Menu
Walibi

Dé reden waarom ik niet naar Halloween Fright Nights in Walibi ga

Vol verbazing kijk ik elk jaar naar de filmpjes van de verschillende Orlando vloggers waarin zij een bezoek brengen aan de Halloween Horror Nights in Universal. De “Haunted Houses” lijken elk jaar groter en enger te worden. Ook de Scare Zones zien er extreem uit. Ooit komt het moment dat ik daar een bezoek aan kan brengen, al blijft het voorlopig bij dromen en vlogs kijken. We hebben een soort gelijk event hier, de Walibi Fright Nights.

In Nederland wordt het vanuit Amerika overgewaaide Halloween ook steeds meer gevierd. Bij ons komen er elk jaar verklede kindjes langs de deur om – ietwat onwennig – om snoepjes te vragen. Ook de supermarkten en winkels spelen hier handig op in. Er zijn steeds meer Halloween versieringen te koop van kleine pompoens tot complete griezelige vogelverschrikkers en pratende grafzerken.

Zelf ben ik er dol op, al dat gegriezel. Er staan diverse versieringen in en om het huis en ik was dan ook dolgelukkig dat dit feest nu ook in de Nederlandse pretparken wordt gevierd.

Halloween Fright Nights in Walibi Holland

Walibi viert al een aantal jaar – op z’n Amerikaans – Halloween. Ze hebben Eddie de Clown al enge mascotte, er worden diverse horrorhuizen gebouwd en er zijn verschillende Scare Zones. Na het zien van de vele filmpjes over de Amerikaanse Halloween viering in Universal ben ik mij gaan verdiepen in hoe we dat in Nederland vieren. Het leek me wel wat om de Nederlandse variant uit te proberen. Toch sla ik het dit jaar over, verder in het artikel vertel ik je waarom.

Als je kijkt naar hoe Walibi Holland uitpakt met de Halloween Fright Night wordt je als horrorliefhebber al enthousiast. Er zijn 4 horrorhuizen, 8 Scare Zones en 2 griezelige Experiences.

LEES OOK:  Korting op Walibi tickets: 4 manier om minder te betalen!
Fright Nights in Walibi

Haunted Houses:

Tickets voor de Haunted Houses moet je vooraf online kopen en kosten €5,50 voor overdag en €6,50 voor ‘s avonds per persoon per keer. Dit zijn de huizen en scare zones voor dit seizoen:

 • Eddy’s Festival of Freaks
 • Tangled Twigs
 • Nightmares
 • Haunted Holiday 2
 • Psychoshock
 • The Villa
 • Twisted Hellfire
 • Campsite of Carnage & Firepit
 • Jefferson Manor
 • The Clinic
 • Pirate’s Cove

Om toegang te krijgen tot de huizen en de scare zones moet je daarnaast een entreeticket kopen voor het park. De kosten hiervoor zijn vanaf €37,50, let wel op dat je de tickets voor de huizen los moet kopen. De beschikbare tickets zijn:

 • Entree tot Walibi Holland + Scare Zones: vanaf €39,50
 • Toegang Huizen: tussen de €2,50 en €17,50 per keer
 • Eenmalig toegang tot 4 Huizen: €24
 • Eenmalig versnelde toegang tot alle Huizen (zonder te wachten): €39,50
 • Fastlane: vanaf €50
 • Fastlane + eenmalig versnelde toegang tot de huizen: €82,50 (excl. entreeticket voor het park)

Zoals je ziet kan je uit verschillende tickets kiezen. De basis is altijd het entreeticket voor Walibi. Deze is vanaf €37,50 te koop en je hebt dan ook toegang tot de scare zones. Wil je een huis bezoeken dan moet je daar apart voor betalen. Heb je geen zin om in de rij te staan dan zijn er diverse mogelijkheden om je ticket te upgraden.

Koop Walibi tickets met korting

Wat zijn Haunted Houses en Scare Zones?

