Menu
Walibi

Untamed – de beste achtbaan in Walibi Holland!

Toen ik voor het eerst hoorde dat Walibi afscheid zou nemen van de Robin Hood was ik oprecht verdrietig. Zelf ben ik namelijk dol op houten achtbanen. Die lijken altijd net iets sneller te gaan en je hebt ook meer dat zwevende gevoel in je buik. Joris en de Draak bijvoorbeeld is zo’n houten achtbaan waarbij je echt even flink door elkaar geschud wordt. Net als Robin Hood, trouwens. Maar inmiddels ben ik toch wel blij met de vervanger Untamed. Dit is namelijk een achtbaan zoals we die nog niet kennen in Nederland!

Waar vindt je de Untamed in Walibi?

Untamed ligt helemaal achterin het pretpark. De makkelijkste manier om er te komen is door alsmaar rechtdoor te lopen en dan om het reuzenrad heen net zolang totdat je niet meer rechtdoor kunt. Hier hoor je al het geschreeuw en het geluid van de achtbaan al.

Het is sowieso een enorm bouwwerk dus je kunt er eigenlijk niet omheen.

Misschien is het ook leuk om alvast wat specs van de achtbaan te bekijken:

 • Hoogte: 36,5m
 • Snelheid: 92km/h
 • Aantal keer over de kop: 5
 • Airtime-momenten: 14

Kortom, absoluut geen tamme achtbaan!

De rit…

… is bizar. Wat een spectaculaire achtbaan is dit. Het skelet is van hout en ook de baan zelf lijkt op die van een houtenachtbaan. Maar niets is wat het lijkt. Untamed is namelijk een hybride-achtbaan. Dat heeft niets met elektrische auto’s te maken, maar dat betekent dat het een combinatie is tussen een houten- en een stalenachtbaan.

Hierdoor lijkt het dus alsof je in een houten achtbaan zit terwijl je toch 5 keer over de kop gaat.

Het engste moment vind ik zelf de eerste drop. Van 35,4m hoogte ga je recht naar beneden. Dat voel je wel even in je buik. Niet zo soepel als de Goliath die iets verderop ligt – wat het voor mij nog enger maakt.

Hierna vlieg je echt alle kanten op: van links naar rechts en dan hang je ineens weer ondersteboven.

Bekijk hieronder ook zeker de officiële ritvideo gemaakt door Walibi Holland om te zien wat ik bedoel.

Is de Untamed de moeite waard en voor wie is deze achtbaan geschikt?

Ga je naar Walibi dan mag je de Untamed zeker niet overslaan. Het is echt een bijzondere achtbaan waar je vol adrenaline weer uitkomt. Zorg dat je er vroeg bij bent zodat je niet lang in de rij hoeft te staan. Al begrijp ik wel dat dit misschien best een heftig begin van je dag is zo na het ontbijt. Toch loont het zeker om deze attractie als één van de eersten te bezoeken.

Goed om te weten is dat de minimale lengte 1.20m is en dat ze hierop vanzelfsprekend controleren. Daarnaast staat er bij deze attractie nu ook Fast Lane aangegeven. Dat is hartstikke mooi, hiermee kan je – tegen betaling – de wachttijd enorm verkorten. Of in ieder geval plezieriger maken doordat je niet fysiek in de rij hoeft te wachten.

Bron foto: Walibi Holland

HANDIGE TIPS & SITES

 • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
 • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  delingen
  X