfs met Oogie Boogie uit Nightmare before Christmas.

Voor velen is dit de reden om tijdens Halloween te gaan. Een handtekening en foto scoren met je favoriete Disney figuur. In Frontierland zal er tevens een Coco show zijn. Heb je deze film nog niet gezien dan zeker doen, ik vond hem echt schitterend!

Vakantie is hier 970x250

Hoe eng is Halloween in Disneyland Paris?

Eigenlijk helemaal niet. Althans voor volwassenen. Kinderen kunnen Maleficent, Jafar of Kaptein Haak nog best griezelig vinden. En laten zij nou net vrij rondlopen in de Parken. Ze komen op je af en kunnen dan best angstaanjagend zijn. Maar ik moet zeggen dat Disney enorm hun best doet om het ook voor kleintjes leuk te houden. Ziet Maleficent of haar begeleider dat kinderen bang worden? Dan gaat ze snel een andere kant op. Het laatste wat je wil is natuurlijk dat ze er nachtmerries aan overhouden.

LEES OOK:  Eten en drinken in Disneyland Paris

Eerder schreef ik een artikel over hoe eng Halloween in Disneyland Paris is. Lees deze zeker eens na als je van plan bent om met kleine kinderen te gaan.

Zijn er ook enge attracties?

Tijdens Halloween verandert er eigenlijk niks aan de attracties. Wil je lekker griezelen dan zijn er 2 échte horrorattracties en 2 kinderattracties die gewoon veel te eng zijn.

De twee echte horrorattracties zijn de Tower of Terror in het Walt Disney Studios Park en Phantom Manor in het Disneyland Park. Die eerste is een vrije val attractie in een spookachtig hotel. Die tweede is het eerder genoemde spookhuis van Disneyland Paris. Eigenlijk een múst om die twee te bezoeken. Tijdens Halloween 2019 hebben ze de Tower of Terror zelfs nog enger gemaakt.

Als ze omdraait schrik je je kapot…

Dan de twee kinderattracties die eigenlijk te eng zijn. Sneeuwwitje en Pinokkio…Kom nou, hoor ik je denken, dat zijn toch kinderfilms. Klopt. Disney heeft alleen in deze attracties de meest enge scenes nagemaakt. Zo ga je in de Sneeuwwitje attractie rijdend door het donkere bos terwijl je wordt aangevallen door enge bomen. Vervolgens kom je in een kelder terecht waar de skeletten op je af vliegen. In Walt Disney World is deze attractie zelfs gesloten, ze ontvingen te veel klachten van ouders met bange kinderen.

Pinokkio is iets minder eng maar als kind heeft het mij toch wat nachtmerries bezorgd. Opgesloten worden door Stromboli in een kooi gaat nog wel. Maar dan kom je ineens de hoek om en komt walvis Monstro ineens op je af met z’n bek open….brrrr.

Wil je griezelen, ga daar zeker in!

Kerst of Halloween in Disneyland Paris?

Als ik zou mogen kiezen ga ik voor kerst in Disneyland Paris. Kerst heeft iets magisch. Alles is dan versierd, niet alleen het Disneyland Park. Je hoort overal kerstmuziek en zelfs in november – wanneer dit seizoen start – ben je toch direct in de stemming. Je merkt dat Disneyland Paris dat seizoen beter in de vingers heeft en met Halloween echt nog zoekende is. Waar Halloween in de Amerikaanse pretparken – en zelfs in veel Europese – een enorme publiekstrekker is, blijven de Franse Disney Parken toch vaak leeg.

Alleen op de laatste twee weken van het seizoen is het enorm druk. Maar dit komt doordat veel schoolkinderen tegelijk vakantie hebben en iedereen massaal naar Disneyland Paris trekt.

LEES OOK:  4 redenen waarom je niet in een Disneyland Paris hotel moet verblijven

Drukte tijdens Halloween

Weekenden zijn altijd druk tijdens dit seizoen. Zelfs erg druk met volle hotels en lange wachtrijen. Wil je dit seizoen echt ervaren, ga dan op een doordeweekse dag. Zelfs vrijdagen zijn aanzienlijk rustiger dan de zater- en zondagen. Als je de kans hebt ga dan echt doordeweeks.

Behalve….

….tijdens de herfstvakantie. Want dan is Disneyland Paris echt overvol. Het is die laatste twee weken van oktober echt bizar druk in de Parken. Houd hier rekening mee. Zorg dat je dag vroeg begint en zoek tijdig een plaatsje bij de shows en parades om teleurstelling te voorkomen.

Meer over Disneyland Paris

HANDIGE TIPS

  • Disneyland Paris gaat weer open! Ben jij toe aan wat Disney Magie? Boek dan snel je hotel en kaartjes, want het aantal bezoekers is beperkt!
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Tijdelijke aanbieding: een hotelovernachting voor 2 personen voor maar €89 in Nederland, België of Luxemburg! Voucher te boeken op AD.nl.
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bekijk dan de aanbiedingen van CenterParcs of TUI, er is nog genoeg beschikbaar om er deze zomer toch een paar dagen uit te gaan.
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.