Disney films online bekijken

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Nu door het Corona-virus veel scholen gesloten zijn moet je op zoek naar andere manieren om de kinderen bezig te houden. Zeker als je zelf thuis aan het werk bent. Als je kinderen wat ouder zijn kan je ze natuurlijk lekker buiten laten spelen. Maar zijn ze daar nog te jong voor of is het buiten regenachtig? Dan zul je toch wat anders moeten verzinnen. Zoals een leuke film. Wist je dat je de meeste Disney films tegenwoordig online kunt bekijken?

Waar kan je deze films online bekijken?

Er zijn een aantal plekken waar je online Disney films kunt bekijken. In dit artikel richt ik me alleen op de legale plekken. Als je bekend bent met de wat duistere plekken van het web dan kan je ze vast ook daar vinden.

De enige plek waar je op dit moment de films online kunt bekijken is Disney Plus. Dit is de streamingdienst van Disney, vergelijkbaar met Netflix. Hierop staan alle tekenfilms – behalve de allernieuwste – maar ook de gewone films zoals Mary Poppins.

Behalve de films staan ook de series van Disney Channel op deze streamingdienst. Zo kan je zonder reclame de afleveringen bekijken. En je kunt er zoveel achter elkaar kijken als je wilt.

Welke films staan erop?

Eigenlijk alle bekende Disney films kan je online bekijken. Denk aan Frozen, Sneeuwwitje, Assepoester, Belle en het Beest, Toy Story (1-4), Jungle Boek en nog veel meer. Alle klassiekers die veel (groot)ouders waarschijnlijk ook nog uit hun jeugd kennen.

Recent zijn er natuurlijk ook een hoop live-action Disney films uitgekomen. Zoals de Leeuwenkoning en Aladdin. Ook deze kan je op Disney Plus bekijken. Net als bijvoorbeeld de nieuwste Mary Poppins-film

Ook Frozen 2 komt eraan. Leuk als je die in de bioscoop net gemist hebt.

Hoe werkt Disney Plus en hoe word je lid?

Net als bij Netflix moet je voor Disney Plus een abonnement afsluiten. Deze kost €6,99 per maand. Weet je nog niet zeker of het iets voor jou is dan kan je het eerst 7 dagen gratis proberen. Je moet hiervoor wel je betalingsgegevens invullen maar zit dan nog nergens aan vast. Wanneer je binnen die 7 dagen weer opzegt schrijven ze niks van jouw rekening af

Voor dat bedrag mag je onbeperkt naar alle films, series en documentaires kijken. Ze zijn er in verschillende talen en ondertitelingen. Ook dat kan je allemaal zelf selecteren. Bij mij staat het standaard nog weleens in het Duits, geen idee waarom, maar je kunt dit dus heel eenvoudig aanpassen in de video zelf. Daar zit een knopje met instellingen en dan kan je kiezen voor taal en de taal van de ondertiteling.

De makkelijkste manier is om lid te worden via de website van Disney Plus of door de app te downloaden en dan je abonnement daar te starten. Je kunt het ook weer in de app opzeggen mocht je dat willen.

Andere mogelijkheden om Disney films te bekijken

Zit je niet te wachten op een abonnement of heb je een andere reden waarom Disney Plus niks voor jou is? Dan is er nog steeds een manier om Disney films te kijken.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een dvd-speler en een account op Marktplaats. Of je loopt de lokale Kringloop binnen. Want beiden staan echt vol met Disney dvd’s die je voor een paar euro kunt kopen. Soms met dozen tegelijk. Je hebt dan wellicht niet de nieuwste films maar bent wel heel goedkoop uit en zit niet vast aan een abonnement. Hetzelfde geldt trouwens voor Blu-rays maar die zijn nog iets duurder.

Grootste voordeel van Disney Plus

Het grootste voordeel van Disney Plus vind ik zelf dat je één plek hebt voor alle Disney films. Je hoeft geen abonnement te hebben op 10 verschillende streamingsdiensten om de films te kunnen bekijken. Ook de Disney Channel series staan erop. Dat is handig, omdat die niet standaard bij de tv-abonnementen zit. Of misschien heb je helemaal geen kabeltv meer thuis, dan heb je zo gelijk een ruim aanbod aan series.

Daarnaast kan je Disney Plus opzetten en even de kamer verlaten. Het is niet zoals Youtube dat je goed in de gaten moet houden waar ze nu weer naar kijken. De films die erop staan zijn over het algemeen netjes en geschikt voor de meeste leeftijden. Daarnaast kan je voor de zekerheid ook het kinderprofiel aanzetten. Dan krijgen ze alleen films en series te zien voor ‘alle leeftijden’.