Belle en het Beest (tekenfilm) – het verhaal en voor welke leeftijd?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Belle en het Beest de tekenfilm, een echte klassieker. Veel ouders van nu zullen deze waarschijnlijk nog herinneren uit hun eigen kindertijd. De mooie, ietwat stille Belle, de grappige Lumiere en Cogsworth, de wijze mevrouw Potts, en natuurlijk het arrogante Beest.

En heel eerlijk, Stockholmsyndroom of niet, het blijft een verhaal waarbij velen van ons nog steeds wegzwijmelen. Het moraal van het verhaal is natuurlijk dat er in iedereen wat goeds zit en dat je lief moet zijn voor elkaar. Want als je lelijk doet tegen iemand, weet je nooit wat de gevolgen zullen zijn.

Belle en het Beest – het verhaal

In Belle en het Beest leren we Maurice en zijn dochter Belle kennen. Maurice is een uitvinder die ze niet allemaal op een rijtje heeft. Hij gaat op pad om zijn nieuwste uitvinding te demonstreren, maar hij verdwaald en komt terecht in een kasteel. Hier woont het Beest. Een prins die door zijn slechte houding vervloekt is. Het beest sluit Maurice op in de kerker. Belle, die haar vader al een tijdje kwijt is gaat op zoek naar hem en komt ook uit bij het kasteel. Hier sluit ze een deal met het Beest dat zij blijft – maar dan moet hij haar vader laten gaan.

De vloek van het Beest kan alleen doorbroken worden als hij voor zijn 21e verjaardag verliefd wordt en het wederzijds is. Belle is daarvoor een uitstekende kandidaat. Maar er is 1 probleem: ze haten elkaar.

Nou zal ik niet verklappen hoe de film verder gaat maar hierna zijn er twee verhaallijnen: de eerste is of het het Beest lukt om Belle verliefd op hem te laten worden en de andere is of het haar vader lukt om haar te bevrijden. Spannend!

Voor wie?

Disney raadt de film aan voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zitten namelijk wat geweldadige en enge momenten in. Verder is het vooral een zoetsappig verhaal over liefde en familiebanden. En je leert natuurlijk de wijze les dat je aardig moet zijn tegen mensen, want wie weet vervloeken ze je wel.

Na het zien van deze film zijn veel kinderen vast en zeker fan van de zachtaardige Belle of de grappige bewoners van het kasteel.

Belle en het Beest gratis kijken

Een Disney film gratis kijken? Dat kan op Disney Plus. Als je namelijk nog nooit eerder lid bent geweest mag je het 7 dagen gratis proberen. In die periode kan je al je favoriete Disney films en series bingewatchen. Om vervolgens ook de Star Wars en Marvel films af te gaan. Genoeg te doen in deze periode waarin afgeraden wordt om naar buiten te gaan.

Het enige wat je hier dus voor moet doen is je hier aanmelden. Je moet wel wat gegevens invullen maar je mag binnen die 7 dagen gewoon gratis opzeggen. Als je besluit om het te houden dan kost het je slechts €6,99 per maand. Dan kan je alles van Disney Channel, XD en Junior + alles van Marvel, Star Wars en National Geographic reclamevrij bekijken.

Andere Disney Tekenfilms