Home Blog Frozen: waar gaat de film over en waar kijken?

Frozen: waar gaat de film over en waar kijken?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Vrijwel iedereen heeft weleens van de film Frozen gehoord. Misschien ken je het liedje “Let it go” of in het Nederlands “Laat het los, laat het gaan”? De kans is groot dat je deze dan ook meteen meezingt na het lezen van de tekst.

Maar hoewel veel mensen de film van naam kennen, zijn er nog steeds genoeg die deze film nog niet gezien hebben. Tijd om eens een bezoekje te brengen aan het koninkrijk Arendelle!

Waar gaat de film over?

De film Frozen gaat over de zusjes Anna en Elsa. Zij zijn de prinsessen van Arendelle en gaan sinds de dood van hun ouders – heel tragisch – nauwelijks nog met elkaar om.

Dat heeft een reden. Elsa heeft namelijk een gave waarmee ze Anna in het verleden heeft verwond. Ze is bang om dat nog eens te doen en haar daardoor te verliezen. Dus houdt ze afstand.

Tot de dag dat verstoppen echt niet meer gaat, Elsa wordt namelijk gekroond tot koningin van Arendelle. Groot feest dus, maar wat als Elsa mensen verwondt? Ze krijgt het er helemaal de kriebels van. Maar haar zusje Anna? Die kan niet wachten op een knalfuif!

Je voelt het natuurlijk al aankomen, dit gaat compleet mis en Elsa vlucht het koninkrijk uit. Anna gaat haar zus achterna en komt onderweg de geliefde personages Sven, Kristoff en Olaf tegen. Uiteindelijk weet ze Elsa te vinden maar kan haar niet overtuigen om terug te gaan. Maar wanneer het noodlot toeslaat kan Elsa niet anders dan terugkeren, om haar zusje te redden.

Hoe het afloopt zul je zelf moet gaan bekijken!

Voor wie is deze film?

De officiële minimum leeftijd voor de film is 6 jaar, vanwege wat enge scenes. Maar over het algemeen is dit gewoon een gezellige Disney film voor de hele familie.

Zo eentje die je opzet op een regenachtige zondag en zorgt dat iedereen weer vrolijk wordt. Je gaat vanzelf meezingen en de flauwe grapjes van Olaf zijn stiekem best grappig.

De enge scenes zijn niet heel spookachtig, maar je kent zelf je kinderen natuurlijk het best en weet of ze een boos sneeuwmonster aankunnen.

Waar kan je Frozen kijken?

Heel soms is Frozen te zien op tv, al zal ik daar niet op hopen. De beste plek om deze film te bekijken is op Disney Plus. Dit is de abonnementsdienst van Disney, vergelijkbaar met Netflix. Je kunt de film in het Nederlands of het Engels bekijken – of een andere taal als je dat zou willen. Met of zonder ondertiteling, precies zoals je het wilt.

Zo vaak als je wilt, want op Disney Plus kan je onbeperkt films kijken. Niet alleen het eerste deel van deze film staat erop, ook Frozen 2 en een aantal specials. Genoeg ijspret dus en dat voor nog geen €7 per maand.