Hoe leuk is Toy Story 4 en waar kan je deze film online kijken?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Toy Story 4 staat inmiddels een paar weken op Disney Plus. De hoogste tijd dus om deze film eens te bekijken!

Dus op een koude avond ging ik er eens goed voor zitten. Dekentje erbij, kopje thee, klaar voor de avonturen van Buzz, Woody en alle speelgoedvriendjes.

Maar is het dan geen kinderfilm? Zeker. Maar als je fan bent van Disney tekenfilms dan zal je deze ook nog wel kunnen waarderen. Laten we beginnen met de verhaallijn van dit vierde deel!

Het verhaal

In Toy Story 4 zien we hoe Buzz, Woody, Rex, Mr. Potato Head en alle andere speeltjes nog steeds bij Bonnie wonen. Ze is niet veel ouder geworden. Niet zoals Andy dat wel deed in de eerdere delen.

Maar hoe gek Andy was op Woody, laat Bonnie hem steeds vaker in de kast liggen om met ander speelgoed te spelen. Woody is doodongelukkig maar nog steeds erg zorgzaam. Dat blijkt maar weer wanneer Bonnie voor het eerst naar school gaat maar niet durft. Terwijl alle andere speeltjes thuisblijven wil Woody haar steunen en kruipt hij in haar rugzak, mee naar school.

Op school heeft Bonnie het niet naar haar zin. Ze zit alleen en heeft geen vriendjes. Daarom maakt ze – met de hulp van Woody – haar eigen vriendje: Forky. Die natuurlijk ook mee naar huis gaat. Eenmaal thuis hebben ze hun handen vol aan hem. Hij is namelijk gemaakt van afval en probeert zichzelf steeds weg te gooien… Verzin het maar…

De volgende dag gaan ze op vakantie en mag het speelgoed mee. Maar ook onderweg veroorzaakt Forky problemen en uiteindelijk ontsnapt hij uit de camper. Woody gaat achter hem aan en moet zorgen dat hij en Forky weer veilig terugkeren.

Zoals je al vermoedt gaat dat niet zo makkelijk en komen ze al snel in de problemen. Uiteindelijk schiet Bo Peep te hulp om te zorgen dat iedereen weer veilig thuiskomt.

Maar er is er één die achterblijft terwijl de rest terugkeert. Wie dat is? Daarvoor zal je de film moeten kijken!

Wat vond ik er van?

Voordat ik aan deze film begon was ik vrij sceptisch. Immers, hadden we wel een 4e deel nodig én die Forky zag je echt overal, die was vast verzonnen voor de merchandise.

En hoewel ik dat laatste nog steeds denk – zo’n leuk personage vond ik het heel eerlijk niet – heb ik wel met plezier naar de film gekeken.

Aan het eind, als 1 van de speeltjes achterblijft en niet mee teruggaat, liepen bij mij de tranen over mijn wangen. Zo mooi en lief. Maar ik voel toch een volgend deel aankomen.

Wat ik minder leuk vond was de tweede verhaallijn. Deze gaat namelijk over een (enge) pop die haar stem terug wil. Dit vond ik een naar personage en ik had moeite daar sympathie voor te kunnen krijgen. Zeker met die enge buikspreekpoppen als haar hulpjes. Nee, dat had er voor mij niet in gehoeven.

[Spoiler Alert, ga door naar het volgende hoofdstuk als je het niet wilt weten!]
Daarbij ook, omdat ze uiteindelijk ook haar zin krijgt. Hoewel dat een mooi einde had moeten zijn vond ik het eigenlijk niet verdiend. Maar goed, waar hebben we het over, het blijft natuurlijk een tekenfilm.
[Einde Spoiler]

Is het de moeite waard?

Dit is een film die je kan waarderen wanneer je de eerste delen hebt bekeken, maar ook als je ze nog nooit hebt gezien. Je hoeft de voorgeschiedenis niet te kennen en je valt er eigenlijk zo in.

Kinderen zullen er natuurlijk heel anders tegenaan kijken. Zij zien de grappige speeltjes op avontuur gaan. Waarschijnlijk zullen zij Forky beter kunnen waarderen. Het is natuurlijk heel grappig dat hij constant in de vuilnisbak springt.

Waar kan je de film online kijken?

De makkelijkste manier om Toy Story 4 te bekijken is door een abonnement te nemen op Disney Plus. Hier staat niet alleen deze film op, maar ook alle andere Disney films en series. Genoeg content om de kinderen bezig te houden.

Maar er staan ook series van vroeger op, zoals de Rescue Rangers. Die blijft leuk!

Een abonnement op Disney Plus kost €6,99 per maand. De eerste 7 dagen zijn gratis. In deze proefperiode kan je zoveel kijken als je wilt en vind je het niks? Dan zeg je het gewoon op. Je zit nergens aan vast!

Andere Disney Films