Menu
Walibi

Dé reden waarom ik niet naar Halloween Fright Nights in Walibi ga

Vol verbazing kijk ik elk jaar naar de filmpjes van de verschillende Orlando vloggers waarin zij een bezoek brengen aan de Halloween Horror Nights in Universal. De “Haunted Houses” lijken elk jaar groter en enger te worden. Ook de Scare Zones zien er extreem uit. Ooit komt het moment dat ik daar een bezoek aan kan brengen, al blijft het voorlopig bij dromen en vlogs kijken. We hebben een soort gelijk event hier, de Walibi Fright Nights.

In Nederland wordt het vanuit Amerika overgewaaide Halloween ook steeds meer gevierd. Bij ons komen er elk jaar verklede kindjes langs de deur om – ietwat onwennig – om snoepjes te vragen. Ook de supermarkten en winkels spelen hier handig op in. Er zijn steeds meer Halloween versieringen te koop van kleine pompoens tot complete griezelige vogelverschrikkers en pratende grafzerken.

Zelf ben ik er dol op, al dat gegriezel. Er staan diverse versieringen in en om het huis en ik was dan ook dolgelukkig dat dit feest nu ook in de Nederlandse pretparken wordt gevierd.

Halloween Fright Nights 2020 in Walibi Holland

Walibi viert al een aantal jaar – op z’n Amerikaans – Halloween. Ze hebben Eddie de Clown al enge mascotte, er worden diverse horrorhuizen gebouwd en er zijn verschillende Scare Zones. Na het zien van de vele filmpjes over de Amerikaanse Halloween viering in Universal ben ik mij gaan verdiepen in hoe we dat in Nederland vieren. Het leek me wel wat om de Nederlandse variant uit te proberen. Toch sla ik het dit jaar over, verder in het artikel vertel ik je waarom.

Als je kijkt naar hoe Walibi Holland uitpakt met de Halloween Fright Night wordt je als horrorliefhebber al enthousiast.

Haunted Houses en scare zones in 2020

Dit jaar zijn de Fright Nights in Walibi iets anders dan je gewend bent. Er zullen op de Psychoshock na geen Haunted Houses zijn. Best jammer, want daarvoor ga je natuurlijk wel naar het park.

Ook zijn er dit jaar geen scare zones. Er zijn wel 2 walkthroughs waarvoor je een los ticket moet kopen. Dit zijn spookachtige gebieden, iets vergelijkbaar met de Haunted Houses, alleen dan in de open lucht

Om toegang te krijgen tot Walibi Fright Nights moet je daarnaast een entreeticket kopen voor het park. De kosten hiervoor zijn vanaf €39,50, let wel op dat je de tickets voor het Haunted House en twee van de Walkthroughs los moet kopen. De beschikbare tickets zijn:

 • Entree tot Walibi Holland vanaf €39,50
 • Toegang Psychoshock: €8 per keer
 • Fastlane: vanaf €45
 • Campsite of Carnage: €6 per keer
 • Wicked Woods: €10
 • Haunted Package: toegang tot de Walkthroughs en Psychoshock €22,50
 • Eddie’s VIP Encounter: €2,50 (een bezoek aan Eddie de Clown)
 • VIP Pass: €35, dit is het Haunted Package zonder in de rij te hoeven staan (eenmalig)

Zoals je ziet kan je uit verschillende tickets kiezen. De basis is altijd het entreeticket voor Walibi. Deze is vanaf €39,50 te koop en je hebt dan ook toegang tot de scare zones. Wil je een huis bezoeken dan moet je daar apart voor betalen. Heb je geen zin om in de rij te staan dan zijn er diverse mogelijkheden om je ticket te upgraden.

Koop Walibi tickets met korting

Hoe eng zijn de Fright Nights?

