Is Disney Plus de moeite waard? Alles over het aanbod!

Disney Plus beginscherm

Nederland was het eerste land waarin Disney+ live ging. Hierop werd de app massaal gedownload, want het was de eerste 2 maanden namelijk gratis. Inmiddels betaal je €6,99 per maand voor onbeperkt kijken naar Disney, Marvel en Star Wars films. Nou valt dat bedrag op zich wel mee, maar als je net als ik ook een Netflix en Spotify abonnement hebt is het weer iets extra’s waar je elke maand voor moet betalen.

Dan is het toch wel de vraag of Disney Plus de moeite waard is?

Wat is Disney Plus?

Disney Plus is de streamingdienst van Disney. Het is vergelijkbaar met Netflix, alleen voor de films en series die door Disney zijn gemaakt of waar zij eigenaar van zijn.

Met de app kan je onbeperkt alle films, series en documentaires kijken voor een vast bedrag per maand. Je kunt deze bekijken op je telefoon, tablet of tv. En zolang je internet hebt maakt het ook niet uit of je ze thuis, in de trein of in het vliegtuig. Heb je genoeg ruimte op je telefoon of laptop dan kan je de series ook downloaden om offline te bekijken. Vergeet ze niet daarna weer te verwijderen anders zit je schijf zo vol.

Het aanbod

Op Disney Plus kan je series, films en documentaires bekijken die door Disney zijn gemaakt of waarvan zij eigenaar zijn.

Dat zijn natuurlijk de bekende tekenfilms. Van de klassiekers Sneeuwwitje en Aladdin, tot de nieuwere films als Frozen en de Incredibles 2. Het betekent trouwens niet dat de allernieuwste films erop staan. Dat vind ik persoonlijk best jammer. Bijvoorbeeld de film Toy Story 4 is alweer een tijdje uit de bioscoop maar staat niet tussen het Disney Plus aanbod. Dit zou je eigenlijk wel verwachten.

Er staan trouwens niet alleen Disney tekenfilms op. Ook de bekende films zoals Mary Poppins, Maleficent, Pirates of the Caribbean en de minder bekende film Swiss Family Robinson – van de boomhut in Disneyland Paris (die met al die trappen).

Daarnaast staan ook de Muppetfilms erop. Die vind ik zelf best grappig om terug te kijken. Met de kerst vind ik The Muppets Christmas Carol altijd leuk. Dan is het altijd maar afwachten of ze deze uitzenden op tv. Met Disney Plus kan je deze nu dus in de app bekijken.

Star Wars op Disney Plus

Baby Yoda uit de Mandalorian
Baby Yoda uit The Mandalorian

Ben je een Star Wars fan en wil je alle films binge-watchen? Dan vind je ze allemaal terug in de Disney Plus app. Alle 8 films staan erop:

 • A New Hope
 • The Empire Strikes Back
 • Return of the Jedi
 • The Phantom Menace
 • Attack of the Clones
 • Revenge of the Sith
 • The Force Awakens
 • The Last Jedi
 • The Rise of Skywalker

Daarnaast staan ook Solo en Rogue One erop. Net als de Clone Wars animatiefilm en zelfs Lego Star Wars.

Toch zou ik niet alleen de app gaan gebruiken voor deze films. Disney heeft een originele Star Wars serie gemaakt: The Mandalorian. In deze serie volg je een eenzame premiejager die zijn weg zoekt door een wetteloos sterrenstelsel. De reviews over deze serie zijn erg lovend. Ook van de liefhebbers van de originele films, die niet veel moeten hebben van de nieuwste verhaallijn. Het schattigste in deze serie is trouwens Baby Yoda. Die zou je toch zo in je binnenzak meenemen?

Bekijk ook: Wat je moet weten over Star Wars als je de films nog nooit gezien hebt!

Marvel

Zoals je weet is Disney ook eigenaar van Marvel. Dat betekent dat je ook deze films kunt bekijken op Disney Plus. En dat zijn er best een hoop:

 • Thor (het origineel en de twee vervolgen)
 • Captain America
 • Captain Marvel
 • Iron Man (1, 2 en 3)
 • The Avengers (origineel en de nieuwste)
 • Ant-Man
 • Guardians of the Galaxy
 • Black Panther
 • Doctor Strange

Deze en meer kan je bekijken op Disney Plus.

