Home Overzicht pretparkenWalibi Holland Dé reden waarom ik niet naar Halloween Fright Nights in Walibi ga

Dé reden waarom ik niet naar Halloween Fright Nights in Walibi ga

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Vol verbazing kijk ik elk jaar naar de filmpjes van de verschillende Orlando vloggers waarin zij een bezoek brengen aan de Halloween Horror Nights in Universal. De “Haunted Houses” lijken elk jaar groter en enger te worden. Ook de Scare Zones zien er extreem uit. Ooit komt het moment dat ik daar een bezoek aan kan brengen, al blijft het voorlopig bij dromen en vlogs kijken. We hebben een soort gelijk event hier, de Walibi Fright Nights.

In Nederland wordt het vanuit Amerika overgewaaide Halloween ook steeds meer gevierd. Bij ons komen er elk jaar verklede kindjes langs de deur om – ietwat onwennig – om snoepjes te vragen. Ook de supermarkten en winkels spelen hier handig op in. Er zijn steeds meer Halloween versieringen te koop van kleine pompoens tot complete griezelige vogelverschrikkers en pratende grafzerken.

Zelf ben ik er dol op, al dat gegriezel. Er staan diverse versieringen in en om het huis en ik was dan ook dolgelukkig dat dit feest nu ook in de Nederlandse pretparken wordt gevierd.

Wat zijn de Halloween Fright Nights in Walibi?

Walibi viert al een aantal jaar – op zijn Amerikaans – Halloween. Ze hebben Eddie de Clown als enge mascotte, er worden diverse horrorhuizen gebouwd en er zijn verschillende Scare Zones. Na het zien van de vele filmpjes over de Amerikaanse Halloween viering in Universal ben ik mij gaan verdiepen in hoe we dat in Nederland vieren. Het leek me wel wat om de Nederlandse variant uit te proberen. Toch sla ik het dit jaar over, verder in het artikel vertel ik je waarom.

Als je kijkt naar hoe Walibi Holland uitpakt met de Halloween Fright Night wordt je als horrorliefhebber al enthousiast.

Wat is er te doen?

Tijdens Fright Nights in Walibi Holland zijn er drie manieren om te griezelen.

Allereerst de Scare zones. Dit zijn de wandelpaden in het pretpark waar acteurs je de stuipen op het lijf zullen jagen. Het is er donker en wanneer je het niet verwacht springt er ineens een griezel op je af. Deze Scare Zones zijn inbegrepen bij het ticket voor Fright Nigts.

Niet inbegrepen zijn de Haunted Houses. Dit jaar zijn er 4 huizen waar je extra voor moet betalen. Per huis kost het tussen de €8,50 en €10. Met een Haunted Package koop je toegang tot alle 4 de huizen voor €28,50. Je reserveert dan meteen een tijdslot waardoor de wachttijden mee zouden moeten vallen. In de Haunted Houses wandel je door een spookhuis met allerlei enge kamers. Elk spookhuis vertelt een verhaal. De sfeer is griezelig waardoor je toch een beetje op je hoede bent. Hierdoor schrik je vaak nog erger als er ineens een acteur opduikt om je de stuipen op het lijf te jagen. Hartstikke leuk om te doen, maar gek dat dit niet inbegrepen zit bij je entreekaartje voor Fright Nights.

Tenslotte zijn er de Experiences. Ook deze zijn tegen betaling en kosten tussen de €17,50 en €22,50 per keer. Tijdens deze Experiences maak je zelf deel uit van het verhaal. Deze Experiences zijn meer attracties, waardoor je er ook extra voor betaald. Ze zijn ook enger dan de Haunted Houses omdat je hier niet zomaar uit kunt wandelen.

Verder is er een diner experience waar je griezelig kunt eten. Ook is het mogelijk om een backstage tour te boeken zodat je precies kunt zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Hoe eng zijn de Fright Nights?

Of je de Haunted Houses en Scare Zones eng vindt is afhankelijk van hoe snel je schrikt. Als je – net als ik – bij een horrorfilm wegkijkt als het eng wordt of je verstopt onder een denken dan zal je behoorlijk gillen tijdens de Fright Nights. Stel je voor dat je ’s avonds uit bed stapt, in het donker naar het toilet loopt en er staat om de hoek ineens een zombie. Doe je de deur open staat er nog een enge horrorclown….Dat is een beetje wat je kunt verwachten van de Horrorhuizen. Krijg je net als ik al kippenvel bij de gedachte? Dan zal je een behoorlijk zware avond krijgen :).

Dat is overigens geen reden om niet te gaan. Veel mensen blijven ook horrorfilms kijken ondanks dat ze het doodeng vinden. Dat is net zo als met de Halloween Fright Nights. Hoewel je je gegarandeerd te pletter zult schrikken, krijg je er ook een enorme kick van en dat maakt het zo leuk!

De reden waarom ik niet naar Fright Nights ga

Elk jaar zie ik de reclames en dan denk ik “Ja daar moet ik heen”. Toch is het er nog nooit van gekomen. De reden hiervoor zijn de slechte berichten die in het verleden in de media zijn geweest.

Voordat ik vorig jaar een ticket boekte voor dit evenement ben ik online gaan snuffelen wat ik er van kon verwachten. Met name om te weten hoe griezelig het nou echt was, want van die clown krijg ik nachtmerries! En toen schrok ik best een beetje, de reviews voor het evenement zijn namelijk niet best.

Over de aankleding en de acteurs lees je vooral lovende woorden. Ze doen enorm hun best en laten je behoorlijk schrikken. Maar door de enorme populariteit van de Fright Nights is het park overvol en dat zorgt voor vervelende situaties. Er zijn in het verleden zelfs opstootjes geweest over voordringen in de rij of over het verlaten van het parkeerterrein. Door de Haunted Houses en Experiences betaald te maken voorkomen ze de lange rijen. Maar je krijgt ook minder waar voor je geld. Hierdoor blijven mensen die weinig te besteden hebben hangen in de Scare Zones of andere gratis delen van het park. Dat soort verhalen zorgen ervoor dat ik – als pretpark en horrorliefhebber – dit event toch oversla en dat is jammer.