Menu
Disney Plus / Lifestyle

Aladdin (tekenfilm) – review en online kijken!

Deze film is net als de Leeuwenkoning en Belle en het Beest voor mij echte nostalgie. Heb jij deze film ook gezien toen je klein was? En ken je de liedjes nog? Aladdin blijft een heerlijke film om te bekijken, zelfs als je je bedenkt dat deze film bijna 30 jaar oud is (!).

Weet jij nog hoe het verhaal ging? Met die geest, Aladdin, Jasmine, Abu en die vervelende Jafar. Sommige stukken kan ik mij nog voor de geest halen maar hoe zat het ook alweer precies.

Aladdin (tekenfilm) – het verhaal

Eigenlijk, als je het plat bekijkt, draait de film om Jafar. Hij is de adviseur van de Sultan van Agrabah, maar wil niks liever dan zelf de baas worden. En om dat te doen heeft hij een magische lamp nodig. Met die lamp mag hij 3 wensen doen. Maar hij mag zelf niet de grot in om die lamp te halen. Wie dan wel?

Nou heel toevallig leren we Aladdin kennen. Hij is een arme inwoner van de stad die maar moeilijk rond kan komen. Wanneer de prinses Jasmine – de dochter van de Sultan – vlucht uit het kasteel komt ze hem tegen. Een prettige ontmoeting die hen beiden bij blijft. Maar helaas wordt Aladdin opgepakt – op advies van Jafar – en naar de grot der wonderen (waar de lamp ligt) gebracht. Hij blijkt de enige te zijn die ook daadwerkelijk die grot in mag. Hun taak is duidelijk, de lamp halen, verder niks aanraken en weer terugkomen. Nou voel je hem al aankomen, dat gaat helemaal mis.

De grot der wonderen stort in en Aladdin en Abu zitten vast. Met de magische wonderlamp. Ze kunnen het niet laten en roepen de geest op die erin woont. Hier begint het verhaal over macht, liefde en vriendschap. Een heerlijke film vol leuke maar ook spannende momenten.

LEES OOK:  Dit is waarom ik Disney+ nog niet gebruikt heb

Belangrijkste personages

  • Aladdin: een arme zwerver die zich voordoet als Prins om zo het hart van Prinses Jasmine te veroveren
  • Prinses Jasmine: de dochter van de Sultan
  • Sultan: de vader van Jasmine en een simpele ziel
  • Jafar: een kwaadaardige tovenaar die zelf Sultan wil worden
  • Iago: de bijdehandte papegaai van Jafar die zorgt voor een komische noot
  • Abu: het aapje van Aladdin die hem regelmatig uit de brand helpt
  • De Geest: opgesloten in een toverlamp zoekt hij al jaren naar iemand die hem bevrijdt. Uiteindelijk doet Aladdin dit en als dank krijgt hij 3 wensen

Voor wie?

Officieel is deze film geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Hoewel het een sprookjesfilm is, zitten er toch best wat geweldadige en enge momenten in. Als je de film nog kan herinneren van vroeger dan kan je nu inschatten of jouw kinderen er al klaar voor zijn.

Zeker het gedeelte met Jafar geeft veel kinderen nachtmerries. Pas daarom goed op als je naar deze film kijkt. Behalve dat is het een schattige film vol grappige momenten en natuurlijk de bekende liedjes.

Online kijken

De beste manier om Aladdin online te kijken is door het nemen van een abonnement op Disney Plus. Hier staat zowel de tekenfilm als de nieuwe live-action film op. Plus nog veel meer Disney, Marvel en Star Wars films.

Deze film kijken? Meld je dan hier aan voor Disney Plus!

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
LEES OOK:  Review Philips Speedpro Max Aqua stofzuiger: ik kan niet meer zonder!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Andere Disney tekenfilms

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

X