Home Blog Burrow op Disney Plus: deze animatie moet je zien!

Burrow op Disney Plus: deze animatie moet je zien!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Oh, ik heb pas echt de meest schattige animatie gezien en die moet ik even met jullie delen. Het heet Burrow en is te vinden op Disney Plus.

Het is geen typische Disney animatie. Geen prinsessen of magische dieren. Maar oh zo schattig.

Misschien is het, omdat ik dol ben op konijnen, waar deze korte animatie over gaat, maar ik vond het absoluut de moeite waard.

Gerelateerd: Disney films online bekijken

Waar gaat Burrow over?

Burrow gaat over een konijntje die een nieuwe woning zoekt. Hij ziet het al helemaal voor zich en heeft de ideale plek al uitgekozen. Het enige wat hij nog hoeft te doen is zijn hol/huisje te graven.

Dit doet hij – verrassend genoeg – met een schep. Hij graaft, graaft en graaft totdat hij de ideale ruimte heeft gemaakt.

Maar dan gaat het mis. Keer op keer. In zijn huisje vindt hij maar niet de rust waar hij naar op zoek is.

Tijdens zijn avontuur komt hij nog meer dieren tegen die allemaal onder dezelfde grond wonen.

Uiteindelijk moeten ze allemaal samenwerken om voor het schattige – en niet zo snuggere – konijn toch een mooi thuis te maken.

Een typische Pixar animatie met humor, vriendschap en soms tegenslag.

Waar kan je deze animatie bekijken?

Je vindt Burrow op Disney Plus. Wanneer je hier al lid van bent kan je de animatie opzoeken en direct bekijken.

Het is samen met Soul één van de recente toevoegingen aan het platform.

Heb je nog geen Disney Plus dan ik het je zeker aanraden. Behalve Burrow staan vind je hier nog veel meer animatiefilms. Waaronder klassiekers als Belle en het Beest, Frozen, Aladdin en de Leeuwenkoning. Maar ook unieke animaties, series en films. Kortom, zeker het bekijken waard als je een avond thuis zit.

Deze korte animatie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Jonger kan ook, er zit een enge scene in, maar jij kan het beste inschatten of jouw kleintje dat aankan.

Nou zit ik mij te bedenken in welke taal de animatie is. Maar er wordt niet in gesproken. Alleen wat geluiden, gemompel en andere onherleidbare woorden. Daarom dus voor iedereen te bekijken.

Burrow is wat mij betreft een aanrader. Het is een korte animatie van maar een paar minuutjes dus je zult daarna weer wat anders aan moeten zetten. Maar als korte afleiding zeker geschikt.

Op Disney Plus staan nog veel meer korte animaties – ook wel Shorts genoemd – met onbekende en bekende figuren in de hoofdrol. Vooral de Toy Story animaties zijn er leuk en soms ook leerzaam.

Heb je even niks te doen, moet je een paar minuten overbruggen of heb je zin in een feelgood animatie waar je even niet bij na hoeft te denken? Dan kan ik je Burrow zeker aanraden.

Volgende artikel: de 12 leukste Disney Films om online te bekijken