Voordat je een ticket voor de Haunted Houses koopt is het natuurlijk vooraf goed om te weten wat het nou eigenlijk zijn. De naam zegt het al een beetje, het zijn spookhuizen waar je doorheen loopt. In de huizen is het donker waardoor je veel op de tast moet doen. Terwijl je je probeert te oriënteren proberen diverse acteurs je aan het schrikken te maken. Ook kunnen er diverse enge monsters of andere wezens zijn die ineens uit het niets naar je toe komen om je de stuipen op het lijf te jagen. Hoe banger je kijkt en hoe erger je schrikt, des te leuker ze het vinden.

LEES OOK:  De beste én slechtste attracties in Walibi Holland

Dat geldt ook voor de Scare Zones. Toegang hiervoor zit inbegrepen in de entreetickets voor de Halloween Fright Night. Er zijn in totaal 8 gedeeltes van het park veranderd in een gebied vol met griezelige acteurs die je achterna komen en je zoveel mogelijk proberen te laten schrikken. Eén van die Scare Zones heeft de Walibi mascotte Eddie de Clown als hoofdpersoon.

Walibi Fright Nights

Hoe eng zijn de Fright Nights?

Of je de Haunted Houses en Scare Zones eng vindt is afhankelijk van hoe snel je schrikt. Als je – net als ik – bij een horrorfilm wegkijkt als het eng wordt of je verstopt onder een denken dan zal je behoorlijk gillen tijdens de Fright Nights. Stel je voor dat je ‘s avonds uit bed stapt, in het donker naar het toilet loopt en er staat om de hoek ineens een zombie. Doe je de deur open staat er nog een enge horrorclown….Dat is een beetje wat je kunt verwachten van de Horrorhuizen. Krijg je net als ik al kippenvel bij de gedachte? Dan zal je een behoorlijk zware avond krijgen :).

Dat is overigens geen reden om niet te gaan. Veel mensen blijven ook horrorfilms kijken ondanks dat ze het doodeng vinden. Dat is net zo als met de Halloween Fright Nights. Hoewel je je gegarandeerd te pletter zult schrikken, krijg je er ook een enorme kick van en dat maakt het zo leuk!

De reden waarom ik niet naar Fright Nights ga

Elk jaar zie ik de reclames en dan denk ik “Ja daar moet ik heen”. Toch is het er nog nooit van gekomen. De reden hiervoor zijn de slechte berichten die in het verleden in de media zijn geweest.

Voordat ik vorig jaar een ticket boekte voor dit evenement ben ik online gaan snuffelen wat ik er van kon verwachten. Met name om te weten hoe griezelig het nou echt was, want van die clown krijg ik nachtmerries! En toen schrok ik best een beetje, de reviews voor het evenement zijn namelijk niet best.

LEES OOK:  4 manieren om te overnachten bij Walibi Holland

Over de aankleding en de acteurs lees je vooral lovende woorden. Ze doen enorm hun best en laten je behoorlijk schrikken. Maar door de enorme populariteit van de Fright Nights is het park overvol en dat zorgt voor vervelende situaties. Er zijn in het verleden zelfs opstootjes geweest over voordringen in de rij of over het verlaten van het parkeerterrein. Dat soort verhalen zorgen ervoor dat ik – als pretpark en horrorliefhebber – dit event toch oversla en dat is jammer.

Maar heel eerlijk, omdat ik er nog nooit ben geweest weet ik niet wat er waar is van deze berichten en hoe erg het echt is. Laat je beslissing om naar dit event te gaan dan ook niet afhangen van mijn mening. Misschien valt het reuze mee en heb je de avond van je leven! Ook ik twijfel nog steeds of ik toch moet gaan, wat vinden jullie?

Hier vind je meer informatie over de Fright Nights in Walibi.

HANDIGE TIPS & SITES

 • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
 • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  X