Lion King/Leeuwenkoning (tekenfilm) – het verhaal en voor welke leeftijd?

Hoewel er recent een nieuwe – live action – versie van de Leeuwenkoning uitkwam, ben ik nog steeds dol op het origineel. Het zoete, ietwat dramatische, verhaal van de leeuwenwelp Simba.

Als je de film ooit hebt gezien kan je de verhaallijn misschien nog vaag herinneren. Maar voordat je in je geheugen gaat graven, zal ik je hieronder kort vertellen waar de Lion King ook alweer over gaat.

Het verhaal

In de Leeuwenkoning of Lion King, zoals de film ook wel genoemd wordt, volgen we het verhaal van Simba. Een leeuwenwelpje dat in de koninklijke familie van de savanne wordt geboren.

De wereld ligt aan zijn voeten, maar voor de eigenwijze Simba is dat niet genoeg. Hij drijft zijn adviseur tot waanzin en neemt het niet zo nauw met de regels. En dat komt hem duur te staan!

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Wanneer hij in de problemen raakt probeert zijn vader hem te redden, met fatale gevolgen. Simba vlucht en komt Timon en Pumbaa tegen. Zij voeden hem op tot een jonge, nog steeds eigenwijze, man.

Alles gaat voorspoedig totdat hij Nala tegenkomt, zijn jeugdvriendin die hem meer vertelt over hoe het er thuis aan toe gaat. Simba besluit terug te keren en zijn plek op de troon te claimen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot!

Voor wie is deze film?

Officieel is deze film geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar er zitten best enge scenes in eigenlijk. Je kunt zelf het beste inschatten of jouw kinderen dat aan kunnen.

Houd daarnaast ook de zakdoeken bij de hand, want er zitten een aantal tranentrekkers in. Maar natuurlijk ook grappige scenes. Wie kan de vrolijke Timon en Pumbaa vergeten en wat dacht je van het vrolijke liedje Hakuna Matata? Het enige Disney liedje waarvan ik de Nederlandse tekst – met Vlaams accent – zing. Heerlijk!

Waar kan je de Leeuwenkoning tekenfilm bekijken?

De beste plek om deze film te bekijken is Disney Plus. Dit is de abonnementdienst van Disney, vergelijkbaar met Netflix. Wanneer je je hebt aangemeld, zoek je de film en je kunt direct kijken. En zo vaak als je wilt, evenals andere Disney films en National Geographic programma’s en documentaires.

Scroll naar boven