Discoveryland in Disneyland Paris – dit moet er op je to-do-lijstje!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Om te zorgen dat jij alles haalt uit je bezoek aan Disneyland Paris ben ik begonnen met een serie over wat je in elk Disney pretpark op jouw to-do-lijstje moet zetten. Eerder had ik het al over Fantastyland en vandaag het tweede deel over Discoveryland!

Discoveryland ligt in het Disneyland Park, rechts van het kasteel. Je herkent het aan het enorme gebouw met het kanon erop. Dit is één van de attracties in dit gedeelte en moet zeker op jouw to-do-lijstje, als je durft…

1. Begin je dag in Discoveryland

Ga je meerdere dagen dan raad ik je zeker aan om één van die dagen in Discoveryland te beginnen. Ik zal je uitleggen waarom. Er zijn niet zoveel attracties in dit gedeelte van het Disneyland Park en bij allemaal loopt de wachttijd gedurende de dag op naar minimaal 1 uur.

Als je de dag begint in Discoveryland zijn de wachttijden nog niet zo lang en heb je ook nog kans op een Fastpass. Je kunt het ook heel slim doen. Zo doe ik het meestal:

De langste rij staat altijd voor HyperSpace Mountain. Hier kan je het beste gelijk een Fastpass voor halen. Soms ben je dan al gelijk aan de beurt. Zo niet, ga dan naar Buzz Lightyear’s Laser Blast. Wanneer je deze hebt gehad ga je terug naar HyperSpace Mountain (HSM). Wanneer het jouw tijd is haal je eerst een Fastpass voor Star Tours en ga je daarna in de HSM. Je zult zien dat als je uit HyperSpace Mountain komt, je zo in Star Tours kunt. Heb je binnen iets meer dan een uur toch 3 van de populairste attracties gehad!

2. Leer je kind autorijden in Autopia

Autopia is zo leuk. Als volwassene zou ik hem overslaan als er een rij langer dan 45 minuten staat, maar voor kinderen is dit echt een must. Zij kunnen in deze attractie namelijk zelf een auto besturen. En ze moeten zelf sturen, gas geven en remmen.

Om te zorgen dat de jonge bestuurders op de baan blijven ligt er in het midden een metalen strook. Hier kan je niet overheen. (wie van jullie heeft dit ook weleens geprobeerd? ;))

Het is trouwens niet heel eenvoudig om te rijden. De auto’s sturen vrij zwaar en je moet echt alles zelf doen. Niet zoals bijvoorbeeld in de Efteling waarbij het meeste voor je wordt gedaan.

3. Hamburger eten bij Café Hyperion

Dit is het restaurant in het Disneyland Park waar je mij het meeste zult zien. Er is genoeg keus, het is relatief betaalbaar én er is vrijwel altijd zitplaats. Daarnaast heb je entertainment, want op het grote bioscoopscherm draaien korte Mickey en Minnie cartoons.

Op het menu van Café Hyperion staan voornamelijk hamburgers. Je kunt kiezen uit de standaard Cheeseburger of een specialiteit, zoals de BB-8 Burger die tijdens het Star Wars seizoen werd geserveerd. Er zijn menu’s maar je kunt bijvoorbeeld ook een frietje los bestellen.

Café Hyperion is ook een goede plek om te schuilen als het regent, af te spreken als je iemand kwijt raakt of om gewoon even uit te rusten.

4. Ga op de foto met Darth Vader

Naast de attracties Star Tours vind je een klein gebouwtje. Hier kan je op de foto met Darth Vader. Als je een Star Wars fan bent moet je dit zeker doen. Je kunt namelijk zelfs een klein gesprek met hem voeren. Al moet ik heel eerlijk bekennen dat ik de beste man vrij groot en zelfs een beetje angstaanjagend vond. Hij is behoorlijk imposant in het echt zal ik maar zeggen. En dat hoewel ik natuurlijk weet dat hij niet…. Nou ja, je weet wat ik bedoel :).

Voor Star Wars fans is er bij de uitgang van Star Tours ook een winkel gebouwd met allerlei souvenirs. Van Storm Trooper helmen tot tassen, shirts en natuurlijk lichtzwaarden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is daar te koop.