Of je de Haunted Houses en Scare Zones eng vindt is afhankelijk van hoe snel je schrikt. Als je – net als ik – bij een horrorfilm wegkijkt als het eng wordt of je verstopt onder een denken dan zal je behoorlijk gillen tijdens de Fright Nights. Stel je voor dat je ‘s avonds uit bed stapt, in het donker naar het toilet loopt en er staat om de hoek ineens een zombie. Doe je de deur open staat er nog een enge horrorclown….Dat is een beetje wat je kunt verwachten van de Horrorhuizen. Krijg je net als ik al kippenvel bij de gedachte? Dan zal je een behoorlijk zware avond krijgen :).

Dat is overigens geen reden om niet te gaan. Veel mensen blijven ook horrorfilms kijken ondanks dat ze het doodeng vinden. Dat is net zo als met de Halloween Fright Nights. Hoewel je je gegarandeerd te pletter zult schrikken, krijg je er ook een enorme kick van en dat maakt het zo leuk!

Fright Nights in 2020 zijn net even anders

Dit jaar bestaan de Fright Nights 20 jaar. Normaal gesproken zouden ze groots uitpakken maar dat wordt dit jaar vrij lastig.

Walibi heeft hun best gedaan om zoveel mogelijk griezelactiviteiten buiten plaats te laten vinden, hoewel ze dan juist wel weer de Scare Zones hebben geschrapt. Ben je een fan van de griezelhuizen dan denk ik sowieso dat je dit jaar wat teleurgesteld zult zijn, ze hebben er namelijk maar eentje.

Net als bij veel andere activiteiten zul je ook voor de belevenissen van de Fright Nights een tijdslot moeten reserveren. Behalve bij de VIP pass van 35 euro.

Het enige nadeel vind ik dat je echt overal voor moet bijbetalen. Het park is griezelig aangekleed en er ‘s avonds rondlopen is natuurlijk al best een belevenis. Alleen als je het Haunted House of de Walkthroughs wilt bezoeken kost het je ruim €20 extra.

Bij de Amerikaanse pretparken, die vergelijkbare griezelevenementen organiseren zitten de huizen inbegrepen bij je ticket.

De reden waarom ik niet naar Fright Nights ga

Elk jaar zie ik de reclames en dan denk ik “Ja daar moet ik heen”. Toch is het er nog nooit van gekomen. De reden hiervoor zijn de slechte berichten die in het verleden in de media zijn geweest.

Voordat ik vorig jaar een ticket boekte voor dit evenement ben ik online gaan snuffelen wat ik er van kon verwachten. Met name om te weten hoe griezelig het nou echt was, want van die clown krijg ik nachtmerries! En toen schrok ik best een beetje, de reviews voor het evenement zijn namelijk niet best.

Over de aankleding en de acteurs lees je vooral lovende woorden. Ze doen enorm hun best en laten je behoorlijk schrikken. Maar door de enorme populariteit van de Fright Nights is het park overvol en dat zorgt voor vervelende situaties. Er zijn in het verleden zelfs opstootjes geweest over voordringen in de rij of over het verlaten van het parkeerterrein. Dat soort verhalen zorgen ervoor dat ik – als pretpark en horrorliefhebber – dit event toch oversla en dat is jammer.

Maar heel eerlijk, omdat ik er nog nooit ben geweest weet ik niet wat er waar is van deze berichten en hoe erg het echt is. Laat je beslissing om naar dit event te gaan dan ook niet afhangen van mijn mening. Misschien valt het reuze mee en heb je de avond van je leven! Ook ik twijfel nog steeds of ik toch moet gaan, wat vinden jullie?

Hier vind je meer informatie over de Fright Nights in Walibi.

Nog een kleine noot achteraf. Dit jaar zal het stukken minder druk zijn, vanwege de coronarichtlijnen. Dus als je het een keer mee wilt maken en het niet erg vindt dat er behoorlijk is gesneden in het aantal huizen en griezelplekken? Dan is 2020 het jaar om naar Fright Nights te gaan!

HANDIGE TIPS & SITES

 • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
 • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  delingen
  X