Kijkje achter de schermen bij Disney en andere documentaires

Ben je een Disney fan en heb je altijd meer willen weten over hoe het is om bij het bedrijf te werken? Of ben je benieuwd hoe Imagineers te werk gaan bij bijvoorbeeld een nieuwe attractie? Dan vindt je op Disney Plus allerlei informatieve documentaires die je een kijkje achter de schermen geven.

Daarnaast is Disney ook eigenaar van National Geographic. Dat betekent dat je op Disney+ ook de series van dit kanaal kunt bekijken. Inclusief de aflevering van de in Amerika wonende dierenarts Dokter Pol. Maar ook documentaires over de natuur, dieren, technologische ontwikkelingen en de wetenschap. Voor als je een educatief avondje wilt hebben.

Overige films

Behalve de bekende Disney films staan er ook nog wat andere klassiekers op deze streamingdienst. Wat dacht je van Home Alone, Sister Act en Avatar? Niet de meest nieuwe films maar wel weer eens leuk om te bekijken.

Disney Channel en Disney Junior Series

We hebben nu de films denk ik wel gehad. Het aanbod is wat dat betreft echt enorm. Nu voor de jongere kijkers. Alle series die je kent van Disney Channel en Disney Junior staan erop. En niet alleen de series die nu nog op tv zijn. Ook de wat oudere zoals Wizards of Waverly Place en Good Luck Charlie kan je hier bekijken.

Tenslotte staan er op Disney+ ook Shorts. Dit zijn korte tekenfilms met bekende Disney figuren die een eigen avontuur beleven. Bijvoorbeeld een kort verhaal waarin de figuren uit Toy Story een halloweenavontuur beleven. Deze Shorts staan los van de films maar hebben wel de bekende persona’s erin.

Mijn tip zijn de nieuwe Mickey Mouse shorts. Dit zijn korte, grappige tekenfilms met Mickey en vaak ook Minnie in de hoofdrol. Ze zijn helemaal van deze tijd en ook voor volwassenen best grappig. Misschien ken je ze al wel van Disney Channel. Zo niet, dan zou ik er zeker eentje kijken.

Wel of geen Disney Plus abonnement nemen?

Tja dan nu de vraag, is zo’n abonnement het wel waard? Het antwoord daarop is ja en nee. Lekker vaag maar ga ik natuurlijk even toelichten.

Het ligt er namelijk maar net aan wie je bent en wat je leuk vindt. Heb je jonge kinderen en wil je ze Disney content laten zien zonder die vervelende reclames? Dan zeker ja. Of houd je van de nostalgie? Ben je Disney, Star Wars of Marvel fan? Dan is een abonnement op Disney Plus ook iets voor jou.

Voor wie is het niet?

Verwacht qua content geen nieuwe films of spectaculaire nieuwe series a la Netflix Originals. Het blijft natuurlijk Disney content. De films die erop staan zijn met name wat ouder. Leuk om een keer te kijken maar als filmliefhebber wellicht niet het aanbod wat je zoekt. Al heeft Netflix dat natuurlijk ook niet echt.

Laat ook zeker hieronder bij de reacties weten wat je er van vindt en of je nog goede tips hebt voor films!

Update: inmiddels staan Toy Story 4, Frozen 2 en de Lion King er ook op!

Disney Plus prijs

Als je nog twijfelt over Disney Plus dan zou ik nu nog snel een jaarabonnement nemen. Niet vanwege het aanbod, want er komt echt nog veel meer bij volgend jaar, maar vanwege de prijs.

De Disney Plus prijs voor het abonnement gaat namelijk omhoog. Nu nog betaal je €6,99 per maand of €69,99 voor een jaar. Dit bedrag gaat binnenkort omhoog met 2 euro per maand of zelfs 20 euro per jaar. Dan kost een jaarabonnement je ineens €89,99.

Nu nog snel aanmelden voor de lagere prijs kan hier!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven